21.10.2010

Day 08 - A song that you know all the words to

Osaan tavallaan kaikki Billy Joelin We Didn't Start the Fire -kappaleen sanat. Otin nimittäin 14 -vuotiaana asiakseni opetella ne. Tuolloin vain ei ollut nettiä, josta hakea kappaleen sanat. Piiitkän uurastuksen jälkeen sain kirjoitettua kappaleen sanat ylös kuuntelemalla, pysäyttämällä, takaisin kelaamalla ja taas kuuntelemalla kasettia, johon olin kappaleen radiosta nauhoittanut. Huomasin tosin myöhemmin, että kaikki sanat eivät tulleet ihan täsmällisen oikein ylös kirjatuksi (Dien Bien Phu Falls, Rock Around the Clock = ding ding fuuvos, Rock around the clock  ja  Bridge On The River Kwai = Row of bridgen on the quwait)

9 kommenttia:

CountCthulhu kirjoitti...

Hatunnoston arvoinen suoritus tuo sanojen opettelu. Se kun ei ole ihan mikään helpoin tehtävä. Varsinkaan, jos on joutunut pelkän kuulemisen perusteella sen tekemään :D

Marja kirjoitti...

Mä siis kirjoitin sanat ylös kuulemani perusteella, olis ollut pelkän kuuntelemisen varassa kestänyt himan pidempään :).

CountCthulhu kirjoitti...

No sitä minä yritin sanoa, mutta sanoinkin sitten tapani mukaan asian hieman toisin :D

Marja kirjoitti...

No synnytipähän ainakin keskustelua :D!

Anonyymi kirjoitti...

Mä kulutin tän vinyylin teininä puhki ja osaan myös sanat! Vinyyli muuten löytyy minulta edelleen, taidan laittaa soimaan ;O)

junik kirjoitti...

Sarjassamme väärinkuultuja sanoja... Samaan tyyliin C-kasetilta oon harjotellu kappaleet Stand By Me ja Need Your Love So Bad. Ja vaikka nämä on huomattavasti helpompia, hitaampina kappaleina, ni kyllä tänä päivänäkin vielä lauleskelen itsekseni joissain kohdissa Stand By Me:tä niillä mun omilla mukakopsatuilla sanoilla... :D

Marja kirjoitti...

Mikaela: Tää on mielettömän upea biisi. Nuorenpana sitä ei oikein ymmärtänyt biisin ideaa, rallatteli vain mukana.

junik: Stand By Me on aivan ihana biisi! Tuo toinen ei ainakaan nimenä kuulosta tutulta... pitääpä käydä tsekkaamassa juutuupilta :).

Joku kirjoitti...

Vanhat kunnon "väärin kuullut" sanat. Joissain tapauksissa kyllä myös tekijät saavat kantaa oman vastuunsa siitä, että päätyvät "väärin kuulluiksi"...

Yhdeksi varmasti väärinkuulluimmaksi asteikollani on (mielestäni aika ansaitusti) noussut Terence Trent D'Arbyn "Silently I Cross My Heart" a.k.a. "Suddenly I Cross My Heart" a.k.a. Sign Your Name Across My Heart - ? Who knew?

Toinen taas on Texasin Summer Sun - Summer Son, joka on aivan tahallaan nimetty hämäävästi. Ja aurinkohan tuolla videolla on, ihan selvästi!

We Didn't Start the Fire on biisinä aina iskenyt johonkin hermoon, mutta enpä ole koskaan varsinaisesti ymmärtänyt (kuunnellut), mistä siinä oikeastaan on kyse. Tuon videon nähtyäni arvostan biisiä entistä enemmän. Pisteet siis videolle eli sen tekijöille oivallisesta ja hyvin toteutetusta kansansivistystyöstä.

Marja kirjoitti...

Mä aina ajattelin Texasin Summer Sun/Son kappaletta jälkimmäisenä, vaikka sanat kyllä voivat saada ajattelemaan edellistä. D'arbyn kappaleen sanoja en ole koskaan kuunnellut. Yleensä mukana laulettiin vaan "duumbiduumbiduum" -sanoitusta tai sana sieltä toinen täältä joka yleensä osui enemmän lykyllä, kuin tiedolla kohdalleen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews