28.2.2011

Oscar-gaala 2011

Olen ihan aikuisten oikeesti liian vanha tähän, eli nousemaan aamulla kello kolme katsomaan suoraa lähetystä Oscar gaalasta... mutta teen sen silti. Ainoa järkevä ajatus päässäni on: Gaalan piti alkaa kello 3.00, joten miksi aika näyttää 3.08 ja joudun seuraamaan red-carpet Who are you wearing, you look faaaabulous -haastatteluita?

Mitä! nyt joku mainitsi, että gaalan alku on vasta 20 -minuutin päästä? Olisin voinut siis nukkua vielä puoli tuntia! Nyt joudun kestämään Marian ja kumppaneiden keskustelua siitä, onko jonkun tähtösen luontaisia avuja, kuten leukaa, leikelty. Oh boy. 

Vihdoin päästään aloittamaan!


Franco ja Hathawayn alkumontaasi on hauska, mutta ei mitään uutta. Aaaw. "You just got Inceptioned" Alec Baldwin on ihkutin! Black Swan elokuvaan viittaava Brown Duck -vitsi ei aiheuta, kuin kulman nostelua. Francon isoäiti on hulvaton "I just saw Marky Mark".

"What were we thinking (or drinking)?!?"

Anne vetää roolinsa Oscar juontajana täysillä, Francon olo vaikuttaa hieman epämukavalta.

Tom Hanks tulee jakamaan Art direction ja kuvauksen Oscarit.

Art Direction voittajat ovat Robert Stromberg
ja Karen O'Hara elokuvasta Liisa Ihmemaassa. Hengästynyt Stromberg ei tajua antaa puheenvuoroa kollegalleen O'Haralle.

Oscar kuvauksesta menee Wally Fisterille Inceptionista
, joka on unohtanut lukulansinsa otsalleen... saa luultavasti kuulla asiasta seuraavat kymmenen vuotta.

Kirk Kurt "Ben Hur Spartacus" Douglas tulee jakamaan naissivuosa Oscarin. Vuonna 1996 kärsitty sydänkohtaus on vaikuttanut miehen puhekykyyn, mutta huumorintaju on tallella. Ihana!

Naissivuosa Oscar voittaja on Melissa Leo elokuvasta The Fighter. Nainen vaikuttaa aivan järkyttyneeltä voitostaan ja siksi voittopuhekin tuleekin suoraan sydämestä ja on sen vuoksi aivan liikuttava. Menee silti, yliajalle, mutta akatemia antaa anteeksi, eikä soita tuoretta voittajaa lavalta.... Silti hieman kirpaisee se, ettei Steinfeld voittanut Kova, kuin Kivi -elokuvasta. Kuulema naiselta pääsi puheen aikana F-pommi, joka minulta meni ohitse. Ensimmäinen kerta sillekin.

Ooops, mitä tulikaan sanottua!

Justin Timberlake (joka yrittää vakuuttaa yleisölle olevansa Banksy) ja Mila Kunis esittelevät lyhytanimaatioelokuva Oscar -voittajan: The Lost Thing, Shaun Tan ja Andrew Ruhemann. Shaunin vaimon täytyy olla suomalainen, sillä mies kiitti vaimoaan sanomalla suomeksi "Minä rakastan sinua".

Seuraavaksi vuorossa animaatioelokuvan Oscar, joka menee Toy Story 3:lle, ihanaa, joskaan ei yllättävää.

Javier Bardem ja Josh Brolin, jotka jakavat sovitettu käsikirjoitus Oscarin, näyttävät pyörähtävän lavalla tanssin pyörteessä, mutta kamera kääntyy nopeasti kuvaamaan Bardemin vaimoa, Penelope Cruzia. Miksi? Voittaja on Aaron Sorkin (JEE, JEE, JEE!) The Social Network -elokuvasta. Yrittääkö Akatemia todellakin soittaa Sorkinin lavalta? Mies ei silti ole moksiskaan ja sanoo sanottavansa loppuun asti.

Yrittäkääpä vain soittaa minua lavalta kesken puheeni.


Mikä Francoa oikein vaivaa. Mies näyttää siltä, kuin haluaisi olla ihan missä tahansa muualla kuin Kodak -teatterin lavalla ja Hathaway sitten ylikompensoi oikein olan takaa.

Alkuperäiskäsikirjoitus Oscar menee David Seidleille Kuninkaan Puhe -elokuvasta."I believe I'm the oldest winner in this category, I hope this record will be broken soon and often".

Russel Brand ja Helen Mirren jakavat ulkomaalaisen elokuvan Oscarin tanskalaiselle In a Better World -elokuvalle. Mirren on ihana!

Reese Witherspoon jakaa miessivuosa Oscarin ja voittaja on Christian Bale, The Fighter -elokuvasta.Puhe jotenkin väkinäinen, laitan äänen pois päältä ja haen kupillisen kaakaota.

Hugh Jackman ja Nicole kidman jakavat alkuperäismusiikin Oscarin. Ihana musiikkimontaasi menneiden vuosien elokuvista tuo yllättäen palan kurkkuun. Oscar menee The Social Networkin Trent Reznorille ja Atticus Rossille.

Illan yleisimmin käytetty lause "Is this really true".

Scarlett Johansson ja Matthew McConaughey jakava äänimiksauksen Oscarin ja voittajat ovat Lora Hirschberg, Gary A. Rizzo ja Ed Novickelokuvasta Inception.  

Äänieditoinnin Oscar menee Richard Kinille, myös elokuvasta Inception. 

Kate Blanchett jakaa Oscarin maskeerauksesta The Wolfman elokuvasta Rick Bakerille ja Dave Elseylle.  

Puvustuksen Oscar menee Colleen Atwoodille Liisa Ihmemaasta -elokuvalle. Puhe on kirjoitettu postimerkin kokoiselle lappuselle, mutta silti akatemia yrittää soittaa hänet lavalta...

Mä pääsen viimein syömään aamiaista samalla kun Randy Newman esittää kappaleensa elokuvasta Toy Story 3 "We belong together" ja Zachary Levi ja Mandy Moore elokuvasta Kaksin Karkuteillä "I see the light".

Jake Gyllenhaal ja Amy Adams jakavat lyhytelokuvadokumentin Oscarin ja voittajat ovat Karen Goodman ja Kirk Simon dokumentilla Strangers No More.

Lyhytelokuva Oscar menee Luke Mathenylle elokuvasta God Of Love. "I thank my mother who did the craft service for the film".

Wau, autotunella saa näköjään mistä tahansa musiikkia, jopa Harry Potterista, Tiny ball of light, he doesn't own a shirt". Varma hittibiisi. Not.

Dokumenttielokuva Oscarin jakaa Oprah Winfrey ja voittajat ovat Charles Ferguson ja Audrey Marrs dokumentilla Inside Job. No ei tarvitse enää jännittää kuinka Banksy olisi tullut hakemaan palkintonsa, jos Exit through the gift shop olisi voittanut.

Billy Crystal, iihanaa! Kertoo kokemuksistaan Oscar juontajana ja esittelee rakastavan tribuutin Bob Hopelle, joka aikoinaan juonsi Oscarit 18 kertaa. Teknologian ihmeellisyyden ansiosta Bob Hope esittelee Robert Downey Jr:n ja Jude Lawn, myöskin ihkuttimia. Näillä miehillä kemia pelaa ja he jakavat erikoistehoste Oscarin Paul Franklinille, Chris Corbouldille, Andrew Lockleylle ja Peter Bebbille elokuvasta Inception.
 
Oscar editoinnista menee Angus Wallille ja Kirk Baxterille elokuvasta The Social Network.

Kaksi viimeistä parhaan alkuperäiskappaleen ehdokasta, 127 Tuntia elokuvasta A.R. Rahman, Dido ja Rollo Armstrong "If I rise" ja  Country Strong -elokuvan kappaleen esittää Gwyneth Paltrow josta ehdolla on Tom Douglas, Troy Verges ja Hillary Lindsey. Oscar menee Randy Newmanille elokuvasta Toy Story 3.

In memoriam osuuden aikana Celine Dion laulaa Charlie Chaplinin säveltämän ihanan Smile -kappaleen. Kerrankin yleisö osaa olla hiljaa esityksen loppuun saakka. Ärsyttää, kun joillekin muistettaville esitetään valtavat suosionosoitukset ja vähemmän tunnetuille annetaan "sääliaploodit".

Hirlary Swank esittelee Katherine Bigelown. Mä en ymmärrä näitä, "juontaja esittelee jonkun, joka esittelee jonkun, joka esittelee ehdokkaat".

Oscari ohjauksesta menee Tom Hooperille elokuvasta Kuninkaan Puhe... wau, tää tuli vähän puun takaa!

Annette Bening esittelee Elich Wallachin, Francis Coppolan ja Kewin Brownlowin, joille jaettiin   Lifetime Achievement palkinnot.

Jeff Bridges jakaa naispääosa Oscarin ja voittaja on Natalie Portman, no surprise here. Luoja, se on kuin duracell-pupu... keeps on going, going, going, going.....

Sandra Bullock jakaa miespääosa Oscarin ja voittaja on Colin Firth (JEE, JEE, JEE!) elokuvasta Kuninkaan puhe. "I have a feeling, my career just peaked". I love you Colin, MARRY ME!

"Yes Marja, I will marry you."


Mä alan olla enemmän ja enemmän vakuuttunut siitä, että Hathaway on nappaillut jotain, nainen menee niin kierroksilla!

Steven Spielberg jakaa parhaan elokuvan Oscarin ja sen saa KUNINKAAN PUHE! Ihanaa, feelgood elokuvan voitto!

Ei siis mitenkään yllätyksekäs Oscar -vuosi. Ei suuria palkintorohmuajia. Kuninkaan Puhe ja Inception veivät molemmat neljä Oscaria, jälkimäinen painottuen teknisiin palkintoihin. The Social Network sai kolme palkintoa, joista ehdottomasti tärkein oli Sorkinin sovitettu käsikirjoitus Oscar.

Franco ja Hathaway olivat aikamoinen pettymys. Kemiat eivät pelanneet oikeastaan ollenkaan. Franco oli tympiintynyt ja Hathaway alkoi tympiä jossain vaiheessa ylikierroksilla käymisellään. Tänä vuonna Oscareissa ei ollut teemaa, jonka mukaan olisi edetty, joten gaala tuntui kovin sekavalta. Onneksi pääasia ovat kuitenkin  palkittavat elokuvat ja henkilöt, mutta olen yleensä aina nauttinut itse tapahtumasta. Tästä vuodesta päällimmäiseksi tunteeksi jäi hämmennys.

12 kommenttia:

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Ihana mindflow gaalasta :) hauskaa luettavaa tällainen erilainen Oscar-juttu. Itsellä oli lista ehdokkaista auki ja siihen listaan sitten koitin omia kommenttejani väliin kirjoitella samalla kun gaalaa katsoin - tuntui että meni omat ajatukset vähän epäjärjestykseen ;-)

Mutta, meitä on monta kolmelta aamuyöstä heränneitä! Täällä töissä tuntuu nyt jotenkin epätodelliselta... kehityskeskustelua toimarin kanssa odotellessa ;-)

Marja kirjoitti...

Hyvät yöunet on täydellisen yliarvostettuja, varsinkin ennen kehityskeskusteluita :). Vähän vaikke kolmelta herääminen ei ollut yllättäen kovinkaan vaikeaa, mutta nyt alkaa kyllä tuntua unen paino silmäluomissa.

Olisikohan kaikilla meillä yökukkujilla tiedossa aikainen nukkumaanmenoaika tänä iltana :).

Kinogangsteri kirjoitti...

Täytyy katella se kooste. Ei jaksanut vanha valvoa nääs.

Kurt Douglas? Kirk Douglasia varmaankin tarkoitit? ;D

bubble kirjoitti...

Ihana selostus! Ei haittaa yhtään, etten tsiljoona tuntia yössä unta tarvitsevana katsonut koko gaalaa, kun töihinkin piti herätä - tässähän tuli kaikki olennainen :D No, katselin kyllä netistä kiinnostavimmat, aloin itkeä Natalien puheen aikana :') Ehhee.

5plitreel kirjoitti...

Wow mulle toi Melissa Leon 'esitys' tuntui kyllä ihan täysin harjoitellulta, turhalta, itsekeskeiseltä ja suoraan sanottuna raivostuttavalta. Jännä miten eri mielipiteitä voi yhdestä puheesta lähteä.

Marja kirjoitti...

Kinogangsteri: Yhtä vanhoja täällä ollaan... et arvaakaan montako kertaa oon tänään jo editoinut yön tunteina, silmät kierossa kirjoittamaani tekstiä... huomaat, että ensin tituleerasin Kurt.. öh Kirk Douglasia myös Ben Huriksi, ennen kuin niksahti kohdalleen :).

bubble: No kiva, että oli iloa kirjoituksesta muillekin, kuin minulle :).

5plitreel: Mä olen ollut pari viikkoa lähes täydellisessä blogi-uutispimmennossa, joten toi Leon itsensämarkkinointikampanja oli mennyt ohitse. Kun luin sinun Oscar arvioisi arvasin, että jos luet juttuni, niin siitä tulee sanomista :D!

tiinanen kirjoitti...

No ei se Colin nyt niin ihana ole... Hauskaa tekstiä kyllä. :)

Marja kirjoitti...

tiinanen: Take it BACK! Kyllä vaan on ihana!!! :D!

Anonyymi kirjoitti...

Tässä syy miksi kamera siirtyi kuvaamaan Penelopea, kun Javier ja Josh tanssahtelivat:

http://www.telegraph.co.uk/culture/culturepicturegalleries/8351394/Oscars-2011-winners-and-awards-ceremony-in-pictures.html?image=10

klikatkaas :)

Marja kirjoitti...

Mä arvasin, MÄ ARVASIN! Aattelin ensin, että ohjaaja oli vaan hikeentynyt siitä, että kaksi miestä tanssahteli yhdessä, mutta tottahan toki moiset moraalinvartijat sensuroi moisen miestenvälisen kanssakäymisen. Et silleen...

Joku kirjoitti...

...ja Colin Firthin palkintopuhe piti Kuninkaan puheen vuoksi tietysti käydä kuuntelemassa. Miehellä on erikoisia impulsseja. ;-) She loves you Colin, marry her!

Marja kirjoitti...

Yes Colin, you heard him!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews