8.8.2006

Arvostelussa: Superman Returns (2006)

Kävin eilen katsomassa Superman Returns elokuvan. Vau, leijun vieläkin noin sentin korkeudella lattiasta. Kesäni on pelastettu. Elokuva oli lähes juuri sellainen, kuin toivoinkin. On varmasti vaikeaa yrittää luoda elokuvaa, joka perustuu sarjakuva hahmoon ja vältää se ettei elokuva tuntuisi .. no sarjakuvamaiselta kuten kävi Fantastic Four-elokuvan kohdalla.


Vaikka elokuvaa katsoessa tietää aivan hyvin, että kyseessä on satu; todellisessa elämässä eivät sankarit lentele ympäriinsä (varsinkaan spandexeissa) pelastamassa ihmispoloja, eivätkä hullut psykopaatit pyri luomaan uusia mantereita. Silti katsoja ei kyseenalaista lentävää sankaria, koska tunteet ja ihmiset elokuvassa tuntuvat niin todellisilta.

Brandon Routh on Supermanina/Clark Kentinä on loistava. Clarkin epävarma kömpelyys ja Teriksen karisma luontuvat mieheltä täydellisesti. Kammottaa ajatella että osaan harkittiin vielä muutama vuosi sitten Nicolas Cagea (yääk!). Kun katsoin Routhia Supermanin asussa näin todellakin aidon Teriksen. Päähäni ei hetkeksikään pälkähtänyt ajatus, kuinka koomiselta näyttääkään kun aikuinen mies on pukenut alushousut spandexiensa päälle.

Kate Bosworth on loistava rakkauteen pettyneenä ja katkeroituneena naisena, joka ei osaa suhtautua entisen rakkaansa paluuseen. Loisella on noin viisivuotias poikalapsi ja suhde Daily Planetin päätoimittajan pojan Richard Whiten kanssa (James Marsden). Supermanin paluu heittää kuitenkin naisen tunteet täysin sekaisin. On helppo ymmärtää, ettei Lois tajua kolleegansa ja Teriksen olevan sama henkilö, sillä hän ei juurikaan noteeraa Kentiä. Lois yrittää vakaasti uskotella itselleen ettei hänellä voisi koskaan olla tulevaisuutta supersankarin kanssa, ja pienen lapsen äitinä tarvitsee rinnalleen vakaan miehen, joka on aina paikalla.

Kevin Spacey Lex Luthorina on sopiva sekoitus hullua tiedemiestä ja kylmäveristä roistoa. Spacey pesee mennen tullen Gene Hackmanin Luthorin aiemmissa elokuvissa. Hackman ei koskaan aiheuttanut minulle kylmiä väreitä ja loi Luthorista vain kuvan sekopäisenä diivana. Spacey on myös hullu, mutta kylmäverisesti.

Elokuvan juoni ei ole kovinkaan originelli, mutta hahmot ja ihmissuhteet ovat elokuvan suola. Kuinka maailma ja Teräsmiehen läheisimmät ihmiset suhtautuvat kauan kadoksissa olleen sankarin paluuseen. Elokuva oli kaikkea sitä mitä toivoin Pirates of the Caribbean elokuvalta ja vältti ne karikot, joihin PotC osui ja upposi.

★★1/2
Vuosi:2006
Ohjaus:Bryan Singer
Pääosissa:Brandon Routh, Kevin Spacey, Kate Bosworth


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews