29.10.2010

Arvostelussa: RED (2010)Frank Moses (Bruce Willis) on eläkkeelle vetäytynyt CIA agentti, joka vetää sen johtopäätöksen, että joku haluaa hänet hengiltä, kun eräänä yönä joukko kommandopipomiehiä päättää ampua hänen talonsa reikäjuustoksi. Hän ryhtyy selvittämään murhayrityksen taustoja Sarahin (Mary-Louise Parker), nuoren sosiaaliturvatoimistovirkailijan kanssa, jolle Frank on soitellut kankeita flirttailupuheluita eläkeshekkiensä varjolla. Frank kidnappaa Sarahin, sillä pelkää salamurhaajien ottavan myös tämän tähtäimeensä. Ihan looginen johtopäätös (NOT!) Parkerin näyttelemä Sarah on hauska hahmo tylsistyneenä virkailijana, joka kaipasi elämäänsä hieman äksöniä, jota saikin ehkä enemmän, kuin toivoi.


Frank etsii käsiinsä vanhat kollegansa, äärimmäisyyksiin asti epäluuloisen Marvinin (John Malkovich), vanhainkodissa tylsistyvän Joen (Morgan Freeman) ja Victorian (Helen Mirren), joka ulospäin vaikuttaa  kunnialliselta eläkeläisrouvalta, mutta on pelkkää bisnestä, kun saa käsiinsä konepistoolin. Mirren on  vaarallisista eläkeläisistä roolinsa parhaiten sisäistänyt ja tekee sen yhtä suurella antaumuksella, kuin kuningatar Elisabethinkin roolin The Queen -elokuvassa. Freeman on ikävä kyllä elokuvan alikäytetyin hahmo. Sääli, sillä Morgan Freemania ei koskaan voi saada liikaa. Malkovich on ihan elementissään. Olen aina ollut sitä mieltä, että mies on aika kummallinen.


RED:ssä minua häiritsi sama, kuin esim. Cruise /Cameronin elokuvassa Day and Knight. Molemmat elokuvat ovat todella väkivaltaisia. Kuulostaa ehkä tekopyhältä, mutta väkivalta tuntuu näissä elokuvissa raaemmalta, kuin ryppyotsaisissa toimintaleffoissa. Ehkäpä se johtuu siitä, että päähenkilö ampuu uhrinsa parin sutkautuksen välissä, ihan kuin toisen ihmisen ampuminen olisi myös vitsi.

RED, eli Retired, Extreamly Dangerous on ihan ok toimintakomedia loistavalla näyttelijäkaartilla, jolle olisi toivonut ehkä hieman enemmän tekemistä. Toisin sanoen elokuvan tähdet ovat parasta, mitä elokuva pystyy tarjoamaan. Juoni on paikoitellen sekava ja epälooginen, mutta jos sen ei anna haitata liiaksi, on RED ihan mukiinmenevä sadepäivän elokuva.

★★
Vuosi:2010
Ohjaus:Robert Schwentke
Pääosissa:Bruce Willis, Helen Mirren, Morgan Freeman


7 kommenttia:

Tiinanen kirjoitti...

Ihan Malkovichin sekopäisyyden takia halun nähdä tämän.

Ps. Ihan varmasti jossain leffassa on aiemminkin ollut hahmo nimeltä Frank Moses. Hyvin tyypillinen toimintaleffanimi.

CountCthulhu kirjoitti...

Malkovich Malkovich. Malkovich Malkovich Malkovich Malkovich, Malkovich... :D

Marja kirjoitti...

tiinanen: Jos haluaa nähdä Malkovichin sekopäisenä, niin tämä just oikea leffa :).

CC: Ja kerta kiellon päälle: Malkovich!

Sivustakatsoja kirjoitti...

Joo, Malkovich vetää hommansa hyvin, mutta niin tekee myös Mirren, jota en ollut aiemmin valkokankailla nähnyt (äänenä Linnunradan käsikirjassa kyllä) ja ihan samaa mieltä olin Morgan Freemanista. Häntä olisi saanut näkyä PALJON enemmän. Kuitenkin leffa oli kokonaisuudessaan ihan sopivaa aivot narikkaan -osastoa, jonka parissa minä ainakin viihdyin.

Marja kirjoitti...

Oliko Mirren Linnunradan käsikirjassa? Nyt pätkii kyllä muisti... *käy tarkastamassa* Katos niinpä olikin. Elokuva oli aikoinaan niin suuri pettymys, että olin suurimman osan siitä painanut mieleni unholaan.

Joku kirjoitti...

Juoni? Mikä juoni? 8-)

En ehtinyt kiinnittää huomiota, enkä antanut sen häiritä.

Melko jännittävää oli tosin huomata myöhemmin, että 45-vuotiaalta naiselta sujuu kolmekymppisen näytteleminen vaivatta. No, toisaalta, eihän Brucekaan näytä elokuvassa tippaakaan yli kolmevitoselta. Kemia toimii. ;-)

Marja kirjoitti...

Parker oli suloinen ja kemia tosiaan osui hyvin Willisin kanssa :).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews