7.4.2013

Arvostelussa - Croodit (2013)

DreamWorksin animaatioelokuva Croodit kertoo ettei kannata pelätä uutta ja tuntematonta. Tässä tapauksessa, jos et koskaan uskaltaudu kotiluolaasi kauemmaksi, voi edessä olla sukupuutto.Grug (/Carl-Kristian Rundman) on esihistoriallisen perheen isä, joka suojelee pesuettaan liiallisuuksiinkin asti. Tätä mieltä on ainakin Eep (/Iina Kuustonen), perheen teini-ikäinen tytär, jonka uteliaisuus ja uhkarohkeus koettelee Grugin hermoheikkoja hermoja. Yöllisellä tutkimusretkellään Eep kohtaa Guyn (/Jon Jon Geitel), nuorukaisen joka esittelee tytölle ensi kertaa tulen, mutta ilmoittaa myös maailmanlopun olevan tuloillaan ja että kannattaisi pikimiten ottaa jalat alleen.

Guyn ennustus näyttääkin toteutuvan kun maa alkaa revetä ja kalliot vavista ja Croodit-perhe joutuu pakenemaan henkensä edestä, jättäen taakseen kaiken tutun ja turvallisen. Uusi ja tuntematon maailma on liikaa Grugille, jonka lempi sananparsi onkin "ei koskaan saa olla pelkäämättä". Kun perheen polku risteää uudelleen Guyn kanssa, jonka uudet ja innovatiiviset ideat saavat muun perheen ja varsinkin Eepin innostumaan ja kokemaan mailmaa rohkeasti, on Grug menettämässä asemansa perheen tukipilarina. Joukon paetessa lähestyvää tuhoa on Gruginkin lopulta ymmärrettävä evoluution ydinsanoma, eli kehity tai kuole, voidakseen pitää perheensä turvassa.Vaatii suurta ihmistä tajuamaan, ettei oma katsantokanta olekaan vältämättä aina se oikea ja myöntää että joku muu saattaa olla tietyissä asioissa viisaampi. Vaikka Croodit keskittyykin Eepin kasvuun ylisuojelevan isän tyttärestä itsenäiseksi nuoreksi naiseksi, on elokuva yhtälailla, jollei enemmänkin myös Grugin kasvutarina.

★★1/2
Vuosi:2013
Ohjaus:,
Äänipääosissa:/Iina Kuustonen, /Carl-Kristian Rundman, /Jon Jon Geitel, /Katja Aakkula2 kommenttia:

Waltsu kirjoitti...

Moi, miten oikein sait tehtyä tuon kuvaslideshown tuohon Elokuvavuosi 2013 ylhäälle? =)
Kiinnostaa vaan tietää, koska itse olen yrittänyt tuoda jotain slideshown kaltaista omaan blogiini xD

Waltsu kirjoitti...

Eiku hups! Eihän se olekaan pelkästään siinä kohtaa vaan kaikkien tekstien yllä. Okei ehkä on paras vaan että minun tyhmemmät aivoni ei yritäkään saavuttaa sinun hyvin toimivia, ohjelmoinnista jotain tajuavia aivoja. Anteeksi myös neuroottisuuteni =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews