18.3.2011

New York, osa 2

Lauantaina lähdimme isäntämme kanssa kuljeksimaan Chelseaan, jossa pistäydyimme mm. Chelsea Marketissa. Kauppahallimainen kompleksi, jonka sisäänkäynti vaati hieman etsimistä oli hurmaava, joskin tungos alkoi lopulta käymään hermoille. Hallista löytyi ravintoloita ja kahviloita, leipomoita ja ihania myymälöitä.

Jatkoimme päätöntä vaeletelua ja kuljimme mm. High Linen lävitse. Se on puisto, joka on rakennettu vanhan korotetun rahtijunalinjan päälle(!). Kasvuston lisäksi sille oli aseteltu hauskoja puisia kahden istuttavia lepotuoleja, joilla ihmiset paistattelivat päivää.Käväisimme syömässä lounaan, johon kuului kahvi tai tee ja cocktail (?!?)... siis puolen päivän aikaan (?!?). Tilasimme ruokamme ja siskoni kanssa valitsimme ruoka cocktailiksi Mimosat. Annoskoot olivat lähes aina valtavia ja lautasia tuli harvoin tyhjennettyä kokonaan, joka aiheutti pieniä tunnon tuskia.

Tässä siis juomasi tulevalle aterialle... luultavasti et jää janoisaksi.

Meille eurooppalaisille harvinaisempi tippaaminen vaati hieman tilanneopettelua. Helpoimmalla pääsi, kun ravintolassa jätti pöytään 20 % laskun loppusummasta. Ensimmäisenä aamuna kun olimme liikenteessä, kävimme syömässä aamiaiset dainerin tyyppisessä paikassa sillä erolla, että tilattiin ruoat tiskiltä ja veimme ne itse pöytään, ei siis pöytiin tarjoilua. Paikka ei kuitenkaan ollut mikään "mäkkäri", joten pään raaputtelua aiheutti se tipatako vaiko ei. Lopulta päätimme, että tippiä ei jätetä.

Yleensä tipataan taksissa: muutama dollari, hotellissa laukun kantajalle: dollari per laukku on ok, baarissa: dollari per drinkki ja ravintolassa: joko kaksi kertaa alvi tai se 20 % laskun loppusummasta. Viimeisimmässä kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä yhden kerran laskun loppusummaan oli lisätty jo tippi, mutta alle oli vielä kirjattu ehdotettu tippi (!!). Yhdessä ravintolassa oli laskussa ehdotetut tippisummat helpottamaan onnetonta turistia. Ok palvelusta oli laskuun laitettu ehdotukseksi 8%, hyvästä palvelusta 12% ja erinomaisesta 18% laskun loppusummasta.

Masut täysinä lähdimme kävelemään West ja Greenwich Villageen, joka oli mielestämme kaupungin kauneimpia alueita. Pieniä kortteleita, joissa söpöjä taloja, pieniä liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Väkeä oli lauantaina liikkeellä tuhottomasti ja tunnelma iloinen lämpimässä aurinkoisessa säässä, kun korkeat pilvenpiirtäjät eivät olleet estämässä sen pääsyä katutasoon.

Minulla oli tunne, että joku yritti kertoa minulle jotakin...

Jatkoimme matkaa alemmas Manhattania NoHoon ja SoHoon, josta bongasin Best Buy -elektroniikkaliikkeen ja tajusin, että uusi iPad tulisi sopivasti markkinoille tulevalla viikolla. Pyyhin mielessäni yli usean kenkäparin ja käsilaukun oston ja päätin laittaa ison osan matkabudjetistani sen ostamiseen... tästä seikkailusta sitten myöhemmin...

Marimekko oli kivasti edustettuna SoHossa!

Flatiron buildingissa asustelevilla on mieletön näköala.

Kun viimein raahustimme takaisin isäntämme asunnolle tuntui ajatus hotellille siirtymisestä aivan ylivoimaiselta. Yhdet oluet nautittumme lähdimme kuitenkin metsästämään taksia ja siirryimme The Pod hotellille. Koska huoneissa makaaminen ei ollut meille prioriteettina, valitsimme tämän hotellin sen sijainnin, hinnan ja Hotels.com sivustolla olleiden käyttäjien arvioiden perusteella. Otimme kerrossänky-huoneen, joka muistutti hieman laivan hyttiä sillä erotuksella, että vuoteet olivat leveämmät ja mukavammat ja molemmilla oli oma pikku televisio vuodeseinällä, jolta saattoi aamuisin katsella vaikka Angel -sarjaa yrittäessään pitää silmiään auki.

Näissä huoneissa ei ollut pientä lavuaaria lukuunottamatta omia pesutiloja vaan käytävältä löytyi neljä suihku/WC yhdistelmää, jotka olivat positiiviseksi yllätyksekseni erittäin siistit. Hotellista löytyy myös huoneita joissa omat kylpyhuoneet ja parisängyillä. Ainoa miinus oikeastaan tulee äänieristyksestä, tai siis sen puutteesta. Pe-la ja la-su välisinä öinä nuoriso oli liikenteessä ja käytävältä kuuli nuorten kikattelun ja kälätyksen yön pimeinä tunteina. Pelkäsin tämän jatkuvan joka yö, mutta muina öinä käytävät pysyivät kiitettävän äänettöminä.

The Pod hotel sijaitsi ydinkeskustassa, lähellä mm. Rockefeller Centeriä ja MoMaa.Jatkoa seuraa...

2 kommenttia:

June kirjoitti...

High Line on ehdottomasti tsekattavien listalla, ja kiva kuulla että Podissa on huoneissa kuitenkin omat pienet lavuaarit! Ei tarvi kaikkea hoitaa käytävän puolella ;)

Iso kiitos myös tippipolitiikan selventämisestä, ei mulle olis tullut taas mieleenkään hankkia tietoa moisesta..

Marja kirjoitti...

Majoitutteko myos Pod-hotelliin reissullanne? Se oli ihan toimiva, mutta toisaan viikonloppu öiksi kannataa harkita korvatulppia :).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews