14.5.2011

Arvostelussa: Thor (2011)

Sori... oli aivan pakko.

Thor, ukkosen jumala (Chris Hemsworth) potee mies-lapsi syndroomaa, paljon testosteronia, vähän järjenkäyttöä. Thorin isä, ylijumala Odin ja Åskardin hallitsija (Anthony Hopkins) on aikeissa luovuttaa valtansa Thorille, vaikka epäröikin tämän kykyä hallita järjellä, ei lihasvoimalla. Kun Thor typeryyksissään uudelleensytyttää vanhan sodan Åskardin vihollisten jääjättiläisten kanssa, raivostunut ja pettynyt Odin karkoittaa Thoriin Maapallolle, vieden pojaltaan myös tämän jumalaiset voimat ja Thorin vasaran.

Chris Hemsworth Thorina, Anthony Hopkins Odinina ja Tom Hiddleston Lokina


Maassa Thor kohtaa Jane Fosterin (Natalie Portman) ja tämän kollegat (Stellan Skarsgård ja Kat Dennings), jotka tutkivat.... jotakin liittyen madonreikiin... tai johonkin. Jane pitää Thoria sekopäänä, mutta hurmaavana sellaisena ja suostuu auttaman Thoria tämän etsiessä Mjölniriä, asevasaraansa jonka Odin lähetti myös Maahan. Vaikka Thorin aika maan päällä on kovin lyhyt, olisin viettänyt mieluummin senkin ajan Åskardissa. Åskard on todellinen Shakespeare -näytelmä perhedraamoineen ja valtataisteluineen joten ohjaaja Kenneth Branagh, joka on tunnettu Shakespeare filmatisoinneistaan pääsi todella loistamaan.


Vaikka Thor vilisee juoniaukkoja ei kannata takertua moisiin pikkuseikkoihin, sillä elokuva on puhdasta, nautinnollista, säkenöivää viihdettä. Åskardin visuaalisuus on todellista silmäkarkkia ja elokuva tarjoaa kaikille kaikkea, draamaa, komediaa, toimintaa ja himpun romantiikkaakin.

En ole koskaan lukenut Marvelin Thor -sarjakuvia, joten itselläni ei ollut ennakkoasenteita elokuvan tai hahmojen suhteen. Hemsworthin karisma Thorina puree ja mies kykenee pitämään puolensa jopa Hopkinsin Odinille. Portmanin Jane on sopiva sekoitus älyä ja sympaattisuutta ja Hemworthin ja hänen välillään on mukavasti kemiaa. Tom Hiddleston Thorin veljenä Lokina on todellinen kultakieli ja vaikka tiesin hänen motiivinsa alusta saakka, kykeni mies herättämään myös myötätuntoni. Hahmo ei ole siis vain yksiulotteinen pahis.

Elokuvan nähtyäni jään odottamaan innolla vuoden päästä valkokankaille tulevaa The Avengers -elokuvaa, jossa Thor tekee paluun muiden Marvelin sankareiden, kuten Tony Starkin, Kapteeni Amerikan ja Hulkin kanssa.

★★
Vuosi:2011
Ohjaus:Kenneth Branagh
Pääosissa:Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Natalie Portman, Tom Hiddleston2 kommenttia:

Mielikuvittelija kirjoitti...

Jup. Loki oli paljon kiinnostavampi kuin veljensä :)

Marja kirjoitti...

Moniulotteisempi, kyllä. Niinhän se yleensäkin on, että "sankarit" on kovin tylsiä, vaikka Thor olikin ehkä perus-teristä kiintoisampi hahmo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews