7.12.2011

Arvostelussa: In Time (2011)

Tulevaisuudessa aika on kirjaimellisesti rahaa. Ihmisen kehitys on geneettisesti muunneltu siten, että kaikki lakkaavat vanhenemasta, kun he saavuttavat 25 -vuoden iän. Sen jälkeen jokainen seuraava elinminuutti on ansaittava työllä, kerjäten tai ryöstäen. Rikkaat elävät satoja, jopa tuhansia vuosia, kun ghetoissa asuvat elävät kirjaimellisesti minuuttikaupalla.

Kun itsetuhoinen, kuolemaa kaipaava Henry Hamilton (Matt Bomer), jonka kellossa on omaisuutta yli tuhannen vuoden ajan, lahjoittaa sen ghetossa tapaamalleen Will Salasille (Justin Timberlake), huomaa Will olevansa viranomaisten kiinnostuksen kohteena. Kukaan ei tahdo uskoa, että  Hamilton olisi vapaaehtoisesti tahtonut päättää päivänsä, kun vaihtoehtona on kuolemattomuus. Ennen kuolemaansa Hamilton myös paljasti Willille, kuinka järjestelmä toimii: köyhät ajetaan kuolemaan inflaation avulla, jotta rikkaat voisivat elää.Kun Willin äiti (Olivia Wilde) menehtyy, päättää mies romuttaa korruptoituneen järjestelmän. Kun virkavalta pääsee Willin jäljille, tämä kidnappaa mukaansa pankkimogulin tyttären, Sylvian (Amanda Seyfried), joka muuntuu pian rikoskumppaniksi nähtyään tavallisten ihmisten elämän todellisuuden.

Justin Timberlakesta on kuoriutunut yllättävän uskottava näyttelijä. Olen nähnyt miehen muutamassa komediaroolissa, joissa tämä loistaa virheettömällä ajoituksellaan ja näyttää siltä, että myös draamaroolit luonnistuvat entiseltä NSync:laiselta. Amanda Seyfried ei ole koskaan suuremmin herättänyt intohimojani suuntaan tai toiseen, mutta tässä elokuvassa hän suoriutuu hyvin roolissaan kyllästyneenä rikas-tyttörukkana, joka joutuu ensimmäistä kertaa elämässään kohtaamaan todellisen maailman. Cillian Murphy oli hajuton ja mauton etsivä Leonin roolissa ja Alex Pettyfer aikavaras-jengin pomona oli elokuvassa täysin turha seinäkoriste. Elokuva oli positiivinen yllätys, tosin odotukset eivät olleet kovinkaan korkeat. Katso edes sen vuoksi että voit todeta "sen entisen poikabändiläisen" olevan uskottava näyttelijä.

★★
Vuosi:2011
Ohjaus:Andrew Niccol
Pääosissa:Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Olivia Wilde

2 kommenttia:

Joku kirjoitti...

Tämä taas pääsi menemään ohi, mutta vielä (kai) on aikaa (hmm). Konsepti on äärimmäisen kiehtova.

Minkälainen tämä oli, nyt mietittynä? Kestääkö useamman katselukerran?

Marja kirjoitti...

Täytyy myöntää, että tuskin tätä enää jaksaisin katsoa toistamiseen. Eniten elokuvassa minuun teki vaikutuksen poppipojan näyttelijäntaidot, vaikka eipä nitä suuremmin elokuvassa venyteltykään... mutta uskottava näyttelijä miehestä on kuoriutunut.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews