11.10.2010

Arvostelussa: The Princess Bride (1987) (Hyvän tuulen elokuvia osa 6)

Rob Rainer ohjasi vuonna -87 elokuvasadun, joka lumoaa niin aikuisen kuin lapsenkin. Elokuvan alussa sairastavan pojan (Fred Savage) isoisä (Peter Falk) saapuu viihdyttämään lapsenlastaan sadulla jota hän aikoinaan luki myös omalle pojalleen. Sadussa on jättiläisiä, miekkataisteluita, merirosvoja ja prinsessa, hän lupaa. Tarinan alussa esitellään sen sankarit, renki Westley (Cary Elwes) ja neito Buttercup (Robin Wrigh) jotka rakastavat toisiaan. Westley lähtee maailmalle etsimään rikkauksia jotta voisi naida lemmittynsä, mutta jonkin ajan kuluttua Buttercup saa sanan, että kuulu merirosvo Roberts olisi hyökännyt Westleyn alukselle ja nuorukaisen uskotaan menehtyneen.

Vuosia myöhemmin, sydämensä kylmettänyt Buttercup suostuu naimaan maansa tulevan hallitsijan, prinssi Humberdinckin, jolla on taka-ajatus käyttää Buttercupia hyväkseen aloittaakseen sodan naapurikuningaskuntaa vastaan. Humberdinckin suunnitelmat menevät mönkään, kun kuulu merirosvo Roberts, joka ei tavallaan olekaan kuulu merirosvo Roberts, ryöstää valeryöstetyn Buttercupin.... alkaa mennä aika sekavaksi...


Joka tapauksessa... elokuvassa on myös espanjalainen miekkamestari Indigo Montoya (Mandy Patikin), joka etsii kuusisormista miestä, jolle kostaa isänsä murhan ja lempeä jättiläinen Fezzik (André the Giant), joka rakastaa riimittelyä. Elokuvassa on myös epänormaalin kokoisia jyrsijöitä (rodents of unusual size) ja kiipeillään Järjettömyyden kallioilla (Cliffs of Insanity!) ja on elokuvassa myös tosi rakkautta.

Princess Briden tagline kuvaa elokuvan juonen erittäin hyvin:
"She gets kidnapped. He gets killed. But it all ends up okay"
Näin se juuri on!


★★1/2
Vuosi:1987
Ohjaus:Rob Reiner
Pääosissa:Cary Elwes, Mandy Patinkin, Robin Wright


2 kommenttia:

Joku kirjoitti...

Mielenkiintoista. Tätäkään en ole nähnyt, mutta nyt ainakin tiedän, kuka on Inigo Montoya. Kiitos. ;-)

Marja kirjoitti...

"My name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to die!"

Katotää-katotää-katotää!

Aivan ihana!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews