16.2.2007

No ohhoh

Näin eilen televisiomainoksen jossa uhkailtiin minun jäävän paitsi sellaisesta laatuohjelmasta kuin Big Brother, jollen elokuuhun loppuun mennessä kipitä ostamaan itselleni digiboxia. Voi epätoivon määrää. Tuossa markkinointimies iski kyllä kirveensä kiveen ainakin tämän kuluttajan kohdalla. Jos BB:n menetys olisi ainoa uhka niin jäisi kyllä koko toosa ostamatta.

Televisiomainokset ovat television roskapostia, jota ilman sen toiminta ei kuitenkaan voisi jatkua, joten katsojan on vain tyydyttävä tilanteeseen. Joskus mainostoimistot onnistuvat kuitenkin tekemään mainoksia, jotka ovat oikeasti todella hyviä. Jotkut mainoksista saavuttavat suuremmankin kansansuosion, kuten mäkkärin taannoinen syökää kanaa tai kahvimainos, jossa poliisisedät uhkaavat liikennerikkojaa mörököllillä.

On minullakin muutamia suosikkeja. Niihin lukeutuvat useimmat Soneran petelius-sorvali perheen mainoksista, Saarioisten-Meidän äiti tekee teidän äitien ruoat-pätkä ja yksi uusimmista suosikeistani on älykäs www.fi-hakukoneen mainos, jossa suomalainen yrittää saada tietoa suomen kielellä. No ohhoh.

Kun kolmosella pyöritettiin vähän aikaa sitten potpuria vanhoista mainoksista, tuli ihanan nostalginen fiilis, siitäkin huolimatta että aikoinaan samat mainokset ärsyttivät yhtä paljon kuin Sotkamainokset.

Go figure!

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews