25.2.2013

Oscar Gaala 2013 - liveblogi

Herätty 10 minuuttia sitten. Kuppi teetä hautumassa, pussit silmän alla. Here we go!

"The quest to make Tommy Lee Jones laugh starts now!" - Seth MacFarlane

MacFarlanen haaste tulee heti täytettyä.

Illan seremoniamestari Seth MacFarlane kertoo heti alkuun, Oscar-gaalalan teemana on juhlia musiikkia elokuvissa ja seuraa ilmoitustaan ihan hauskoilla ja muutamalla kivuliaalla vitsillä.

Auts! Rihanna ja Chris Brown sekä Mel Gibson vitsit saavat yleisöltä sekoituksen kauhistuneita ooh ja "oh-no he didn't" äännähdyksiä.

OU MAI GAAD! Captain Kirk! Kapteeni kertoo tulevaisuudesta, että seuraavana päivänä Entertainment Weekly uutisoi MacFarlanen olevan kaikkien aikojen huonoin Oscar isäntä. Kirk koettaa tehdä damage controllia.

Kirk: "I've come to stop you from destroying the Awards"
Mac: "What are you talking about, we're dong fine!"
Kirk: "No you're not"We saw your boobs -teemainen musiikkiesitys ei ehkä ole hyvän maun mukainen, mutta saa minut kikattelemaan. Oma huumorintajuni on tosin aika epäkypsää.

MacFarlane koettaa nostaa gaalan tasoa Channing Tatumin ja Charlize Theronin kanssa, jotka esittävät vanhan ajan Hollywood tyylisen paritanssin McFarlanen laulaessa "The way you look tonight". Seuraavaksi Daniel Radcliff ja Joseph Gordon Lewitt liittyvät MacFarlanen seuraan esittämään laulu-tanssinumeron "High hopes".

Sally Field missasi Kapteenin mukaan Oscarinsa, koska MacFarlane vietteli näyttelijättären mukaansa kesken gaalan. McFarlane koittaa päästä Entertainment Weeklyn uutisoimasta "Mediocre Oscar host" -maineestaan esittämällä Kaunotar ja Hirviö -elokuvasta oman versionsa "Be our guest" -kappaleesta.

Kiitos Kapteeni Kirkin, seuraavan päivänä tulos lehdistössä on:

"Best oscar ever" says everybody except Entertainment weekly

Miessivuosa Oscarin tulee jakamaan Octavia Spencer, joka voitti Oscarin viime vuonna elokuvasta Piiat ja OUMAIGAAD!

MIESSIVUOSA Oscarin saa Christoph Waltz elokuvasta Django Unchained. Waltz voitti Oscarin myös Tarantinon edellisestä ohjauksesta Kunniattomat Paskiaiset. Waltz kiittää Tarantinon, Jamie Foxxin ja DiCaprion lisäksi myös ja hahmoaan King Schultzia.
Melissa McCarthy ja Paul Rudd esittelevät uskomattomia kykyjään ääninäyttelijöinä. Molemmat ovat uskomattöman sööttejä ja jakavat Oscarin lyhytanimaatioelokuvalle ja
LYHYTANIMAATIO Oscarin saa Disneyn Paperman ja ohjaaja John Kahrs , joka pitää lyhyen ja sympaattisen puheen

ANIMAATIOELOKUVA Oscarin saavat Pixarin Brenda Chapman ja Mark Andrews elokuvasta Brave. Chapman kiittää mm. tytärtään, joka toimielokuvan sankarittaren Meridanin esikuvana.

Reese Witherspoon esittelee Paras Elokuva -ehdokkaat Les Miserables, Life of Pi ja Beasts of the Southern Wild, jota seuraa kaunis montaasi jokaisesta elokuvasta.

Robert Downney Jr., Chris Ewans, Mark Ruffalo, Jeremy Renner ja Samuel L. Jackson esittelevät
(ja muut miehet dissaavat Downeyta) Oscar ehdokkaat kuvauksesta ja erikoistehosteista.

KUVAUS Oscarin saa Life of Pi:n Claudio Miranda, joka on täysin hämmentynyt voitostaan.

ERIKOISTEHOSTEET Oscarin saavat Bill Westenhofer, Guillaume Rocheron, Erik-Jan De Boer ja Donald R. Elliott elokuvasta Life of Pi.

Ounou. Ehdokkaita soitetaan lavalta Jawsin musiikin tahtiin, joka lopulta peittää täysin alleen onnettomat kiittäjät.

Mä en ehdi puhtaaksikirjoittaa omia koukeroitani! Nämä Oscarit etenevät pikajunan lailla! Kiitos mainostauko. Harvoinpa tulee niitä kiiteltyä.

Channing Tatum saapuu jälleen lavalle Jennifer Anistonin kanssa jakamaan Oscarin Puvustuksesta ja Maskeerauksesta.

Oscarin PUVUSTUKSESTA saa Jacqueline Durran elokuvasta Anna Karenina.

Oscarin MASKEERAUKSESTA saavat Lisa Westcott ja Julie Dartnell elokuvasta Les Misérables.

Halley Berry, entinen Bond-tyttö esittelee tribuutin (jee, montaasi!) James Bondille ja lopuksi upea Shirley Bassey laulaa livenä Goldfinger tunnuskappaleensa ja saa myrkyisät suosionosoitukset yleisöltä. Uskomaton nainen. Uskoisiko, että hän on 76 vuotias?Kerry Washington ja Jamie Foxx, Django Unchained elokuvan tähdet esittelevät lyhytelokuva ja lyhytelokuvadokumentti -ehdokkaat.

LYHYTELOKUVA Oscarin saa Shawn Christensenin elokuvasta Curfew. 

LYHYTELOKUVADOKUMENTTI Oscarin saavat Sean Fine ja Andrea Nix Fine elokuvasta Inocente. 

Jos ihmiset on pakko soittaa pois lavalta, voitaisiinko jättää pois tuo Jaws -teema? Se oli alkuun ihan hauskaa, mutta alkaa tuntua enemmän solvaavalta. Talk fast or get eaten?

Liam Neelson esittelee Paras Elokuva -ehdokkaat Argon, Lincolnin ja Zero Dark Thirtyn ja näemme jälleen montaasit elokuvista.

Ben Affleck esittelee Paras dokumenttielokuva -ehdokkaat.

DOKUMENTTIELOKUVA Oscarin saavat Malik Bendjelloul and Simon Chinn elokuvasta Searching for Sugar Man. Loistava elokuva!

MacFarlane lupaa, että mainostauon jälkeen Prometheus -elokuvan tähdet paljastavat mistä ihmeestä elokuvassa oli oikein kyse. Sitä odotellessa mietin ehdinkö tauon aikana juosta pesemään hampaat.

Not a chance!

Jennifer Garner ja Jessica Chastaine esittelevät Ulkomaalaiset elokuvaehdokkaat.

ULKOMAALAISEN ELOKUVAN Oscar menee elokuvalle Amor (Itävalta).

John Travolta kertoo, kuinka elokuvamusikaalit olivat vielä iso juttu hänen ollessaan lapsi ja esittelee Les Miserables, Chicago ja Dream Girls tribuutin musikaaleille.

Catherine Zeta-Jones revittelee alkuun "All That Jazz" -kappaleen Chicagosta. En ole ollenkaan vakuuttunut siitä että Catherine laulaa ilman playbackia. En missään tapauksessa ole sitä mieltä etteikö playbackia saisi käyttää, varsinkaan tällaisissa tilanteissa, mutta jään jännityksellä odottamaan Les Mis kokoonpanoa, jonka ainakin mainostettiin laulavan livenä gaalassa.

Jennifer Hudson laulaa ainakin täysin palkein. WAU! Ja muistan taas naapurini ja kopeloin kaukosäätimen volumenappia.

Jes! One day more. Wau. Wau! Hieman äänet hukkuvat toistensa alle, mutta upea suoritus kaiken kaikkiaan. Kylmät väreet kulkevat pitkin selkärankaa ja yleisön antama standing ovation on ihan paikallaan.


Chris Pine ja Zoe Saldana kertovat kuinka aiemmin järjestetyssä tilaisuudessa jaettiin "tekniikka" Oscarit ja palkittujen lista löytyy täältä.

Mark Wahlberg ja Ted-karhu, joka haluaa mukaan 'bumping the nasty' jatkobileisiin, jakavat Oscarin Äänityksestä ja Äänileikkauksesta.

Oscarin ÄÄNITYKSESTÄ saavat Andy Nelson, Mark Paterson ja Simon Hayes elokuvasta Les Misérables.

ÄÄNILEIKKAUS Oscarin saavat yllätyksenä jaetusti Paul N.J. Ottosson elokuvasta Zero Dark Thirty JA Per Hallberg ja Karen Baker Landers elokuvasta Skyfall.

Wahlbergin ilme on loistava hänen tajuttuan että kuudennen kerran Oscarien historiassa kyseessä on "tasapeli".

We have a tie! No B.S. We have a tie - Mark Wahlberg

Christopher Plummer näpäyttää MacFarlanea Sound of Music -teemaisen vitsin jälkeen heittämällä kommentin "pick someone your own size", saapuessaan jakamaan Naissivuosa Oscaria. Veteraaninäyttelijä ilmoittaa, että olisi otettu jos voisi näytellä kenen tahansa ehdokkaan kanssa missä tahansa jossain kolmessakymmenessä tulevasta elokuvassaan.

NAISSIVUOSA Oscari menee Anne Hathawaylle elokuvasta Les Misérables, jonka hengästynyt kiitospuhe on sympaattinen.


Jotain tapahtui, mutta meni ohi mitä *sanoo hammasharja suussaan*.

Sandra Bullock jakaa Oskarin Editoinnista

LEIKKAUS/ EDITOINTI  Oscarin saa William Goldenberg elokuvasta Argo. En voi olla ajattelematta muuta kuin sitä, että Goldenbergin hiukset sointyvat hyvin taustalla olevaa verhokankaaseen.

Jennifer Lawrence esittelee Adelen, joka esittää Paras kappale -ehdokkaan Skyfall. En ollut aluksi erityisen otettu kappaleesta, mutta useiden soittokertojen jälkeen se on vähitellen alkanut ryömiä ihon alle. Ei se silti koskaan voita esimerkiksi Basseyn Goldfingeriä. Hei äänimies! Adelen ääni tahtoo hukkua kertosäkeen aikana soittajien alle!

Nicole Kidman esittelee loput Paras elokuva -ehdokkaat Silver Lining Playbok, Django Unchained ja Amour.

Daniel Radcliffe ja Kristen Stewart jakavat Oscarin Lavastuksesta.

LAVASTUS Oscarin saavat Rick Carter ja Jim Erickson elokuvasta Lincoln.

Upea Salma Hayek kertoo kuinka Governors Awards gaalassa jaettiin kunnia Oscarit D.A. Pennebakerille, George Stevens Jr.:lle,  Hal Needhamille ja Jeffrey Katzenbergille. Lisää kunnioitetuista täältä.

George *grrau* Clooney esittelee In Memoriam -osuuden ja sen päätteeksi Barbara Streisand esittää kappaleen "The Way We Were" jonka sävelsi myös vuoden aikana pois nukkunut Marvin Hamlisch.


Thank you for the memories - George Clooney

Richard Gere, Renee Zellweger, Queen Latifa ja Catherine Zeta-Jones jakavat Oscarin alkuperäismusiikista ja alkuperäislaulusta. Oma suosikkini lauluista on Life of Pi elokuvan Pi's Lullaby.

ALKUPERÄISMUSIIKKI Oscarin saa Mychael Danna elokuvasta Life of Pi.

Paras laulu -ehdokkaat ovat kyllä aika eritasoisessa asemassa. Chasing Ice ja Pi's lullaby olivat ainoat, jotka eivät saaneet live esitystä kappaleistaan. Toisaalta tämä tilaisuus on jo tarpeeksi pitkä.

ALKUPERÄINEN LAULU Oscarin saa aika odotetusti Adele Adkins ja Paul Epworth elokuvasta Skyfall.

Charleze Theron ja Dustin Hoffman, joiden pituusero asettaa kuvaajalle haasteita, esittelevät Sovitettu käsikirjoitus ja Alkuperäiskäsikirjoitus Oscar ehdokkaat.

SOVITETTU KÄSIKIRJOITUS Oscarin saa Chris Terrio elokuvasta Argo. Miehen juoksu lavalle näytti aivan estejuoksulta! Terrio kiittää Affleckia, joka kymmenen vuotta sitten oli lavalla saamassa Oscaria parhaasta käsikirjoituksesta ystävänsä Matt Damonin kanssa elokuvasta Good Will Hunting.

ALKUPERÄINEN KÄSIKIRJOITUS Oscarin sai (VAU!) Quentin Tarantino elokuvasta Django Unchained. Miestä alettiin jo soittaa alas lavalta, mutta Tarantino sai mahdollisuuden vielä ilmoittaa että hänen mielestään tämä vuosi kuuluu käsikirjoittajille.

Hollywood legendojen jälkeläiset, jotka ovat itsekin legendoja, Jane Fonda ja Michael Douglas, saapuvat jakavat Ohjaajan Oscarin.

OHJAAJA Oscarin saa Ang Lee elokuvastaan Life of Pi! Kuinkakohan moni aikaisemmin on kiittänyt puheessaan asianajajaansa?"Who will win the Oscar for Actress? Will it be Quvenzhané Wallis who is nine or will it be Emmanuelle Riva who was nine when this show started?" - MacFarlane

Naispääosa Oscarin tulee jakamaan viime vuoden miespääosa voittaja Jean Dujardin. Voi luojan kiitos tänä vuonna ollaan luovuttu ehdokkaille pidetyistä monologi esittelyistä.

Voisiko Kristen Stewart olla tympääntyneemmän näköinen?

NAISPÄÄOSA Oscarin saa Jennifer Lawrence elokuvasta Unelmien pelikirja ja jonka kompurointi lavalle saa yleisön sympatiat puolelleen sekä jaloilleen."You guys are just standing up because you feel bad that I fell and that’s really embarrassing. But thank you." - Lawrence

Meryl Streep jakaa Oscarin parhaasta miespääosasta, joka ei perusta dramaattisista tauoista kuoren avaamisen jälkeen.

MIESPÄÄOSA Oscari menee Daniel Day Lewisille elokuvasta Lincoln. Lewisin poskella helottaa vaimon suudelma.
 
Kunnianarvoisa Jack Nicholson esittelee Michelle Obaman, joka esittelee Valkoisesta talosta käsin Paras elokuvaehdokkaat. Nicholson on selvästi hökötyksissään päästessään "lavalle" Amerikan ensimmäisen naisen kanssa.

ELOKUVA Oscarin voittaja on Argo ja lavalle saapuvat Grant Heslov, Ben Affleck ja George Clooney.

"I know what you're thinking. Three sexiest producers alive" - Heslov

Heslovin pitkä mutta sympaattinen puhe, jossa hän halusi nostaa Affleckin esille myös elokuvan ohjaajana, pakotti Afflekin myös pitämään pikapuheen. Älä hätäile Affleck. Ei kukaan enää tässä vaiheessa soita ketään lavalta... kai?Kristin Chenoweth ja MacFarlane päättävät gaalan laulamalla tribuutin häviäjille. Tämä pitää etsiä vielä youtubesta. Here's to the losers. Auts.

Kiitos ja kuulemiin!

2 kommenttia:

Mörri kirjoitti...

Tääl kans seurataan. Tykkään kun noi ehdokasesittelyt on aika hauskaksi kirjoitettu, en muista onko aina ollut näin, vaikka vuosittain gaalan seuraan. Kapteeni Kirk oli paras!

Marja kirjoitti...

Hyvä me ja hyvää huomenta :).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews