7.11.2010

Northern Exposure (Villi Pohjola)

Amerikkalainen 90-luvun draamakomediasarja Villi Pohjola sekoitti suloisesti komediallisia elementtejä, draamaa ja mystisyyttä. Sarja sijoittuu Cicely nimiseen Alaskalaiseen pikkukaupunkiin johon katsojat tutustuvat nuoren, juuri valmistuneen lääkärin, Joel Fleischmanin kautta (Rob Morrow). Henkeen ja vereen New Yorkilainen mies tajuaa kauhukseen joutuvansa "suorittamaan" lääkärintointaan Cicelyn-tuppukylässä neljä vuotta opintovelkansa vastineeksi. Joelilla on todellisia vaikeuksia sopeutua pikkukaupunkiin, mutta vähitellen Cicelyn taika alkaa tehota myös häneen.

Northern Exposure, oh how do I love thee, let me count the ways...

Sarjan katsominen synnytti aina lämpimän tunteen sydänalaani sillä NX on todellinen feel-good sarja. Jokainen jakso kertoi oman tarinansa ja aina jakson lopussa minulla oli kasvoillani typerän onnellinen ilme. Tämä tuntuu myös olevan yleinen oire kaikkien NX fanien keskuudessa.

Parasta antia ovat sarjan hahmot ja suosikikseni nousee yllättäen Maurice Minnifield (Barry Corbin), ex astronautti ja nykyinen miljonääri, jolla on suuria suunnitelmia Cicelyn pikkukylälle. Maurice on joskus ahdasmielinen ja pikkumainen, mutta loppujen lopuksi tällä megalomaanilla on suuri sydän, eikä hänestä voi olla pitämättä.

Mauricen omistamalla radioasemalla työskentelee Chris Stevens (John Corbett), entinen linnakundi, nykyinen elämäntapafilosofi ja taiteilija joka on täysin vastustamaton jokaiselle vastaantulevalle naiselle. Toimii myös tarvittaessa kylän pappina, tilattuaan toimiluvan Rolling Stones lehden kautta.Ed Chigliak (Darren E. Burrows) on paikalliseen intiaaniheimoon kuuluva teini-ikäinen, joka rakastaa elokuvia ja käy kirjeenvaihtoa mm. Woody Allenin ja Scorsesen kanssa. Myöhemmin sarjassa hän aloittaa shamaaniopinnot.

Maggie O'Connel (Janine Turner) on lentäjä ja itsenäinen, äkkipikainen luonne. Maggien poikaystävillä on ikävä tapa heittää henkensä mitä epätavallisimmissa olosuhteissa, kuten osumalla maahan syöksyvän satelliitin tielle.


Shelly Tambo (Cynthia Geary) ja Holling Vincoeur (John Cullum) pyörittävät paikallista baaria. Holling ja Maurice olivat aikoinaan parhaat ystävät, kunnes Maurice toi mukanaan matkaltaan Shellyn. Ensi silmäyksellä Shelly ja Holling rakastuivat ja tämä tapaus tuhosi miesten ystävyyden. Shellyn, vasta parikymppisen tytön ja Hollingin ikäero on 44 vuotta!

Marilyn Whirlwind (Elaine Miles) on paikalliseen intiaaniheimoon kuuluva nuori, arvoituksellinen nainen joka palkkaa itsensä Joelin vastaanottoapulaiseksi lääkärinvastaanotolle. Marilynin stoalainen rauhallisuus on sopiva tasapaino Joelin hermostuneelle energialle.

Ihana sarja, josta löytyy ainakin tällä hetkellä ensimmäinen kausi (vain 8 jaksoa!) DVD:nä ja suomiteksteillä. Tätä olen odottanut vuosia!


Tässä kohtaus yhdestä lempijaksoistani. Chris, kaupungin radioääni on menettänyt äänensä kohdattuaan kauniin naisen. Koko kaupunki on hädissään miehen tilasta ja Ed antaa Chrisille vinkin, että rakastelemalla kaupungin kauneimman naisen kanssa hän saattaisi saada äänensä takaisin. Chris pyytääkin epätoivoissaan apua Maggielta ja koko kaupunki saapuu paikalle todistamaan Chrisin ihmeparantumista.

11 kommenttia:

Harri kirjoitti...

Tätä on pitänyt katsoa, kun jossain verrattiin tätä koko perheen Twin Peaksiksi. Kuulostaa juttusi perusteella ihanan lämminhenkiseltä sarjalta. :D

Marja kirjoitti...

Tää on oikeesti niin ihana sarja ja hyvin kestänyt ajan hammasta. Viimenen kausi alkoi hieman tökkimään, mutta kyllä sieltäkin muutama helmi löyty. Suosittelen!

CountCthulhu kirjoitti...

Hyvä sarja. Tuli seurattua kun ensimmäisen kerran töllössä pyöri. Tämmöisiä ei enää tehdä. Se jos mikä on sääli.

Marja kirjoitti...

Yhdyn edelliseen *huokaus*.

Anonyymi kirjoitti...

tää oli nuorena ihan huippu! Se tunnari on ihana edelleen ja katsoin tätä nyt uusintana vuosi sitten tv:stä, oli muuten hyvä ;O)

Marja kirjoitti...

Mulla oli kesällä tää tunnari kännyn soittoäänenä :). Ne edelliset uusinnat tuli jotenkin ihmeelliseen aikaan, että en telkkarista ehtinyt koskaan näkemään :(.

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Minäkin tykkäsin tästä aikoinaan tosi paljon ja olin myös hieman lääpälläni tuohon John Corbettiin... Tuo Marilyn oli kuitenkin mun suosikkihahmo, niin symppis.

Marja kirjoitti...

Chris oli todella symppis. Olisin mieluusti muuttanut Alaskaan (kuten myös nähtyäni Men in Trees -sarjan :)), jos siellä olisi ollut oma Chris odottamassa.

Joku kirjoitti...

Jep. John Corbett on kundi, josta ei yksinkertaisesti voi olla pitämättä. Oikeasti en tiedä miehen yksityiselämästä mitään, mutta yllättyisin, jos mies ei myös oikeasti olisi lähes yhtä mukava tyyppi kuin rooleissaan. Sitä paitsi miehen näkeminen saa aina hymyn huulille: että voi olla NOIN hyvännäköinen mies olemassa, ja vielä noin hyvä tyyppi. :-)

Marja kirjoitti...

Jotkut ihmiset tosiaan oikein huokuu positiivista ja hyväntahtoista energiaa. Olen aina ajatellut, että esim. Tom Hanks ja Kylie Minogue ovat tällaisia ihmisiä.

Joku kirjoitti...

Juu, Kylie! :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews