Trailer trash - Man of Steel

Tulossa teattereihin 26.6.

Arvostelussa - Croodit (2013)

Tube channel surfing

Bored Shorts Tv - Kid Snippets

Arvostelussa - Vieras / The Host (2013)

Elokuvavuosi 2013

Vuoden must see -lista alkaa täyttyä

17.12.2009

Extras, extras

Kitkuttelin suhteellisen pitkään ensimmäisen DVD -soittimeni oston kanssa, mutta levyjen takakansissa luvatut ekstramateriaalit kuulostivat alkuaikoina niin houkuttelevilta, että tämän vuoksi tulin laitteen ostaneeksi. Parantunut kuvanlaatu ei siis ollut minulle se seikka miksi DVD soittimen hankin, vaikka siihen totuttuani en ikinä olisi suostunut ostamaan yhtäkään VHS-nauhaa.

extras


DVD ekstrat saattavat olla juuri se tekijä, miksi ostan jonkin DVD elokuvan/sarjan. Hyvässä DVD levyssä tulee olla mukana kommenttiraita, mieluusti sekä tuotantopuolelta (ohjaaja, kuvaaja, tuottaja jne.) että näyttelijöiltä. Levy nostaa arvoaan, jos mukana on Making of -dokumentti, ei mikään viiden minuutin kulissikiertoajelu, vaan kunnollisia haastatteluja kaikilta tuotannon portailta. Vielä enemmän pojoja sataa, jos ne on vielä tekstitetty suomeksi. Poistettuja kohtauksia jaksan harvoin katsastaa, sillä yleensä ne on poistettu hyvällä tarkoituksella. Gag-reel, eli pilalle menneet otokset ovat kuitenkin yksi hauskimmista osioista.

Oman levyhyllyni lempiextrat löytyvät Peter Jacksonin The Lord of The Ring -trilogian Extended Edition pakkauksista. Laadukas ja monipuolinen (ja monituntinen!) katsaus elokuvan tekemisen taustoihin oli minulle todellista mannaa ja olen itse asiassa katsonut extrat useammin, kuin itse elokuvat. Trilogian levyillä on myös useita loistavia kommenttiraitoja ja runsaasti muuta materiaalia. Mannaa taivaalta! Myös Lucasin Indiana Jones ja Tähtien Sota trilogia boksit sisältävät upeat dokumentit elokuvien teosta. Liian stilisoitu dokumenttimateriali ei ole pitemmän päälle kiinnostava. Esim. Kuninkaan Paluu -elokuvan ekstroissa kerrotaan suoraan ja kaunistelematta tuotannon takkuamisesta ja säveltäjän ja erikoisefekti-tiimin lähes-hermoromahduksesta, kun ohjaaja vaati elokuvaan jatkuvia muutoksia.

Jos DVD levyn ekstoihin lukeutuu ainoastaan elokuvatraileri tai kuvagalleria, tunnen itseni huijatuksi. Pyhäinhäväistys on jos, levyllä ei elokuvan lisäksi ole mitään muuta. "Mitä? Kuvitteletteko tosiaan, että maksan pelkästä elokuvasta?". Monelta DVD levyltä tosin on myös löytynyt aivan turhaa "moskaa". Saa sellaisen vaikutelman, että levyille vain on pitänyt saada jotain, että takakannen extra osioon voi kirjoittaa pitkän litanian sisällöstä. Nykyään elokuvan tekijöiden tulee miettiä jo filmin tekovaiheessa tulevia lisämateriaaleja. Huh.

O tempora, O mores!

3.12.2009

A look back

Elokuva-lehti Empire juhlisti muutama kuukausi sitten 20-vuotis syntymäpäiviään ja sen kunniaksi tehtiin valokuvasarja, jossa elokuvatähdet luovat uudelleen kuuluisimpia hahmojaan kameralle. Alla kuvasarjan satoa.

empire1

"Hello Clarice"



empire2

"Bad Dino!"



empire3

"It's a hell of a thing killin a man"



empire4

The Fellowship



empire5

Never joke the Joker



empire6

"FREEEEDOM!"



empire8

The Governator



empire9

Free Katie!




Lisää kuvia löytyy Empiren sivuilta.

29.11.2009

Miksei se mene niin kuin elokuvissa?

Kun olen pahalla päällä, maailma potkii päähän tai olo on muuten melankolinen, menen usein elokuviin tai kaivan hyllystä jotain asiaan sopivaa. Mikä onkaan fiilis elokuvan päätyttyä? Tyytyväinen? Seesteinen? Onnellinen? Kyllä, hetken ajan. Sitä seuraava mielialan romahdus onkin sitten sitä kauheampi. Huonoin elokuvavalinta mielen ollessa synkkä, on romanttinen elokuva, siis sellainen, jossa on onnellinen loppu. Ei siis mikään Love Story. Miksi sitä pitää mennä vääntämään veistä haavaan ja hieromaan sille suolaa. Kaikki elävät elämänsä onnellisesti loppuun saakka, Happily-doo-daah-Ever-After.

Oikea resepti on elokuva joka ei lopu onnellisesti, jonka katsottuasi voit todeta, että ainakin jollakin menee huonommin kuin sinulla. Toisena vaihtoehtona ovat elokuvat, jotka itkettävät, mutta jättävät jälkeensä positiivisen jälkimaun, à la Unelmien kenttä. Näin saat itkettyä pahan olon pois, mutta fiilis on toiveikas.

Miksei se tarinan sankari tajua, että täällä minä olen, kotonani. Tule vaan ja soita ovikelloa. Onko se niin vaikeata? ... Niin, no. Tuollaista juonta tuskin kukaan itseään kunnioittava käsikirjoittaja kirjoittaisi. Jotain rajaa elokuvissakin.

Luoja mitä marmatusta!

Podcast pick - Tobolowsky Files

Stephen Tobolowsky on amerikkalainen näyttelijä, jolla on ollut useita pienempiä rooleja lukemattomissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Hän on mies, jonka muistat varmasti nähneesi elokuvassa jos toisessa, mutta missä...? Itse muistan nasaaliäänisen näyttelijän parhaiten Sneakers ja Päiväni Murmelina -elokuvista.
tobolowsky
Sain tutustua näyttelijän toisenlaiseen puoleen kun Stephen oli vierailevana "tähtenä" eräässä kuuntelemassani elokuva-podcastissa. Hänen kertomuksensa Hollywoodista ja omasta elämästään (ei aina edes näyttelijätyöstään) sai niin hyvän vastaanoton, että hänen isäntänään toiminut ryhmä päätti perustaa Stephenille oman podcastin, The Tobolowsky Files.

Olen nyt kuunnellut kaikki tähän mennessä julkaistut viisi jaksoa ja olen myyty. Stephenin kertomukset saavat minut nauramaan ja usein myös kyynelehtimään. Jakso per viikko on mielestäni aivan liian vähän, mutta sitäkin innokkaammin odotan niitä jokaista.
Suosittelen lämpimästi kaikille. The Tobolowsky Files

22.11.2009

Pixarin George ja AJ

Pixarin UP -elokuvaan liittyvä lyhytanimaatio, joka oli virallisesti julkaistu elokuvan iTunes latauksen extrana, löytyy nyt myös YouTubesta. Lyhytanimaatio on samantyyppinen, kuin Wall-E elokuvan mukana julkaistu Burn-E, joka kertoi elokuvassa olleesta siistijärobotista.
George ja AJ kertoo kahdesta Shady Oaks -vanhainkodin työntekijästä, jotka elokuvan alkupuolella tulevat hakemaan Carl Fredriksonia tämän kotoa. Carlin "paolla" on yllättäviä seurauksia!

20.11.2009

Arvostelussa: Looking For Eric (2009) (Hyvän tuulen elokuva osa 4)

Eilen oli Finnkinon ale-hinta päivät ja päätimme kaverin kanssa mennä katsomaan elokuvan, jota ei luultavasti olisi tullut katsottua, jos lipusta olisi pitänyt maksaa täysi hinta. Tämä osoittautui loistavaksi ideaksi, sillä muuten olisi meiltä saattanut jäädä näkemättä todellinen helmi, Looking for Eric.


eric4

Steve Evetsin esittämä Eric herätti minussa sympatiat ensi minuutilla, kun mies on jumittunut ajamaan liikenneympyrässä, tarkoituksena mitä ilmeisemmin päättää päivänsä (eikös kuulostakin hyväntuuliselta elokuvalta?). Hyvin pian ilmenee, että Eric on epätoivoinen mies. Hän työskentelee postinkantajana, mutta tahti alkaa hidastua ja kolleegat säälittelevät selän takana. Ericin toinen vaimo on lähtenyt lätkimään, jättäen miehen huollettavaksi kaksi poikapuolta, Ryanin ja Jessin. Ericillä ei ole minkäänlaista auktoriteettia poikiin ja nämä kävelevätkin isäpuolensa ylitse joka asiassa (aina vaan paranee). Ericillä on yksi oma lapsi, ensimmäisen vaimon, Lilyn kanssa saatu Sam, joka on pienen vauvan yksinhuoltaja. Eric ja Lily suostuvat vastahakoisesti hoitamaan vuorottain Samin vauvaa, kun tämä suorittaa opintojaan. Eric oli aikoinaan jättänyt Lilyn raukkamaisella tavalla, eikä häpeältään kestäisi tavata naista. Tästä kaikesta siis johtui alun itsemurhayritys-rundi liikenneympyrässä.


eric6

Ericin ystävät, aivan loistava kokoonpano, ottavat toimekseen yrittää nostaa miehen masennuksesta ja yksi läheisimmistä kavereista, Meatballs (John Henshaw), joka lukee itseään kehttävää kirjallisuutta (kauppahylly psykologiaa), pitää mielikuvaistunnon, jossa kaverit miettivät henkilöä, johon haluaisivat samaistua. Eric valitsee idolinsa, entisen ManU jalkapallopelaajan, Eric Cantonan. Myöhemmin Eric käy huoneessaan yksinpuhelua Cantonan julisteen kanssa, kun pelaaja ilmestyy yhtäkkiä hänen huoneeseensa. Cantona, joka on oikeassakin elämässä tunnettu erikoisista sanalaskuistaan ja kryptisistä lausahduksista, alkaa haastaa Ericiä ottamaan elämäsä takaisin ja rakentamaan itsetuntoaan, aloittaen kohtaamalla Lilyn, jota Eric selvästi vielä rakastaa. Lilyn ja Ericin suhde alkaa lämmetä ja Ericin kasvanut itsetunto auttaa häntä myös laittamaan poikapuolensa kuriin, joihin hän on selvästi kiintynyt. Alkanut noususuhdanne uhkaa romahtaa, kun Eric saa selville, että vanhempi pojista, Ryan, on sekaantunut paikallisen jengin puuhiin. Tässä vaiheessa Eric tajuaa viimein kääntyä ystäviensä puoleen Cantonan kehotuksesta ja huomaa, että hänen ei tarvitse kohdata kaikkia ongelmiaan yksin.


eric5

Looking for Eric oli todella iloinen yllätys. Samalla erittäin koskettava ja hauska. Kuten jo mainitsinkin, Steve Evets on loistava roolissaan ja saa katsojan helposti puolelleen. Evetsin silmät kuvastivat niin hyvin Ericin väsymyksen ja epätoivon, että teki mieli juosta miehen luo ja lohduttaa että kyllä kaikki tulee vielä hyväksi. Myös Eric Cantona, joka esitti elokuvassa itseään, oli yllättävän hyvä. Itse en tiedä juurikaan mitään jalkapallosta tai miehen näyttelijän urasta. Erikin ystävän Meatballsin roolin näyttelevä John Henshaw oli loistava. Buldoggia muistuttava mies oli loistava self-help kirjoja ahmivana posteljoonina. Muistan nähneeni Henshawn pari viikkoa sitten Sydämen asialla -sarjassa niin iljettävässä roolissa, että kun tajusin miehen olevat tässä elokuvassa, epäilin hetken pystyisikö hahmo saamaan minua puolelleen. Helposti sai.


eric2

Luin jostain (kyynisen?) elokuva-arvostelun, jossa teilattiin elokuvan heppoisuus ja onnellinen loppu. Miksi? Eikö maailmassa ole tarpeeksi masentavia asioita? Mitä vikaa on tarinassa, joka saa aidosti hyvälle tuulelle?

★★
Vuosi:2009
Ohjaus:Ken Loach
Pääosissa: Steve Evets, Eric Cantona, Stephanie Bishop

11.11.2009

Trailer trash - Clash of the Titans

Sam Worthington näyttää oleva ihan kaikkialla. Ensin noteerasin miehen Terminaattori nelosessa, sitten John Cameronin Avatarissa ja seuraavaksi teattereihin on tulossa todellinen testosteroni jyristys, vuoden 1981 Clash of the Titans -elokuvan uusintaversio. Kiinnostusta herättää myös miehen kiinnitys Jules Vernen kirjaan pohjautuvaan 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo -elokuvaan Nemon rooliin. Vähemmän innostaa se, että elokuvan ohjaimissa on Terminaattori nelosen ohjaaja McG... siis todella, joka kerta kun luen tuon nimen tulee kakomisreaktio. Aikuinen ihminen, joka ei ole musiikki artisti käyttää moista kutsumanimeä! :crazy:. Nemon rooliinhan oli ihan tunkua, kun Will Smith ja Dwayne -the Rock- Johnson olivat myös ehdolla. Alla on kuitenkin Clash of the Titans elokuvan traileri. Muistuttaa aikalailla musiikkivideota. Vetoaa kuitenkin alhaisiin aisteihini. Hrrrrrr....

6.11.2009

Arvostelussa: Ilta Kaupungilla (1987)

Kun Ilta Kaupungilla tuli teatterilevitykseen olin noin seitsemän vuotias. Siskoni kävi katsomassa sen ja referoi juonen minulle, saaden sen kuulostamaan maailman parhaimmalta elokuvalta IKINÄ! Pari vuotta myöhemmin elokuva tuli videolle. Nii'in lapset, siihen aikaan elokuvien videolle (VIDEOLLE!) tulo kesti tuskallisen kauan. Siskoni kävi vuokraamassa elokuvan ja olin onneni kukkuloilla. Se todella OLI paras elokuva IKINÄ (siihen astiseen 9 -vuoden ikään mennessä).


Tässä en edes yritä välttää spoilereita, joten

** SPOILER ** ** SPOILER ** ** SPOILER ** ** SPOILER ** ** SPOILER ** ** SPOILER ** ** SPOILER ** ** SPOILER ** ** SPOILER **

Chris Parker (Elisabeth Shue) joutuu babysitter -keikalle, kun hänen poikaystävänsä peruu treffit viimehetkellä. Hoivattavat ovat 8 vuotias nenäkäs, Thor sarjakuvahahmoa fanittava Sara ja 15 vuotias Brad, joka on ihastunut toivottomasti Chrisiin. Kun lasten vanhemmat lähtevät kaupungille illanviettoon, tunkee paikalle vielä Bradin ystävä, kävelevä-hormooni Daryl.

Tilanne saa äkkikäänteen, kun Chrisin ystävä Brenda soittaa kaupungin bussiasemalta ja kertoo aikoneensa karata kotoa, mutta tulleensa katumapäälle. Hän pyytää, että Chris tulisi hakemaan hänet ja henkistä kiristystä käyttämällä lapset pääsevät mukaan Brendan hakureissulle.

Matkalla kaupunkiin autosta puhkeaa rengas eikä mukana ole vararengasta tai rahaa. Pelastajaksi osuu koukkukätinen (kirjaimellisesti) rekkakuski John Pruit, joka lupaa hinata auton korjaajalle ja maksaa renkaan. Alkuepäröinnin jälkeen Chris päättää ottaa avun vastaan. Matkalla korjaamolle John bongaa kotitalonsa edestä vieraan auton. Epäillen vaimonsa leikkivän "piilota salamia" vieraan miehen kanssa, John ryntää taloonsa asetta heilutellen. Kun talossa alkaa ammuskelu päättävät Chris ja lapset vaihtaa maisemaa ja hyppäävät vieressä olevaan autoon, jota juuri sopivasti ollaan ryöstämässä.

Nyt poppoo huomaa olevansa varastetun auton kyydissä ja päätyvät Joe nimisen pikkuvarkaan mukana rikollisliigan pyörittämään 'autokorjaamoon'. Rikollisjengi ei ole innoissaan siitä, että lapsijoukko on päätynyt heidän päämajaansa ja päättävät hoidella heidät kokoontumisensa päätteeksi.


Kuten arvata saattaa, ottavat sankarimme jalat alleen ja ryömivät katon rajassa olevien parrujen avulla pakoon. Muiden huomaamatta Daryl on napannut mukaansa rikollisten Playboy lehden, jonka sivuille on kirjattu raskauttavia todisteita rikollisia vastaan ja kun lasten ja lehden katoaminen huomataan, alkaa takaa-ajo.

Chris ja lapset pakenevat rikollisia läpi kaupungin jääden mm. kahden tappelevan jengin välienselvittelyn todistajiksi, yöclubille laulamaan babysitter bluesin ja niin edespäin törmäten mitä hurjimpiin tilanteisiin hengästyttävällä tahdilla. Miksei tällaisia elokuvia tehdä enää! Tai ainakaan näin hyvin ja elokuva on kärsinyt ajan hampaissa yllättävän vähän.

Vuokrasin aikoinaan elokuvaa videovuokraamoista tasaisin väliajoin, kunnes se katosi valikoimista. Olinkin onnesta soikea, kun bongasin elokuvan DVD:nä ulkomaisesta verkkokaupasta ja vielä suomiteksteillä! Yhä se vain on hyvä ja yksi lemppareistani.

★★
Vuosi:1987
Ohjaus:Chris Columbus
Pääosissa:Elisabeth Shue, Maia Brewton, Keith Coogan

31.10.2009

Roger Rabbit 2?

Ohjaaja Robert Zemeckis on alkanut vihjailla yhden lapsuuteni lempielokuvan jatko-osalla, Roger Rabbit 2:lla. Käsikirjoitus on kuulema jo työstössä, joten asia ei ole enää pelkän ajatuksen tasolla. Myös Bob Hoskins olisi mahdollisesti palaamassa ihanan renttumaisen etsivä Valiantin rooliin. Vielä kun The Goonies -elokuvasta saataisiin alkuperäisellä kokoonpanolla loistava jatko-osa, olisi onnellisuuteni taattu! Noh, noh...

24.10.2009

UP

up


up2.1Carl Fredricksen on katkeroitunut mies. Hänen rakas vaimonsa on kuollut, hän on yksinäinen ja nyt viranomaset yrittävät pakottaa hänet muuttamaan rakkaasta kodistaan vanhainkotiin. Carl päättää kapinoida ja lähteä etsimään (jossain) Etelä-Amerikassa sijaitsevaa Paratiisiputousta, jonne hän vaimonsa kanssa oli suunnitellut lähtevänsä siitä lähtien, kun tapasivat toisensa lapsina. Niinpä Carl nostattaa talonsa ilmaan tuhansien heliumpallojen voimin ja suuntaa kohti etelää. Suunnitelmiin ei kuulunut ottaa mukaan pientä partiolaispoika Russelia, joka oli jumittunut talon kuistille sen noustessa ilmaan. Voin paljastaa, että pari löytää tiensä Paratiisiputouksille ja matkan varrella Carl myös tajuaa mikä oikeasti on elämässä tärkeää (niin kuin hyvään piirrettyyn kuuluukin :) ).

up1.1Pixarin Up yllätti. Vaikka minua oli varoitettu että mukaan kannattaisi ottaa pussi nessuja, en ollut valmistautunut siihen että heti ensimmäisen vartin aikana joutuisin kaivamaan laukustani nenäliinaa. Vaikka elokuva on taattua Disney/Pixar tuotantoa, eli tarjolla on runsaasti nauruja ja jännitystä, on Pixar aivan selkeästi jo WALL-E:sta lähtien päättänyt mennä elokuvissaan pintaa syvemmälle ja uskaltaa erota ns. "tusina-piirretyistä". Elokuvassa oli myös yllättävän paljon väkivaltaa. Leffan pahis on psykopaatti joka ei epäröi ottaa vanhusta ja pientä lasta aseensa tähtäimeen. Hetkittäin mietin, että onko UP pienemmille lapsille ollenkaan.

UPia on kehuttu Pixarin parhaaksi elokuvaksi tähän mennessä, kuten WALL-E:ta sitä ennen. Rakastan näitä molempia, mutta mikään ei syrjäytä Toy Story 2:ta ja Nemoa Etsimässä omalta listaltani. UP ja WALL-E tulevat kyllä heti näiden perässä.

Kävimme katsomassa elokuvan alkuperäisellä kielellään ja 3D:nä. Erittäin harvoja kertoja lukuunottamatta olen yleensä pettynyt suomalaisiin dubbauksiin. Harva suomalainen ääninäyttelijä osaa eläytyä tarpeeksi, jotta monologi ei kuulostaisi monotoniselta.
Okei, okei, olen jo moneen kertaan lytännyt 3D elokuvat, mutta yritän jatkuvasti antaa niille mahdollisuuden vakuuttaa minut. Noh, onhan 3D kiva kikka, mutta aivan yhtä hyvin olisin voinut katsoa elokuvan 2D:nä. Vollottaessa lasit olivat myös tiellä, kun yritti tavoittaa silmiään tuli tuhrineeksi linssit. Noh, ehkä tästä viisastuin viimein... luultavasti en.

11.10.2009

Jee! Toy Story 3

Ihanaa Pixar, ihanaa!

Ok, en yleensä ole mikään jatko-osien kannattaja, mutta koska pidin Pixarin Toy Story 2:sta enemmän kuin ykkösosasta, annan tämän yhtiölle anteeksi. Ensi kesänä on siis teattereihin tulossa lelujen elämästä kolmas osa, joka pitkään oli tuotantolimbossa. Disney halusi, Pixar ei. Sitten Disney osti taas Pixarin ja se oli selvää kauraa se.
Alla on Movie-list sivustolle laitettu traileri kyseiselle elokuvalle.

"To the infinity, and beyond!"


17.9.2009

Arvostelussa: Sicko (2007)

Yhdysvalloissa kuumana käyvä "keskustelu" universaalista terveydenhoitojärjestelmästä sai minut viimein katsomaan Michael Mooren Sicko -dokumentin. Itkin katsoessani sitä. Miten sairas onkaan maailma, jossa korruptoituneet vakuutusyritykset epäävät asiakkailtaan korvaukset hoitoihin, jotka ovat joissain tapauksissa jopa elinehto.



Eräältä naiselta evättiin korvaukset hoitoihin sen jälkeen, kun hänellä oli todettu aivokasvain. Vakuutusyhtiö epäsi korvauksen, koska sen mielestä aivokasvain ei ollut hengenvaarallinen. Nainen kuoli ennen dokumentin valmistumista. Toisessa tapauksessa sairaala kieltäytyi hoitamasta pientä lasta, sillä tämän vakuutus ei korvannut vaadittavia hoitoja. Siinä vaiheessa, kun äiti sai vietyä lapsensa toiseen, vakuutusyhtiön valtuuttamaan sairaalaan, lapsi sai kohtauksen ja kuoli.

Dokumentissa Moore tuo esille lukemattomia järjettömiä tapauksia jotka eivät käy ihmisen järkeen. Mies sahasi vahingossa kahdesta sormestaan päät pois. Sairaalassa hänelle kerrottiin, että toisen sormenpään kiinnittäminen maksaisi tälle 12.000$ ja toisen 60.000$. Teeppä sitten päätöstä kumpi sormista on rakkaampi, jos sinulla on ylipäätään varaa kumpaankaan.

Terveydenhoitojärjestelmän uudistusta vastustava osapuolet vetoavat dokumentissa (ja tälläkin hetkellä Yhdysvalloissa) siihen, kuinka sosialistinen terveydenhoito ei toimi esim. Kanadassa tai Englannissa. Moore matkusti näihin maihin, sekä Ranskaan tutustumaan maiden terveydenhoitojärjestelmiin ja totesi, että toisin kuin Yhdysvalloissa, näissä maisa ihmiset eivät joudu myymään kotejaan koettaessaan maksaa lääke- ja sairaalalaskujaan. Jokin tässä järjestelmässä siis täytyy toimia. Silti tuntuu siltä, että nämä seikat voitaisiin vääntää uudistuksen vastustajille vaikka rautalangasta, mutta silti mitään ei menisi perille. Jotain mätää on siis Amerikan maassa. Toivotaan ettei se ole paise, sillä vakuutus tuskin korvaisi sen hoitoa.

★★
Vuosi:2007
Ohjaus:Michael Moore
Pääosissa:Michael Moore


28.8.2009

Miehet jotka tuijottavat vuohia

Jep, se on suora käännös George Clooneyn, Ewan McGregoryn, Kevin Spaceyn ja Jeff Bridgesin uudesta elokuvasta, The Men Who Stare at Goats. Enpä ole aikoihin kuullut yhtä outoa leffan nimeä. Elokuva perustuu Jon Ronsonin, tositapahtumiin pohjautuvaan kirjaan joka kertoo Yhdysvaltojen armeijan yrityksistä kouluttaa paranormaalia hallitsevia sotilaita.
The men who stare at goats
Kirjan rinnalla julkaistiin Britanniassa myös kolmijaksoinen dokumenttisarja aiheesta. Elokuvan nimi tulee siitä, että sotilaat harjoittivat psyykkisiä kykyjään yrittämällä 'tuijottaa vuohia kuoliaaksi'. No oli miten oli, traileri vaikuttaa lupaavan sekopäiseltä, joten jään innolla sitä odottelemaan.

24.8.2009

I'm addicted to Bodypump

Not because of the exercise, but because of the guy doing push-ups in front of me.

West Wing

West Wing on kaikkien aikojen lempisarjani (ohittaen täpärästi Villi Pohjolan).
Miten mikään sarja, joka pyörii politiikan ympärilla, voikaan olla niin kiinnostava? Itse olen tuntemistani ihmisistä varmasti kaikkein epäpoliittisin, siis jos tuo sana tarkoittaa ei-vois-pätkääkään-kiinnostaa!
west-wing
bartlet
Sarja alkoi Jed Bartletin toisena Presidentti-vuonna, esitellen äkkipikaisen älykön, joka luikersi sydämeeni ensimmäiselle sijalle kaikkien aikojen lempi-fiktio-presidenttinä. Mitä pidemälle sarja eteni, sitä enemmän toivoin, että Bartlet olisi oikeasti Yhdýsvaltojen todellinen ylipäällikkö, yrjö-puskan sijasta. Tämä siitäkin huolimatta, ettei Bartlet ollut virheetön, kaukana siitä!

West Wing ei kuitenkaan ole pelkkää Bartletin ylistystä, sillä sarjan muut hahmot eivät todellakaan jää ylipäällikön varjoon. Aaron Sorkin loi sarjan, joka teki politiikasta mielenkiintoista ja avasi monimutkaisen poliittisen järjestelmän tavalliselle katsojalle. Mieletön rapid-fire dialogi sai minut ensin koukkuun ja heti perään mielenkiintoiset juonet, niin koomiset kuin dramaattisetkin. Kun sarja tuli päätökseen seitsemän kauden jälkeen, oli vaikeaa päästää irti. Näin hyviä sarjoja tulee kohdalle harvoin.

Toisella kanavalla pyöri Big Brother... *huokaus*.

23.6.2009

Arvostelussa: Night at the museum 2 (2009)

night-at-the-museum-2 Mitä sanoa Night At the Museum 2:sta? Älä tuhlaa rahojasi siihen! Itse päädyin katsomaan filmin toissa viikonloppuna, koska halusin mennä elokuviin ja kyseinen raina oli alkamassa vartin päästä. Tykkäsin oikeasti (Stilleristä huolimatta) ykkös osasta, vikoineen kaikkineen, mutta kakkos-osa vain kierrätti vanhoja vitsejä huonolla menestyksellä. Nauroin, tai oikeammin naurahdin koko elokuvan aikana kolmasti ja loppuajan huokailin.

Stiller oli avuton, Amy Adamsin Amelia Earhart oli ärsyttävä ja eniten kamera-aikaa saanut Hank Azaria veljeskateutta potevana faarao-wannabe Kah Mun Rahna oli ehkä parasta elokuvassa. Leffaan vieritettiin niin runsaasti vanhoja kuin uusiakin hahmoja, ettei oikein kenellekkään riittänyt tarpeeksi tekemistä.

Elokuvan tarkoituksena oli juosta läpi Smithsonian -museon ja bongata mahdollisimman monta tunnettua taideteosta. Juoni (mikä-se-sellainen-on-hä?) oli aivan sivuasia, jos sitä oli koskaan mietittykkään.

Toistan, älä tuhlaa rahojasi tähän filmiin. Kesän aikana on tulossa monta parempaakin vaihtoehtoa, joita voi mennä katsastamaan kun ne odotetut helteet saapuvat. (Heti kun lomani alkaa siis)!

1/2
Vuosi:2009
Ohjaus:Shawn Levy
Pääosissa:Ben Stiller, Owen Wilson, Amy Adams

22.6.2009

Elokuva ja 3D todellisuus

Olen nyt käynyt katsastamassa kaksi 3D elokuvaa, Boltin ja viimeksi Coraline ja toinen todellisuus. En oikein tiennyt mitä olin odottanut 3D:n tuovan elokuvaan, (ehkä päälle hyökkääviä elementtejä) mutta mielestäni kumpikaan elokuvista ei olisi kärsinyt yhtään, vaikka olisin nähnyt ne perinteisessä 2D muodossa. Alkuun 3D aiheutti "Ooh" reaktion, mutta pian olisin unohtanut koko erikoisuuden, jolleivat kolmedee-lasit olisi painaneet nenää.

coraline3d


bloody3d
Useat kritisoitsijat ovat arvostelleet 3D ilmiötä ainoastaan rahastuskeinoksi ja piratismin kitkijäksi. Jos katsoja haluaa kokea 3D:n, on hänen käytävä kokemassa se elokuvateatterissa ja maksettava siitä ilosta normaalia korkeampi lippuhinta.

Elokuvateattereiden satsaus uuteen tekniikkaan ei ole pieni summa, joten markkinoille pukataankin nyt mahdollisimman paljon 3D elokuvia. Tulossa on mm. Pixarin uusin, Up ja myöhemin Toy Story 3D, Ice Age 3D, James Cameronin Avatar ja Piranha 3D. Suurin osa ohjelmistoon tulevista elokuvista on siis animaatioita tai kauhua jotka parhaiten pystyvät hyödyntämään uutta tekniikkaa.
up3d

3D elokuvat ovat ihan kiva juttu (miinus korkeammat lippuhinnat), mutta hauskempaa minulla oli kuitenkin Linnanmäen ja Disneylandin 3D ajelulla, joissa hahmot hyökkäsivät "ihan oikeasti" ulos elokuvakankaalta. "Tavallinen" elokuva kolmiulotteisena ei antanut lisäarvoa enää siinä vaiheessa, kun siihen oli jo tottunut ja unohtanut.

Finland is closed, keep out!

Ihan oikeasti hei! Kaikkiin suomen matkailuoppaisiin ja matkailusaiteille tulisi kirjoittaa isoin kirjaimin "SUOMI SULJETTU JUHANNUKSENA. TURISTIT PYSYKÄÄ POISSA!"

Tuntuu siltä, että Juhannuksen aikaan törmään turisteihin useammin, kuin muutoin kesäaikaan. Reppanat kun hortoilevat pitkin katuja kuin eksyneet lampaat, kurkistellen pimeisiin liikeikkunoihin etsien jonkinlaisia elonmerkkejä.

turisti

Perisuomalainen luonteeni, joka tahtoisi selitellä ja hyvitellä omituisuuksiamme, haluaisi selvittää jokaiselle rassukalle, että eivät kaupungit ja kylät täällä pohjolassa normaalisti tyhjene näin totaalisesti. Ainoastaan Juhannuksen aikaan.

Olin Jussina vanhempieni luona ja käväisimme Lahdessa aattoaamuna. Istuessamme eräässä keskustan kahvilassa, ajoi sen eteen turistibussi täynnä australialaisia ja amerikkalaisia matkailijoita. Hyvin väsyneen näköinen matkanjohtaja tuli kysymään kahvilan kassalta olisiko Lahdessa MITÄÄN turistikohdetta, joka olisi auki.

Matkalaiset olivat jo käyneet suljetulla vesitornilla ja Sokos-hotellikin oli kiinni. Näppärä kassatyttö otti kännykän käteensä ja soitti ilmeisesti Lahden hiihtomuseoon, josta selvitti mäkihyppytornien aukioloajan (on auki aattona klo 15.00 asti, pääsymaksu 4 euroa/hlö). Selkeällä englannilla hän selvitti tiedot ja ajo-ohjeen matkanjohtajalle ja juoksi vielä ulos näyttämään mihin suuntaan kannattaisi lähteä ajamaan. Erittäin kiitettävää asiakaspalvelua!

Niin kovasti kuin olenkin kiintynyt Lahteen, en jaksa käsittää miten ihmeessä turistit eksyvät sinne. Ajattelin laittaa tähän oheen pari postikorttikuvaa kaupungista, mutta ne olivat niin masentavaa katsottavaa, että en viitsinyt. Niin paljon kun nautinkin kaupunkien kansainvälisestä vilinästä, niin rakkaat turistit, ihan omaa parastanne ajatellen, pysykää poissa täältä Juhannuksen aikaan, tai älkää ainakaan tulko Lahteen.

17.5.2009

Vielä Star Trekistä

Nyt kun on kulunut jo viikon verran siitä kun kävin katsomassa Star Trekin, voi todeta että elokuvan juoni oli täydellinen epäloogisuuden suma.

Ei haittaa! Nautin siitäkin huolimatta joka minuutista!

-Live long and prosper-

9.5.2009

Arvostelussa: Star Trek (2009)

Päätin eilen töissä laittaa tiedustelun kaverille, josko häntä kiinnostaisi lähteä katsastamaan uusin Star Trek elokuva. Vastaustekstiviesti tuli nopeammin, kuin ajatus "Mennään! Heti tänäänkö?!!". Täytyy myöntää, että itsekin olin innoissani elokuviin menosta, edellisestä kerrasta kun on jo aikaa, mutta varsinkin Star Trekin takia.

Minulla on erittäin hatara mielikuva siitä kun näin ensimmäisen Star Trek jaksoni. Taisin olla tuolloin 7 tai 8 vuotias ja olin heti myyty. Myönnän aivan vapaasti, että olen seurannut kaikkia Star Trek universumiin liittyviä sarjoja enemmän tai vähemmän innokkaasti.

trek2

J. J. Abramsin Star Trek elokuva on koko saagan uusi syntytarina. Alussa tapahtuu jotakin, joka sysää tapahtumat aivan uuteen suuntan, kuin sarjojen historia on kertonut. Toisin kuin jotkin puristit, minä en itkenyt tämän käänten vuoksi. Elokuva keskittyy kahden päähenkilön, Spockin (Zachary Quinto) ja James Kirkin (Chris Pine) taustatarinaan ja siihen kuinka he päätyvät tähtilaiva Enterpriselle. Elokuvassa esitellään myös muut alkuperäisestä sarjasta tutut hahmot, mutta heidän tarkoituksensa tarinassa näyttää olevan toimia koomisina sivuhahmoina. Ei niin, ettenkö olisi nauttinut niistä yhtään sen vähempää, sillä minulla oli todella hauskaa elokuvan 'slapstick' kohtausten parissa.

Tarinan konnan, Neron (Eric Bana) hahmo jäi myöskin kovin laimeaksi, mikä on surku sillä uskon että Banalla olisi ollut paljon enemmän annettavaa, jos hahmo olisi saanut kässärissä enemmän ns. 'lihaa luittensa ympärille'.

trek1

Pine ja Quinto loivat tutuista hahmoista aivan uudet versiot. Kumpikaan ei yrittänyt liimata hahmojensa päälle Nimoyn tai Shatnerin maneereita vaikka vinkkasivatkin katsojille parissa kohtauksessa (Spockin kulman nosto ja Shatnerin nykivä puhetapa). Quinton Spockilla on inhimillisemmät piirteet kuin Nimoyn hahmolla ja Pinen Kirk on maanläheisempi, räjähdysalttiimpi kuin Shatnerin sliipattu kapteeni. Kaikista eniten alkuperäistä hahmoa yritti selvästikin kanavoida Karl Urban. Otsan kutristelullaan ja "Damn it, I'm a doctor, not an engineer" lainereilla Urban oli kuin alkuperäinen 'Bones' McCoy, mutta ei siten myöskään tuonut mitään uutta hahmoonsa.

Zoe Saldanan Uhuralla ei ollut oikein muuta virkaa, kuin näyttää hyvältä (tuskinpa mieskatsojat valittavat) ja näyttää paheksuvalta. No olihan siinä jo jotakin uutta vanhaan hahmoon verrattuna, kun alkuperäisen näyttelijän, Nicholsin ei tarvinnut kuin näyttää ainoastaan hyvältä. Simon Peggin Scotty, John Chon Sulu ja Anton Yelchin Pavel Chekov olivat saaneet muutamat hyvät lainerit, mutta muuten hahmojen taustoihin ei koskettu. Pääasia oli ilmeisesti se, että koko vanha jengi saataisiin koolle.

trek3

Star Trek on täydellinen popkorni elokuva, loistavaa viihdettä eikä se pyri muuta olemaankaan. Elokuva täyttää loistavasti tehtävänsä ja kun lopputekstit pyörivät kankaalla olisin mieluusti tehnyt uuden kierroksen lippukassalle. Samanlaista hurmosta
en ole kokenut elokuvateatterissa sitten Iron Manin.

★★
Vuosi:2009
Ohjaus:J.J. Abrams
Pääosissa:Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg, Eric Bana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews