22.6.2009

Finland is closed, keep out!

Ihan oikeasti hei! Kaikkiin suomen matkailuoppaisiin ja matkailusaiteille tulisi kirjoittaa isoin kirjaimin "SUOMI SULJETTU JUHANNUKSENA. TURISTIT PYSYKÄÄ POISSA!"

Tuntuu siltä, että Juhannuksen aikaan törmään turisteihin useammin, kuin muutoin kesäaikaan. Reppanat kun hortoilevat pitkin katuja kuin eksyneet lampaat, kurkistellen pimeisiin liikeikkunoihin etsien jonkinlaisia elonmerkkejä.

turisti

Perisuomalainen luonteeni, joka tahtoisi selitellä ja hyvitellä omituisuuksiamme, haluaisi selvittää jokaiselle rassukalle, että eivät kaupungit ja kylät täällä pohjolassa normaalisti tyhjene näin totaalisesti. Ainoastaan Juhannuksen aikaan.

Olin Jussina vanhempieni luona ja käväisimme Lahdessa aattoaamuna. Istuessamme eräässä keskustan kahvilassa, ajoi sen eteen turistibussi täynnä australialaisia ja amerikkalaisia matkailijoita. Hyvin väsyneen näköinen matkanjohtaja tuli kysymään kahvilan kassalta olisiko Lahdessa MITÄÄN turistikohdetta, joka olisi auki.

Matkalaiset olivat jo käyneet suljetulla vesitornilla ja Sokos-hotellikin oli kiinni. Näppärä kassatyttö otti kännykän käteensä ja soitti ilmeisesti Lahden hiihtomuseoon, josta selvitti mäkihyppytornien aukioloajan (on auki aattona klo 15.00 asti, pääsymaksu 4 euroa/hlö). Selkeällä englannilla hän selvitti tiedot ja ajo-ohjeen matkanjohtajalle ja juoksi vielä ulos näyttämään mihin suuntaan kannattaisi lähteä ajamaan. Erittäin kiitettävää asiakaspalvelua!

Niin kovasti kuin olenkin kiintynyt Lahteen, en jaksa käsittää miten ihmeessä turistit eksyvät sinne. Ajattelin laittaa tähän oheen pari postikorttikuvaa kaupungista, mutta ne olivat niin masentavaa katsottavaa, että en viitsinyt. Niin paljon kun nautinkin kaupunkien kansainvälisestä vilinästä, niin rakkaat turistit, ihan omaa parastanne ajatellen, pysykää poissa täältä Juhannuksen aikaan, tai älkää ainakaan tulko Lahteen.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews