16.3.2011

Merlin, tulossa televisioosi

Syksyllä 2008 Briteissä alkanut Merlin -sarja on viimein rantautunut Suomeen ja ensimmäinen jakso näytetään Subilla tänä lauantaina. Tämä fantasiasarja kertoo hyvin erilaisen alkutarinan legendaarisesta Merlin velhosta (Colin Morgan), joka saapuu Uther Pendragonin (Anthony Head) hallitsemaan Camelotiin. Valtakunnassa kaikki taikuus on kuolemanrangaistuksen uhalla kielletty, joten Merlin joutuu salaamaan todelliset kykynsä. Huolitsijakseen hän saa kuninkaan henkilääkärin Gaiuksen (Chard Wilson), joka saatuaan selville Merlinin salaisuuden, käskee tämän unohtaa taikavoimansa oman turvallisuutensa nimissä.


Merlin löytää linnan uumenista Utherin sinne vangitseman viimeisen lohikäärmeen, joka ilmoittaa Merlinille, että pojalla on tärkeä tehtävä, nimittäin suojella Utherin poikaa Arthuria (Bradley James), jonka lohikäärme on ennaltanähnyt luovan loistavan kuningaskunnan. Tahtomattaan Merlin päätyy Arthurin palveluspojaksi ja toteaa kuninkaanpojan olevan ylimielinen, joskin oikeamielinen nuorukainen. Sarjan edetessä näiden kahden välille muodostuu ystävyys, jota tosin koetellaan aika ajoin.

Muita legendasta tuttuja hahmoja ovat velhotar Morgana (Katie McGrath), joka sarjassa on Utherin kasvattitytär ja Guinevere tai Gwen (Angel Coulby), joka ei ole kuninkaallinen, vaan Morganan palvelija ja uskottu. Myös Lancelot (Santiago Cabrera) nähdään myöhemmin sarjassa.

Merlin on paikoin epätasainen, mutta mukiinmenevää brittifantasiaviihdettä lauantai-iltaan. Merlinin ja Arthurin vähitellen kehittyvä ystävyyssuhde on viihdyttävintä seurattavaa, vaikka tulevan kuninkaan sokeus Merlinin kykyjä kohtaan on välillä rasittavaa ja laittaa epäilemään tämän älykkyyttä. Sarjan taso vaihtelee viihdyttävästä fantasiasta saippuaoopperaan, riippuen jakson juonesta. Mukavaa viihdettää viikonlopulle.

2 kommenttia:

Ravenwaves kirjoitti...

Mun on ehkä pakko alkaa kattomaan tätä Tony Headin vuoksi (Giles!!! :D)

Marja kirjoitti...

Head on aika sleazy tässä sarjassa. Oon niin tottunut muistamaan miehen Gilesinä, että oli pieni järkytys :).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews