9.5.2009

Arvostelussa: Star Trek (2009)

Päätin eilen töissä laittaa tiedustelun kaverille, josko häntä kiinnostaisi lähteä katsastamaan uusin Star Trek elokuva. Vastaustekstiviesti tuli nopeammin, kuin ajatus "Mennään! Heti tänäänkö?!!". Täytyy myöntää, että itsekin olin innoissani elokuviin menosta, edellisestä kerrasta kun on jo aikaa, mutta varsinkin Star Trekin takia.

Minulla on erittäin hatara mielikuva siitä kun näin ensimmäisen Star Trek jaksoni. Taisin olla tuolloin 7 tai 8 vuotias ja olin heti myyty. Myönnän aivan vapaasti, että olen seurannut kaikkia Star Trek universumiin liittyviä sarjoja enemmän tai vähemmän innokkaasti.

trek2

J. J. Abramsin Star Trek elokuva on koko saagan uusi syntytarina. Alussa tapahtuu jotakin, joka sysää tapahtumat aivan uuteen suuntan, kuin sarjojen historia on kertonut. Toisin kuin jotkin puristit, minä en itkenyt tämän käänten vuoksi. Elokuva keskittyy kahden päähenkilön, Spockin (Zachary Quinto) ja James Kirkin (Chris Pine) taustatarinaan ja siihen kuinka he päätyvät tähtilaiva Enterpriselle. Elokuvassa esitellään myös muut alkuperäisestä sarjasta tutut hahmot, mutta heidän tarkoituksensa tarinassa näyttää olevan toimia koomisina sivuhahmoina. Ei niin, ettenkö olisi nauttinut niistä yhtään sen vähempää, sillä minulla oli todella hauskaa elokuvan 'slapstick' kohtausten parissa.

Tarinan konnan, Neron (Eric Bana) hahmo jäi myöskin kovin laimeaksi, mikä on surku sillä uskon että Banalla olisi ollut paljon enemmän annettavaa, jos hahmo olisi saanut kässärissä enemmän ns. 'lihaa luittensa ympärille'.

trek1

Pine ja Quinto loivat tutuista hahmoista aivan uudet versiot. Kumpikaan ei yrittänyt liimata hahmojensa päälle Nimoyn tai Shatnerin maneereita vaikka vinkkasivatkin katsojille parissa kohtauksessa (Spockin kulman nosto ja Shatnerin nykivä puhetapa). Quinton Spockilla on inhimillisemmät piirteet kuin Nimoyn hahmolla ja Pinen Kirk on maanläheisempi, räjähdysalttiimpi kuin Shatnerin sliipattu kapteeni. Kaikista eniten alkuperäistä hahmoa yritti selvästikin kanavoida Karl Urban. Otsan kutristelullaan ja "Damn it, I'm a doctor, not an engineer" lainereilla Urban oli kuin alkuperäinen 'Bones' McCoy, mutta ei siten myöskään tuonut mitään uutta hahmoonsa.

Zoe Saldanan Uhuralla ei ollut oikein muuta virkaa, kuin näyttää hyvältä (tuskinpa mieskatsojat valittavat) ja näyttää paheksuvalta. No olihan siinä jo jotakin uutta vanhaan hahmoon verrattuna, kun alkuperäisen näyttelijän, Nicholsin ei tarvinnut kuin näyttää ainoastaan hyvältä. Simon Peggin Scotty, John Chon Sulu ja Anton Yelchin Pavel Chekov olivat saaneet muutamat hyvät lainerit, mutta muuten hahmojen taustoihin ei koskettu. Pääasia oli ilmeisesti se, että koko vanha jengi saataisiin koolle.

trek3

Star Trek on täydellinen popkorni elokuva, loistavaa viihdettä eikä se pyri muuta olemaankaan. Elokuva täyttää loistavasti tehtävänsä ja kun lopputekstit pyörivät kankaalla olisin mieluusti tehnyt uuden kierroksen lippukassalle. Samanlaista hurmosta
en ole kokenut elokuvateatterissa sitten Iron Manin.

★★
Vuosi:2009
Ohjaus:J.J. Abrams
Pääosissa:Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg, Eric Bana

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews