17.3.2011

New York, osa 1

New York oli upea kokemus. Opin kuitenkin sen, ettei se ole elokuvien tai tv-sarjojen New York, eivätkä niistä opitut säännöt myöskään aina päde Isossa Omenassa.

Tämä juliste tuli vastaan seisoessamme taksijonossa JFK:n lentokentällä. Kodack moment!

Ensimmäinen seikka joka hämmästytti matkaajia oli se, että turvatarkastukset maahan tultaessa tuntuivat kovin löyhiltä. Jonottaa sai kyllä sinne tänne tarkastuspisteille ja ilmeisesti JFK -lentokentän strategiana oli väsyttää kaikki vaaralliset matkaajat jonottamalla, jotta nämä niistä päästäkseen antautuisivat epätoivoissaan. Maasta poistuessa oli sitten vuorossa se tunnetumpi, riisu kengät ja vyöt ja kulje kaiken paljastavan skannerin lävitse -rutiini.

Parin ensimmäisen päivän majoituspaikan ikkunasta aukeava näkymä.
Pari ensimmäistä päivää punkkasimme siskoni tuttavan luona, joka jakoi avuliaasti hyviä vinkkejä vierailumme ajaksi. Hänen neuvojensa seurauksena päätimme hyljätä alkuperäisen idean viikon pituisen metropassin hankkimisesta. New Yorkissa pitää kävellä, muuten itse kaupunki jää näkemättä.

Keltaiset taksit betoniviidakon keskellä olivat niin herkullisia, että niitä oli pakko pysähtyä kuvaamaan vähän väliä.


Seuraavana päivänä lähdimme kävelemään kohti Central Parkia pitkin Fifth Avenueta. Vähän väliä piti pysähtyä napsimaan kuvia, eikä ollut varmaan kenellekään epäselvää että turisteja tässä oltiin. Siskolla meinasi lopulta mennä hermot, kun pysähdyin jatkuvasti napsimaan kuvia iän ikuisista takseista. Tästä huolimatta muut turistit tulivat kysymään meiltä kolmesti tietä ja metroasemia.
Central Park ei ollut kaikkein kauneimmillaan, koska puut olivat vielä paljaina. Vaikka New Yorkin kadut olivat täysin lumettomat, löytyi puiston portailta vielä lumipallon verran lunta ja pienet lammet olivat vielä jään peitossa. Söimme todella masentavat hodarit (2 $), pikkunen sämpylä ja nakki. Rip -off! Jos satutte siellä suunnalla pyörimään, älkää ostako noilta puiston vendoreilta hodaria! Tulee vaan vihaiseksi ja jää nälkäiseksi.

Muualla kuin Central Parkissa ei lumesta ollut tietoakaan.Puistoa ympäröiviin taloihin olisi ihan kiva muuttaa asumaan... heti kun lotossa onnistaa...

Puiston lenkkireitti ympäri isoimman "lammen". Tuttu monista elokuvista ja tv-sarjoista.
Puistokierroksen jälkeen lähdimme etsimään Broadwayta, joka kulkee puiston eteläosista alkaen läpi Manhattanin, aina sen kärkeen saakka. Kuljimme lävitse Times Squaren, ihmispaljoutta ihmetellen, kohti Macy's kauppakeskusta. Tässä vinkki Nykiin menijöille, joista muutamia tunnenkin. Macy'sin Visitors Centeristä saa passia vastaan kortin, jolla saa suurelta osin ostoksista -10% alennusta. Kannattaa kysäistä joltain henkilökunnasta sen sijaintia, sillä tiskiä ei välttämättä bongaa kovin helposti.

Haettuamme omat ale-kortit, totesimme että kello on kuuden pintaan eikä siinä vaiheessa Jet lagin ja koko päivän talsimisen jälkeen jaksanut ajatellakaan ostosten tekemistä. Päädyimme majapaikkaamme, missä ehtoinen isäntämme hankki meille kiinalaista takeawayta ihan aitojen onnenkeksien kera. Keksien lupaukset olivat erittäin kryptisiä (kuten ennustusten kuuluukin). Petiin kaaduin jo kymmenen pintaan ja aamulla sitten heräsikin kukonlaulun aikaan.

Jatkoa seuraa...

8 kommenttia:

junik kirjoitti...

Tervetuloa takaisin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, sinäkin reissailit, ja minne *_* Teretulemast takaisin!

Mmm, Central Park. Sinne haluaisin lenkkeilemään~

Eeva kirjoitti...

<3<3<3

Oi! Haluan lisää kuvia ja kertomuksia!

Marja kirjoitti...

Kiitos Junik :).

cinefiliaa: Niinpä, hieman viileämpään ilmastoon kuin sinä :). Mekin lenkkeiltiin hieman Central Parkissa, mutta vaan siitä syystä, kun juoksurata oli niin mudassa sulaneen lumen vuoksi, että juosten sotki itseään vähemmän... se meidän perustelu koikkelehtimiselle ainakin oli ;).

Eeva: Jatkoa seuraa tipoittan :).

Tiinanen kirjoitti...

Ihanaa kun jaat tämän meidän kanssa! Just tollanen puiden yli avautuva pilvenpiirtäjien maisema näkyi Unelmien Manhattan -leffassa ja ainakin Sinkkuelämän Charlotte on lenkkeillyt siinä seuraavassa kuvassa. :)

June kirjoitti...

Oooh, ihanaa että teet kunnon matkapostaukset! Jeeeee! Tässä ei oikeastaan ollut mulle mitään uusia vinkkejä, mutta fiilistä senkin edestä. Jään odottamaan seuraavia osia.. :)

Tuoppi kirjoitti...

Ihan pakko kysyä. Kävittekö katsomassa mahdollisesti paikkoja jossa Ghostbusterseja aikoinaan kuvattiin?

Marja kirjoitti...

tiinanen: Tää toimii mullakin kuin matkapäiväkirja, kiva että joskus voi itekin lukea, että mitä ihmettä siellä isossa omenassa tulin tehtyä.

Monta kertaa puistossa jäi tuijottamaan jotain maisemaa ja yritti miettiä missä elokuvassa/sarjassa sen oli nähnyt :).

bubble: Jatkoa seuraa :).

Kinogansteri: Vaikka oltiin tuolla 10 päivää, aika loppui tyystin kesken ja joitain asioita jäi seuraavaan reissuun (kop, kop). Leffapaikoilla en trakoituksella lähtenyt lopulta sitten metsästämään...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews