Trailer trash - Man of Steel

Tulossa teattereihin 26.6.

Arvostelussa - Croodit (2013)

Tube channel surfing

Bored Shorts Tv - Kid Snippets

Arvostelussa - Vieras / The Host (2013)

Elokuvavuosi 2013

Vuoden must see -lista alkaa täyttyä

28.2.2011

Oscar 2011 parhaat palat

Oscarien kohtuullisen hauska aloitus... (Down hill from here on)




Billy Crystal pistäytyi Oscar gaalassa ja tässä kohdin toivoin, että hän jäisi vetämään shown loppuun ja passittaisi nuoremmat kotiin katsomaan televisiosta, kuinka Oscarit pitäisi oikeasti juontaa. 



Randy Newmanin Oscar voittopuhe parhaan alkuperäiskappaleen voitosta elokuvasta Toy Story 3. Yksi illan parhaista puheista.




Natalie Portmanin kiitospuhe parhaan naispääosa Oscarin voitosta elokuvasta Black Swan, joka kestää äidiltä tyttärelle.
 


Colin "ah-niin-ihana" Firthin kiitospuhe miespääosaroolistaan elokuvasta Kuninkaan puhe. 
 


Yksi illan ainoista "hauskoista" osioista. Harry Potter auto-tune biisi.



Christian Balen kiitospuhe miessivuosapalkinnosta elokuvasta the Fighter.




Kirk Douglas jakoi palkinnon parhaasta naissivuosasta. Uskomaton mies. Ensin tilanne, jonka ajattelin olevan aivan kamala, osoittautuikin aivan uskomattoman hauskaksi!

Oscar-gaala 2011

Olen ihan aikuisten oikeesti liian vanha tähän, eli nousemaan aamulla kello kolme katsomaan suoraa lähetystä Oscar gaalasta... mutta teen sen silti. Ainoa järkevä ajatus päässäni on: Gaalan piti alkaa kello 3.00, joten miksi aika näyttää 3.08 ja joudun seuraamaan red-carpet Who are you wearing, you look faaaabulous -haastatteluita?

Mitä! nyt joku mainitsi, että gaalan alku on vasta 20 -minuutin päästä? Olisin voinut siis nukkua vielä puoli tuntia! Nyt joudun kestämään Marian ja kumppaneiden keskustelua siitä, onko jonkun tähtösen luontaisia avuja, kuten leukaa, leikelty. Oh boy. 

Vihdoin päästään aloittamaan!


Franco ja Hathawayn alkumontaasi on hauska, mutta ei mitään uutta. Aaaw. "You just got Inceptioned" Alec Baldwin on ihkutin! Black Swan elokuvaan viittaava Brown Duck -vitsi ei aiheuta, kuin kulman nostelua. Francon isoäiti on hulvaton "I just saw Marky Mark".

"What were we thinking (or drinking)?!?"

Anne vetää roolinsa Oscar juontajana täysillä, Francon olo vaikuttaa hieman epämukavalta.

Tom Hanks tulee jakamaan Art direction ja kuvauksen Oscarit.

Art Direction voittajat ovat Robert Stromberg
ja Karen O'Hara elokuvasta Liisa Ihmemaassa. Hengästynyt Stromberg ei tajua antaa puheenvuoroa kollegalleen O'Haralle.

Oscar kuvauksesta menee Wally Fisterille Inceptionista
, joka on unohtanut lukulansinsa otsalleen... saa luultavasti kuulla asiasta seuraavat kymmenen vuotta.

Kirk Kurt "Ben Hur Spartacus" Douglas tulee jakamaan naissivuosa Oscarin. Vuonna 1996 kärsitty sydänkohtaus on vaikuttanut miehen puhekykyyn, mutta huumorintaju on tallella. Ihana!

Naissivuosa Oscar voittaja on Melissa Leo elokuvasta The Fighter. Nainen vaikuttaa aivan järkyttyneeltä voitostaan ja siksi voittopuhekin tuleekin suoraan sydämestä ja on sen vuoksi aivan liikuttava. Menee silti, yliajalle, mutta akatemia antaa anteeksi, eikä soita tuoretta voittajaa lavalta.... Silti hieman kirpaisee se, ettei Steinfeld voittanut Kova, kuin Kivi -elokuvasta. Kuulema naiselta pääsi puheen aikana F-pommi, joka minulta meni ohitse. Ensimmäinen kerta sillekin.

Ooops, mitä tulikaan sanottua!

Justin Timberlake (joka yrittää vakuuttaa yleisölle olevansa Banksy) ja Mila Kunis esittelevät lyhytanimaatioelokuva Oscar -voittajan: The Lost Thing, Shaun Tan ja Andrew Ruhemann. Shaunin vaimon täytyy olla suomalainen, sillä mies kiitti vaimoaan sanomalla suomeksi "Minä rakastan sinua".

Seuraavaksi vuorossa animaatioelokuvan Oscar, joka menee Toy Story 3:lle, ihanaa, joskaan ei yllättävää.

Javier Bardem ja Josh Brolin, jotka jakavat sovitettu käsikirjoitus Oscarin, näyttävät pyörähtävän lavalla tanssin pyörteessä, mutta kamera kääntyy nopeasti kuvaamaan Bardemin vaimoa, Penelope Cruzia. Miksi? Voittaja on Aaron Sorkin (JEE, JEE, JEE!) The Social Network -elokuvasta. Yrittääkö Akatemia todellakin soittaa Sorkinin lavalta? Mies ei silti ole moksiskaan ja sanoo sanottavansa loppuun asti.

Yrittäkääpä vain soittaa minua lavalta kesken puheeni.


Mikä Francoa oikein vaivaa. Mies näyttää siltä, kuin haluaisi olla ihan missä tahansa muualla kuin Kodak -teatterin lavalla ja Hathaway sitten ylikompensoi oikein olan takaa.

Alkuperäiskäsikirjoitus Oscar menee David Seidleille Kuninkaan Puhe -elokuvasta."I believe I'm the oldest winner in this category, I hope this record will be broken soon and often".

Russel Brand ja Helen Mirren jakavat ulkomaalaisen elokuvan Oscarin tanskalaiselle In a Better World -elokuvalle. Mirren on ihana!

Reese Witherspoon jakaa miessivuosa Oscarin ja voittaja on Christian Bale, The Fighter -elokuvasta.Puhe jotenkin väkinäinen, laitan äänen pois päältä ja haen kupillisen kaakaota.

Hugh Jackman ja Nicole kidman jakavat alkuperäismusiikin Oscarin. Ihana musiikkimontaasi menneiden vuosien elokuvista tuo yllättäen palan kurkkuun. Oscar menee The Social Networkin Trent Reznorille ja Atticus Rossille.

Illan yleisimmin käytetty lause "Is this really true".

Scarlett Johansson ja Matthew McConaughey jakava äänimiksauksen Oscarin ja voittajat ovat Lora Hirschberg, Gary A. Rizzo ja Ed Novickelokuvasta Inception.  

Äänieditoinnin Oscar menee Richard Kinille, myös elokuvasta Inception. 

Kate Blanchett jakaa Oscarin maskeerauksesta The Wolfman elokuvasta Rick Bakerille ja Dave Elseylle.  

Puvustuksen Oscar menee Colleen Atwoodille Liisa Ihmemaasta -elokuvalle. Puhe on kirjoitettu postimerkin kokoiselle lappuselle, mutta silti akatemia yrittää soittaa hänet lavalta...

Mä pääsen viimein syömään aamiaista samalla kun Randy Newman esittää kappaleensa elokuvasta Toy Story 3 "We belong together" ja Zachary Levi ja Mandy Moore elokuvasta Kaksin Karkuteillä "I see the light".

Jake Gyllenhaal ja Amy Adams jakavat lyhytelokuvadokumentin Oscarin ja voittajat ovat Karen Goodman ja Kirk Simon dokumentilla Strangers No More.

Lyhytelokuva Oscar menee Luke Mathenylle elokuvasta God Of Love. "I thank my mother who did the craft service for the film".

Wau, autotunella saa näköjään mistä tahansa musiikkia, jopa Harry Potterista, Tiny ball of light, he doesn't own a shirt". Varma hittibiisi. Not.

Dokumenttielokuva Oscarin jakaa Oprah Winfrey ja voittajat ovat Charles Ferguson ja Audrey Marrs dokumentilla Inside Job. No ei tarvitse enää jännittää kuinka Banksy olisi tullut hakemaan palkintonsa, jos Exit through the gift shop olisi voittanut.

Billy Crystal, iihanaa! Kertoo kokemuksistaan Oscar juontajana ja esittelee rakastavan tribuutin Bob Hopelle, joka aikoinaan juonsi Oscarit 18 kertaa. Teknologian ihmeellisyyden ansiosta Bob Hope esittelee Robert Downey Jr:n ja Jude Lawn, myöskin ihkuttimia. Näillä miehillä kemia pelaa ja he jakavat erikoistehoste Oscarin Paul Franklinille, Chris Corbouldille, Andrew Lockleylle ja Peter Bebbille elokuvasta Inception.
 
Oscar editoinnista menee Angus Wallille ja Kirk Baxterille elokuvasta The Social Network.

Kaksi viimeistä parhaan alkuperäiskappaleen ehdokasta, 127 Tuntia elokuvasta A.R. Rahman, Dido ja Rollo Armstrong "If I rise" ja  Country Strong -elokuvan kappaleen esittää Gwyneth Paltrow josta ehdolla on Tom Douglas, Troy Verges ja Hillary Lindsey. Oscar menee Randy Newmanille elokuvasta Toy Story 3.

In memoriam osuuden aikana Celine Dion laulaa Charlie Chaplinin säveltämän ihanan Smile -kappaleen. Kerrankin yleisö osaa olla hiljaa esityksen loppuun saakka. Ärsyttää, kun joillekin muistettaville esitetään valtavat suosionosoitukset ja vähemmän tunnetuille annetaan "sääliaploodit".

Hirlary Swank esittelee Katherine Bigelown. Mä en ymmärrä näitä, "juontaja esittelee jonkun, joka esittelee jonkun, joka esittelee ehdokkaat".

Oscari ohjauksesta menee Tom Hooperille elokuvasta Kuninkaan Puhe... wau, tää tuli vähän puun takaa!

Annette Bening esittelee Elich Wallachin, Francis Coppolan ja Kewin Brownlowin, joille jaettiin   Lifetime Achievement palkinnot.

Jeff Bridges jakaa naispääosa Oscarin ja voittaja on Natalie Portman, no surprise here. Luoja, se on kuin duracell-pupu... keeps on going, going, going, going.....

Sandra Bullock jakaa miespääosa Oscarin ja voittaja on Colin Firth (JEE, JEE, JEE!) elokuvasta Kuninkaan puhe. "I have a feeling, my career just peaked". I love you Colin, MARRY ME!

"Yes Marja, I will marry you."


Mä alan olla enemmän ja enemmän vakuuttunut siitä, että Hathaway on nappaillut jotain, nainen menee niin kierroksilla!

Steven Spielberg jakaa parhaan elokuvan Oscarin ja sen saa KUNINKAAN PUHE! Ihanaa, feelgood elokuvan voitto!

Ei siis mitenkään yllätyksekäs Oscar -vuosi. Ei suuria palkintorohmuajia. Kuninkaan Puhe ja Inception veivät molemmat neljä Oscaria, jälkimäinen painottuen teknisiin palkintoihin. The Social Network sai kolme palkintoa, joista ehdottomasti tärkein oli Sorkinin sovitettu käsikirjoitus Oscar.

Franco ja Hathaway olivat aikamoinen pettymys. Kemiat eivät pelanneet oikeastaan ollenkaan. Franco oli tympiintynyt ja Hathaway alkoi tympiä jossain vaiheessa ylikierroksilla käymisellään. Tänä vuonna Oscareissa ei ollut teemaa, jonka mukaan olisi edetty, joten gaala tuntui kovin sekavalta. Onneksi pääasia ovat kuitenkin  palkittavat elokuvat ja henkilöt, mutta olen yleensä aina nauttinut itse tapahtumasta. Tästä vuodesta päällimmäiseksi tunteeksi jäi hämmennys.

25.2.2011

Disney -kilpailun voittajat arvottu!

Ja onnekkaat, uuden Kaunotar ja Hirviö DVD:n omistajat ovat Juuleppi, Harri ja sähköpostin kautta osallistunut Hilkka. Puolueettoman arvonnan suoritti puolueeton työkaverini kalastamalla täysin puolueettomasta hedelmäkulhosta voittajien nimet. Onneksi olkoon!

Lähettäkää postiosoitteenne sähköpostiosoitteeseen entertainingorelse (at) gmail.com, niin toimitan ne Disneylle, joka postittaa palkintonne perille. Jos joku voittajista ei ota yhteyttä ensi viikon tiistaihin mennessä, arvotaan palkinto uudelleen muiden osallistujien kesken.

23.2.2011

Arvostelussa: Kova kuin kivi (2010)

Kova kuin kivi (True Grit) on elokuva kostosta. Erikoisen elokuvasta tekee se seikka, että oikeutta on hakemassa 14 -vuotias tyttö, Mattie Ross (Hailee Steinfeld). Tämä aikoo saattaa isänsä murhaajan, kurjan pikkuroisto Tom Chaneyn (Josh Brolin) oikeuden eteen ja palkkaa työhön Rooster Cogburnin (Jeff Bridges), juopon sheriffin, jonka menetelmät eivät aina kestä päivän valoa, ammu ensin, kuulustele myöhemmin. Chaneyn perässä on myös Texasilainen rangeri LaBoeuf (Matt Damon) ja nämä kolme lyöttäytyvät yhteen yhteisen päämäärän vuoksi. Alun erimielisyyksien jälkeen näiden kolmen välille alkaa kehittyä vastahakoinen arvostuksen ja ystävyyden side.


Elokuvan ehdoton tähti on Steinfeld joka oli kuvausten aikaan vain 13 -vuotias, mutta saa Mattien hahmon vaikuttamaan vuosikymmeniä ikäistään vanhemmalta. Jeff Bridges on samaan aikaan karkea, mutta sympaattinen juoppona sheriffinä, jonka omankädenoikeus ja sivistyneen maailman laki kohtaavat harvoin. Matt Damon tekee omasta mielestäni parhaimman näyttelijäsuorituksensa aikoihin rangerina, joka yrittää päteä karskean Roosterin ja varhaiskypsän Mattien edessä, ollen samaan aikaan nokkava ja sympaattinen.

Elokuvan edetessä Roosterista muodostuu Mattielle tasavertainen kumppani ja isähahmo ja LaBoeufin ja Mattien välillä väreilee sanaton, mutta selvästi havaittava tunnistaminen toisensa miehenä ja naisena, vaikka Mattien nuoruuden vuoksi mitään ei koskaan voisi tapahtua. Elokuvan hahmojen välinen kemia onkin elokuvan parasta antia, komean kuvauksen ja nokkelan dialogin ohella.


En tiedä mitä oikein odotin elokuvalta, onhan se sentään Coenin veljesten filmi. Kova kuin kivi on sentimentaalinen ja tavallaan perinteinen elokuva ilman kyynisyyttä ja olen kiitollinen ja iloinen, ettei elokuva täyttänyt ennakko-odotuksiani. Upea lisäys, nykyään harvinaiseen western genreen.

★★
Vuosi:2010
Ohjaus:Ethan Coen, Joel Coen
Pääosissa: Hailee Steinfeld, Jeff Bridges, Matt Damon


15.2.2011

Arvostelussa: Kaksin karkuteillä (2010)

Jos luulet, että Kaksin karkuteillä on elokuva avuttomasta neidosta, joka torniin lukittuna vain odottaa  prinssi-pelastajaansa, et voisi olla enemmän väärässä!

Elokuva alkaa, kun Gothel-noita (Donna Murphy/ Sari Ann Moilanen) kaappaa yksivuotiaan prinsessa Tähkäpään (Mandy Moore/ Maria Ylipää), jonka taikavoimia omaavien hiusten avulla nainen haluaa pitää itsensä ikuisesti nuorena. Gothel lukitsee tytön korkeaan torniin ja kasvattaa tämän omanaan. Passiivis-agressiivisella kasvatusmenetelmällään Gothel onnistuu pitämään Tähkäpään tornissaan, vakuutettuaan, että tyttö on liian hupsu ja avuton kyetäkseen pärjäämään omillaan tornin ulkopuolella.


Kahdeksantoista vuotta täytettyään pääsee Tähkäpään uteliaisuus kuitenkin voitolle ja kun torniin kiipeää piilopaikkaa etsivä rosvo Flyn Ryder (Zachary Levi/ Lauri Tähkä), tuntuu tämä olevan vastaus Tähkäpään ongelmaan. Otettuan miehen ensin panttivangikseen päätyy kaksikko sopimukseen. Flyn auttaa Tähkäpäätä tutkimaan maailmaa tornin ulkopuolella ja tyttö palauttaa Flyniltä takavarikoimansa ryöstösaaliin. Kaksikon täytyy myös vältellä kuninkaallisia vartijoita, Flynin entisiä "liikekumppaneita" ja  sotilas(vainukoira)-
hevosta, Maximusta, jotka kaikki haluavat napata Flynin. Myös äiti-Gothel on Tähkäpään kannoilla. Luvassa on hurja pakomatka!

Tietokoneanimaatio on kaunista katsottavaa, vaikka elokuva ehkä menettääkin osan lämmöstään verrattuna perinteisiin, käsinpiirrettyihin animaatioihin. Tähkäpää -sadun päivitetty tarina on täynnä terävää huumoria ja sen sankaritar rikkoo kaikki prinsessa stereotypiat. Prinssin sijaan tarinaan miespääosassa on narsistinen oman edun tavoittelija maantierosvo. Myöskään tarinan pahis, äiti-Gothel ei ole perinteinen noita-akka, vaan itsekeskeinen nainen, joka tahtoo vain säilyttää kauneutensa Tähkäpään vapauden kustannuksella.




Kuten Disney elokuvaan kuuluu, puhkeavat päähenkilöt laulamaan, kun tunteet paisuvat liian suuriksi, jotta niitä voitaisiin ilmaista puhumalla. Mikään elokuvan kappaleista ei kuitenkaan nouse parhaimpien Disney kappaleiden joukkoon ja ainostaan äiti-Gothelin laulama Mother knows best jäi soimaan päässäni elokuvan päätyttyä.

Kaksin karkuteillä on erittäin viihdyttävä ja sen vuoksi Disneyn ilmoitus lopettaa (ainakin toistaiseksi) "Prinsessa-elokuvien" tuottaminen surettaa. Yhtiön päätös juontaa siitä, että he eivät katso tällaisten elokuvien vetoavan nuoriin poikiin, unohtaen kokonaan, että puolet lapsiyleisöstä on tyttöjä. Varsinkin Kaksin karkuteillä tyylinen elokuva on erittäin kiitettävä teko, jossa sen sankaritar on varsin pro-aktiivinen. Enemmän tällaisia elokuvia kiitos. Aion sanoa sen taas... YOU GO GIRL *snap*!




★★
Vuosi:2010
Ohjaus:Nathan Greno, Byron Howard
(Ääni) Pääosissa:Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy


11.2.2011

Trailer trash - X-Men First Class

X-Men First Class on saanut ensimmäisen trailerinsa, jossa esitellään elokuvan hahmot, pääasiassa Professori Charlers Xavier (James McAvoy) ja Erik Lehnsherr eli tuleva Magneto (Michael Fassbender). Tämä lyhyt traileri ei vielä onnistunut kohottamaan odotuksia kattoon. Odottelen, että studio julkaisee laajemman trailerin ennen kuin annan itseni innostua.


















Odotusarvo: Odotusarvo:
Suomen ensi-ilta: 3.6

Hobitin näyttelijät

Tulevan Hobitti -elokuvan näyttelijät kokoontuivat yhteiskuvaan. Elokuvaprojekti on kohdannut monia vaikeuksia, viimeisin koitos oli Peter Jacksonin joutuminen sairaalaan vatsahaavan vuoksi. Elokuvan kuvauksien on kuitenkin nyt tarkoitus käynnistää maliskuun 21. päivä ja elokuva kuvataan pääasiallisesti Uudessa Seelannissa. The Dominion Postin sivuilta löytyy myös video lehdistötilaisuudesta, jossa useat elokuvan näyttelijät kertovat tuntemuksistaan pääsystä mukaan Hobittiin.

Kuva The Dominion Postin sivuilt


10.2.2011

Kilpailu - Kaksin karkuteillä -elokuvan kunniaksi

Huomenna on ensi-iltaan tulossa Disneyn kymmenes ja tällä näkymin viimeinen prinsessa elokuva Kaksin karkuteillä, joka perustuu (löyhästi) Tähkäpää -satuun. Elokuvan prinsessa (Mandy Moore /Maria Ylipää) ei tosin ole esikuvansa avuton neitonen, joka vain odottaa tornissa pelastajaansa, eikä elokuvan "sankari" Flynn Ryder ole todellakaan mikään prinssi (Zachary Levi/ Lauri Tähkä). Luvassa ei ole perinteistä satuelokuvaa, vaan hurmaava road-trip.

Kaksin Karkuteillä -elokuvan DVD ilmestyy 8.6.2011!

Huomisen ensi-illan kunniaksi järjestän yhteistyössä Disneyn kanssa kilpailun, jossa arvon kolmelle onnekkaalle Kaunotar ja Hirviö DVD -elokuvan. DVD:llä on klassikkoelokuvan lisäksi myös runsaasti herkullisia ekstroja, joista voit lukea täältä.

Kilpailu on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille!

Osallistuaksesi kilpailuun vastaa seuraavaan kysymykseen: Mistä sadusta toivoisit Disneyn tekevän elokuvan? Jätä vastauksesi perustelujen kanssa kommenttilaatikkoon ja anonyymit vastaajat, jättäkää kommenttiinne myös jokin nimimerkki. Kilpailu sulkeutuu torstaina 24.2 klo 19.00.

Nimesi lisätään kahdesti arvontahattuun, jos mainitset kilpailusta blogissasi tai linkittämällä sen esim. Facebookiin.


Lauri Tähkä on Flynn Ryder

Lauri Tähkä on antanut äänensä Kaksin karkuteillä -elokuvan hurmaavalle antisankari Flynn Ryderille elokuvan suomenkielisessä versiossa. Alla olevassa videossa mies kertoo tuntemuksistaan, kun häntä pyydettiin mukaan elokuvaan.


8.2.2011

Meryl Streep on Margaret Thatcher

Meryl Streep on tulevan The Iron Lady -elokuvan Margaret Thatcher. Uskomatonta mitä maskeerauksella saadaankaan aikaiseksi. Streep todellakin muistuttaa esikuvaansa, Britannian ensimmäistä naispääministeriä erittäin paljon. Jim Broadbent näyttelee elokuvassa pääministerin aviomiestä, Denis Thatcheria. Elokuva keskittyy aikaan juuri ennen Falklandin sodan syttymistä vuonna 1982.

7.2.2011

Ainoa hyvä asia Super Bowlissa

Amerikkalaisen jalkapallon vuosittaisessa kohokohdassa Super Bowlissa on vain yksi seikka, joka kiinnostaa minua. Mainokset. Ne jotka haluavat saada 30 sekunnin pätkän Super Bowlin mainoskatkolle, joutuvat maksamaan siitä ilosta miljoonia. Tämän vuoksi yritykset myös panostavat mainoksiinsa. Näitä arvokkaita sekunteja ovat myös elokuvastudiot alkaneet hyödyntää enenevissä määrin ja tänä vuonna ensi esittelynsä saivat Captain America ja pitkään odotettu salaprojekti Super 8. Alla /Films sivuilta nappaamani elokuvamainokset.

Captain America

Whoa, mä alan oikeasti innostua tästä!


Super 8

Ei tämä 30 -sekuntia paljoakaan paljasta, mutta pitää kiinnostuksen (innostuksen!) yllä... vaikka jo pelkkä JJ Abramsin ja Spielbergin nimet liitettynä projektiin riittäisikin siihen.


Transformers 3


Same ol', same ol'. Ja blondi Megan Fox kopio.


Thor

Ei mitään uutta täyspitkään traileriin verrattuna.



Priest

Depeche Moden Personal Jesus -kappale tässä trailerissa oli joko todella hyvä tai todella huono idea 8)!


Fast Five

Y-awn!



Just Go With It


Tätä versiota olisi tuskin näytetty minkään muun ohjelman tauolla... no ehkä vapaapainin.


Pirates of the Caribbean 3

Ian McShane on täydellinen merirosvo. Ja niin, tähänkin elokuvaan oli pakko saada se kiintiö-romanttinen pari.


Battle: Los Angeles

Aaron Echart on ainoa syy miksi katsoisin tämän elokuvan. Vaikuttaa liiaksi Maailmojen sodalta, plus muutamalta muulta alienit-tuhoaa-ihmiskunnan -elokuvalta.



Cowboys & Aliens

Oikeasti hei! Mitä me ollaan koskaan tehty avaruusolioille?




Rio

Look at the pretty colors!

3.2.2011

The Social Network -dokumentti

Nyt voit katsastaa tulevalla The Social Network DVD/BlueRay julkaisulla mukana olevan dokumentin elokuvan tekemisestä ilmaiseksi. “How Did They Ever Make a Movie of Facebook?” niminen dokumentti löytyy elokuvan IMDB:n sivuilta ja on kestoltaan 93 minuuttia.

Tässä pikalinkit dokumenttiin:
Osa 1 – Commencement
Osa 2 – Boston
Osa 3 – Los Angeles
Osa 4 – The Lot


2.2.2011

Trailer trash - Bridesmaids

Don't knock it till you see it!

Paul Feigin ohjaaman ja Judd Apatowin tuottaman elokuvan on jo huhuttu olevan naispuoleinen Hangover ja siltä se näyttääkin, ainakin trailerinsa perusteella. Annie (Kristen Wiig) lupautuu suunnittelemaan ystävänsä Lillianin (Maya Rudolph) polttarit morsiamen sekalaisen ystäväpiirin kanssa. Naisjoukolla on aiheesta hyvin eriävät mielipiteet, joten ainoa ratkaisu tilanteeseen on, mikäpä muu kuin Las Vegas!

Eniten huvitti Melissa McCarthyn hahmo, joka ei voisi olla kauempana Gilmoren tytöt sarjan Sookiesta.



Hilarity ensues, one hopes!

Odotusarvo:


Suomen ensi-ilta: 22.7.2011




1.2.2011

Arvostelussa: Hella W (2011)

Toivoin Hella W -elokuvalta paljon. Toivoin että Juha Wuolijoki olisi onnistunut luomaan kiinnostavan tarinan tämän värikkään naisen elämästä. Tiina Weckström on Hellan roolissa elokuvan ainoa kokonainen hahmo. Matleena Kuusniemi Hellan Vappu -tyttärenä ja Pirkka-Pekka Petelius ohjaaja Eino Salmelaisena ovat valkokankaalla vain käymässä ja hahmot jäävät pintapuolisiksi. Hannu-Pekka Björkmanin VAPO -etsivän fanaattista vendettaa Hellaa kohtaan en oikein ymmärtänyt. Jos jotain positiivista elokuvasta voisi sanoa, niin elokuvan kuvaus on kaunista, yksityiskohdat tarkkaan mietitty ja lavastus autenttista...se tosin on harvoin suomalaisen elokuvan ongelma.

 
Hella W:tä katsoessa tuntui, että koko ajan meni jotakin ohitse. Tätä elokuvaa rasittaa sama seikka, kuin aikoinaan Koivusalon Sibeliusta. Molempia elokuvia katsoessa tuntui, kuin hahmojen elämät olisivat vain yksittäisiä hetkiä, jotka on siirretty elokuvaan.  *Naps* Hella juhlii ihailijoidensa ympäröimänä, *naps* juopunut aviomies hoippuu kadulla, *naps* ero, *naps* muutto, *naps* hyppäys kaksikymmentä vuotta eteenpäin... ja niin edespäin.


Elokuvassa keskitytään aikaan Suomen itsenäistymisestä, 40 -luvulle saakka, jolloin Hellan epäiltiin olevan venäläisten agentti ja avustavan itänaapuria. Hella katsoi toimivansa vain Suomen hyväksi, yrittäessään neuvotella rauhaa Suomen ja Venäjän välille, mutta lopulta Suomen politiikan kärki käänsi naiselle selkänsä ja tämä sai syytteen maanpetoksesta. Minua olisi kiinostanut enemmän se, kuinka Hella nousi asemaansa Suomen suurena näytelmäkirjoittajana tai hänen elämästään sotavuosien jälkeen, jolloin hän nousi eduskuntaan ja toimi Yleisradion pääjohtajana.

No ei jotain pahaa, jos ei jotain hyvääkin, sillä elokuvan "innoittamana" kiirehdin lähimpään elokuvia myyvään ketjuliikkeeseen, josta ostin Hellan näytelmäkäsikirjoitukseen pohjautuvan Juurakon Hulda -elokuvan. Kaikesta paatoksestaan huolimatta, se oli nautittavampi elokuvakokemus kuin Hella W. Huvittavaa on se, että elokuvan DVD kannnessa alkuperäiskäsikirjoittajaksi mainitaan yhä Juhani Tervapää, joka oli Hellan käyttämä salanimi aikana, jolloin hän ei saanut julkaistuksi töitään omalla nimellään. Onneksi jälkipolvet tietävät paremmin.

1/2
Vuosi:2011
Ohjaus:Juha Wuolijoki
Pääosissa:Tiina Weckström, Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews