21.3.2011

Arvostelussa: Morning Glory (2010)

Morning Glory on ihan pidettävä komedia, kun ei liiaksi jää pohdiskelemaan sen arvomaailmaa.

Rachel McAdamsin näyttelemä Becky Fuller on nuori tv-tuottaja, joka on palkattu pelastamaan kakkosluokan aamushow Day Break. Ensimmäisenä tehtävänään hän antaa potkut shown niljakkaalle miesjuontajalle ja ryhtyy jahtaamaan kuuluisaa, kiven kovaa reportteri Mike Pomeroyta (Harrison Ford) täyttämään tyhjän position. Pomeroy pitää aamushow -virkaa arvonalennuksena, mutta palkkashekki auttaa muuttamaan miehen mielen, mutta ei asennetta.



Pomeroy on heti sotajalalla shown naisjuontajan, Colleen Peckin (Diane Keaton) kanssa kun mies kieltäytyy söpöilemästä kameran edessä. Show joutuu lakkautusuhan alle laskevien katsojalukujen seurauksena ja Becky päättää taistella luvut takaisin ylös, hinnalla millä hyvänsä. Luvassa siis päättömiä uutisreportaaseja sammakkojen pussailusta sumopainiin, juuri sellaista "uutisointia", jota Pomeroy inhoaa, mutta joka kiinnostaa katsojia. Elokuvaan on myös ympätty pakollinen romanssi tuottajakollega Adamin (Patrick Wilson) kanssa, joka jää usein soittelemaan lehdelle, kun Becky juokseen uutisten perässä.

McAdamsin Becky on niin siirappimaisen söpö, että häntä katsoessa tuntee joutuvansa sokerikoomaan. Vaikka Becky onkin pidettävä hahmo, tuntuu hänen maaninen ja paikoin häikäilemätön tapansa saada katsojia aika luotaantyöntävältä. Pomeroysta, joka haluaa tehdä oikeita uutisjuttuja hötön sijaan on taas tehty elokuvan pahis. Höttö rulaa ja todellinen uutisointi on äkäisten, vanhojen äijien juttuja. Jos tästä epäloogisuudestä pystyy pääsemään ylitse, on Morning Glory yllättävän viihdyttävä komedia.
★★
Vuosi:2010
Ohjaus:Roger Michell
Pääosissa: Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews