23.3.2010

All good things...

Kun Frendien viimeinen jakso tuli (jälleen kuinkako monetta kertaa) eilen televisiosta, muistelin muiden rakastamieni sarjojen päätösjaksoja. On todella harvinaista, että jokin sarja onnistuu lopettamaan, kun se on vielä vähintään viihdyttävä, eikä vain näivety katsojakato-unholaan tai vielä pahempaa kituuta kamalien käsikirjoitusten varassa tajuamatta päättää päiviään. Alla on kolme sarjaa, jotka osasivat lopettaa ajoissa ja silti päätösjaksoa katsoessa sitä huomaa miettivänsä, että eikö sitä vielä yhden kauden verran olisi voitu ....

West Wing - Tomorrow Seitsemän vuotta televisiohistorian parhain draamasarja (IKINÄ!) jaksoi pitää yllä loistavan tasonsa. Ok, olihan joukossa muutama harha-askel, mutta nämäkin ylittivät tasollaan useiden sarjojen parhaimmat yritykset. Kahden presidenttikautensa jälkeen MS taudin runtelema Presidentti Bartlet luovuttaa virkansa uudelle Presidentille, Matt Santosille, jolle Bartlet joutuu jättämään raskaan työsaran. Presidentin "perhe", eli valkoisen talon henkilöstö hajaantuu. Osa jatkaa uuden presidentin palveluksessa, toiset pääsevät toteuttamaan unelmiaan jotka ovat odottaneet Valkoisen talon jälkeistä elämää.

Päätösjaksossa on kyse tarinan päättämisestä, mutta myös uudesta alusta. Mitä tulee tapahtumaan, se jää katsojan mielikuvituksen varaan. Viimeisessä kohtauksessa Bartletit ovat lentämässä kotiinsa Santosin virkaanastujaisen jälkeen. Bartlet katselee ajatuksissaan koneen ikkunasta näkyviä auringossa hehkuvia pilviä. Hetken hiljaisuuden jälkeen Abbey Bartlett kysyy mitä tämä ajattelee. Bartlett vastaa, "Huomista". Verkosta ei löytynyt videota finaalista, mutta tässä on muutama loistava esimerkki siitä, kuinka älykäs ja viihdyttävä sarja West Wing on. klippi 1., klippi 2., klippi 3.
 
westwing


Frendit - The Last One Sarja kuudesta ystävyksestä, jotka elävät New Yorkissa ja kasvavat kymmenen vuoden aikana aikuisiksi, niin kuin minäkin. Sarjan viimeisessä jaksossa Monika ja Chandler adoptoivat kaksoset ja muuttavat sarjan keskiönä toimineesta asunnostaan New Yorkin lähiöön. Ross tunnustaa rakkautensa Rachelille, joka on muuttamassa Pariisiin. Rachel tunnustaa viime hetkellä tunteensa itselleen ja päättää jäädä (niin kuin se olisi koskaan ollut epäselvää). Phoebe on Phoebe ja Joey on Joey. Viimeisessä kohtauksessa kaikki kuusi ystävystä seisovat tyhjennetyssä asunnossa ja luovuttavat avaimensa. Sitten he jatkavat elämäänsä... ennen sitä, vielä kerran kahville. Viimeinen kohtaus.
 
frendit


Galactica - Daybreak Galactica oli loistava, pienen ihmisjoukon selviytymistarina, sillä kyllä, he selviytyivät. Ainakin osa heistä. Ihmisten ja heidän luomiensa Cylon androidien välinen sota aiheutti lähes ihmislajin katoamisen, mutta lopulta inhimillistyneet Cylonit ja loppu ihmiskunnasta löytävä kodin ja toivon tulevaisuudesta. Kaunis, sydäntäsärkevä ja toiveikas päätös loistavalle sarjalle.

galactica

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews