1.1.2006

Arvostelussa: FC Venus a.k.a. yllättävän viihdyttävä komedia

Päätimme viime perjantaina käydä katsomassa jonkin elokuvan, juhlistaaksemme uuden vuoden odotusta. Harvoin oli mahdollista tehdä tällaista koko perheen voimin, kun koko poppoo olisi yhdessä paikalla. Isälle emme saaneet myytyä ideaa Ylpeys ja ennakkoluulo-elokuvasta, mutta FC Venus ei aiheuttanut suurempia vastalauseita.

Yritin välttää lukemasta arvosteluita elokuvasta, sillä joskus ne joko luovat mielettömiä ennakko-odotuksia tai sitten aiheuttavat sen, etten menekkään katsomaan elokuvaa, joka loppujen lopuksi paljastuukin ihan hyväksi filmiksi. Näin kuitenkin puoli vahingossa, että Hesarin NYT-julkaisu oli tehnyt elokuvasta melko laimean arvostelun, jolloin tahtomattani odotukset laskivat hieman.

Elokuva tuotti kuitenkin positiivisen yllätyksen. No ok, olihan leffassa paljon stereotypioita, kuten lapsekas blondi-bimbo, jolta kuitenkin kuultiin useat parhaimmista "lainereista". Elokuvan juoni ei ollut kovinkaan syvällinen ja usein sitä jo tiesikin mihin suuntaan juttu oli menossa, mutta eihän elokuvasta oltukaan tekemässä mitään Ben Huria.Elokuvan juonihan on perin yksinkertainen. Naisjoukko kyllästyy siihen, että heidän siippansa ja poikaystävänsä asettavat jalkapallon ja miesten oman ala-ala-ala liigassa pelaavan FC HeMan-joukkueen kaiken muun edelle. Viimeinen pisara on se, kun miehet hankkivat liput tuleviin jalkapallon MM-kisoihin saksaan aikeena jätää naiset rannalle ruikuttamaan. Minna Haapkylän esittämä Anna saa tarpeekseen ja esittää miehille vetoa. Jos naiset perustavat oman joukkuueen, harjottelevat pari kuukautta ja voittavat FC HeManit jalkapallo-ottelussa, miehet luopuvat jalkapallosta. Jos naiset häviävät miehille he lupaavat olla nalkuttamasta jalkapallosta enää koskaan. Arvata saattaa, että luvassa on hauskoja hetkiä katsojille, kun seurataan jalkapallosta mitään tietämättömien naisten treenausta. Miehet uskovat voiton olevan helppo nakki, mutta Annalla onkin pari ässää hihassaan.


Komedia on mielestäni vaikein elokuvalaji joten oli todella positiivisesti yllättynyt näkemästäni. Voittaa mennen tullen mm. muutaman vuoden takaisen Vieraalla maalla-elokuvan.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews