3.4.2013

Arvostelussa - Vieras / The Host (2013)

Twilight kirjasarjan luojan, Stephanie Meyerin seuraavana valkokankaalle tuodun kirjan, Vieras (The Host) idea on parempi ja alkuperäisempi, kuin Twilightin auringossa kimaltelevat vampyyrit. Luvassa on edelleen myös teiniangstia, mutta tarina, elokuvan toteutus ja hahmot ovat kiinnostavia ja koin vain harvoin halua pyöritellä silmiäni (kahdesti).Tarkentamattomassa tulevaisuudessa maapallon ovat vallanneet Sieluiksi itseään kutsuvat avaruusoliot, jotka ovat asuttaneet jo useita planeettoja. Sielut elävät symbioosissa ihmisruumiin kanssa ja lähes koko maailman väestö on "asutettu". Ihmisten oma olemus tai sielu häviää ennemmin tai myöhemmin uuden Sielun tieltä tai näin ainakin uskotaan ja ainoastaan Sielujen hohtavat silmät erottavat nämä tavallisista ihmisistä. Sielut pitävät itseään planeetan ja ihmiskunnan pelastajina, sillä Sielut ovat tuoneet mukanaan rauhan javäkivallattomuuden sekä maapallon ja elävien olentojen arvostuksen.

Kun vanha, jo useilla planeetoilla aiemmin elänyt Sielu, nimeltään Vaeltaja, asetetaan Melanie Stryderin () ruumiiseen, huomaa uusi asukas ettei Melanien sielu suostu katoamaan ilman vastarintaa. Sielut tietävät maapallolla olevan vielä hajanaisia ihmisasutuksia ja Melanien uskotaan voivan paljastaa yhden tällaisen sijainti. Vaeltaja ei alkuun näe mitään väärää paljastaessaan tietoja ihmisvastarinnasta, mutta Melanien muistot ja tunteet saavat Vaeltajan epäröimään Melanien pettämisen oikeutusta. Ajan kuluessa saman ruumiin jakavat sielut alkavat myös ymmärtää ja arvostaakin toisiaan.

Kun Vaeltajan sympatia Melanieta ja tämän läheisiä kohtaan asettaa molemmat vaaralle alttiiksi, tämä pakenee ja päätyy Melanien sedän Jebin (William Hurt) johtaman ihmisjoukon pariin, jonne ovat päätyneet myös Melanien veli Jamie (Chandler Canterbury) ja poikaystävä Jared (Max Irons). Alkuun Vaeltaja kohtaa ihmisten puolelta vain inhoa ja vihaa, mutta lempeä Sielu saa ajan kuluessa monet puolelleen. Jännitys-ahdistusta tarinaan tuo fanaattinen etsijä-Sielu (), jonka agressiivinen Vaeltajan/Melanien jahti saa jopa muut Sielut ymmälleen. Vaeltajan etsiytyminen Melanien ystävien pariin asettaa nämä siis kaikki vaaraan.

Meyerin lempiteema, kolmiodraama nousee tässäkin tarinassa esiin, kun Ian (Jake Abel) niminen nuorukainen ihastuu Vaeltajaan/Melanieen. Ongelmana onkin, onko Ian ihastunut Vaeltajan sieluun vaiko Melanien ruumiiseen. Samaan aikaan Melanie käy pään sisäistä dialogia Vaeltajan kanssa koettaen pitää tätä kaukana Ianista, samalla kaihoten Jaredin perään, jota ei kuitenkan halua fyysiseen kontaktiin Vaeltajan kanssa. Nämä kohtaukset aiheuttivatkin sitä aiemmin mainitsemaani silmien pyörittelyä. Lyhyesti sanottuna, se on monimutkaista.

★★
Vuosi:2013
Ohjaus:
Pääosissa:, , , , William Hurt

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews