12.12.2012

Jacksonin mukaan Martin Freeman oli ainoa vaihtoehto

Cinema Blend kirjoitti kuinka Peter Jackson vietti useita unettomia öitä koettaessaan saada Martin Freemania Bilbo Reppulin rooliin. Freeman oli jo ehdolla rooliin elokuvan esituotantovaiheessa, mutta elokuvan aloituksen viivästyttyä (lue siitä enemmän täältä), Freeman oli jo sitoutunut Sherlock tv-sarjaan jonka toisen tuotantokauden kuvaukset menivät päällekäin Hobitin kanssa.

Jackson kertoo olleensa paniikkissa sillä ei voinut kuvitella kenenkään muun sopivan paremmin Bilbon rooliin. Kun tuotannon aloitukseen oli enää kuusi viikkoa, Jackson kidutti itseään katsomalla Sherlockin ensimmäisen kauden jaksoja ja totesi ettei kukaan muu näyttelijä tulisi ikinä kyseeseen. "There is no one better, we are insane".

Seuraavana aamuna Jackson soitti Freemanin agentille ja kysyi olisiko näyttelijän mahdollista ottaa vastaan Bilbon rooli jos Hobitin tuotanto sovittaisi kuvausaikataulun Sherlockin ympärille. Näin kävikin ja kesken kuvausten Hobitti laitettiin 8 viikoksi tauolle kun Freeman kuvasi tv-sarjaansa.

Täytyy vain ihailla Jacksonin vakaumusta.

Hobitti - Odottamaton matka saa tänään, 12.12. Suomen ensi-iltansa.


2 kommenttia:

Reta Anna Maria kirjoitti...

Kiintoistaa. Sekä Hobitin että Sherlockin fanina olen tietenkin tyytyväinen että molemmat saatiin kuvattua. Martin Freeman sopii Bilbon rooliin tosi hyvin.

Marja kirjoitti...

Sama täällä :). Surku että Sherlockin kolmannen kauden kuvaukset lykääntyivät niin että se tulee tuubista vasta vuonna 2013 tai pahimmassa tapauksessa 2014 (iiiiik!) :(.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews