29.1.2007

Ei minkään maailman logiikkaa

Hengenahdistusta, käsien hikoilua, päämäärätöntä haapuilua paikasta toiseen ilman että mihinkään osaa keskittyä.

Krapula-aamu?

Tupakkalakko?

EI

Nettiyhteys ei toimi!!!

Konetta buuttaillaan, ryömin pitkin kaapeleita, josko jokin johto olisi irrallaan, yritetään korjata langattoman verkon yhteyttä: repair, repair, REPAIR hittovieköön! Lopulta tuntien/päivien jälkeen kone täysin mystisestä syystä löytää jälleen tiensä verkkoon. En kyseenalaista ihmettä ja varovasti, henkeä pidätellen avaan sähköpostini. Se toimii sittenkin!

Nykyään omaa konetta ja nettiyhteyttä pitää täysin itsestään selvänä, mutta jos verkkoyhteys kaatuu, tuntuu kuin olisin täysin eristetty oikeasta maailmasta. Mitä jos juuri nyt pitäisi saada selville kuka oli Yhdysvaltojen kuudes presidentti. Ei siten, että tieto olisi ihan pakko saada selville, mutta kun joku sattui ääneen miettimään, niin miksipä en googlettaisi samantien. En muista, että näin olisi koskaan käynyt aikana ennen Internetiä. Harvemmin minuun iski mieletön himo alkaa penkomaan kymmenen vuotta vanhaa ja kymmenen metriä pitkää tietosanakirja rivistöä moisen pikku faktan takia.... Mietinpä vain minkälaiset ovat nykypäivänä tietosanakirjojen markkinat, jos nyt ei lueta mukaan Oxfordin opusta.

Verkkosurffaamisessani on harvemmin minkäänlaista logiikkaa. Haen jotakin tietoa, vaikkapa Kennedystä, Wikipedian sivulta huomaan linkin Apollo-avaruusohjelmaan. Mieleen muistuu elokuva The Right Stuff jonka olen nähnyt varmaan 15 vuotta sitten. Avaan Internet Movie Databasen ja etsin elokuvan sivun... ah ei elokuva kertonutkaan Apollo lennoista, mutta leffassahan oli mukana Ed Harris joka näytteli John Glenniä. Mitäköhän Harris on viimeaikoina puuhaillut. Jaa tehnyt elokuvan Copying Beethoven. Onko se joku elämänkerta vai? Jaha, fiktiivinen kuvaus Beethovenin viimeisitä vuosista. Päädyn lukemaan Beethovenin elämänkerran, aika traagista, että hän alkoi kuuroutua ollessaan vasta kaksikymmentävuotias....Lopulta olen jo unohtanut mitä olikaan alkujaan tekemässä ja naputtelen Takaisin-toimintoa sormet kipeänä.

Internetin ansiosta olen oppinut asioista, joita ei olisi muutoin tullut mieleenkään tutkia. Maailma oli noin viisitoista vuotta sitten paljon pienempi ja sulkeutuneempi... niin hyvässä, kuin pahassakin.

Ai niin ja Yhdysvaltojen kuudes presidentti oli John Quincy Adams (demokraattinen republikaani, (1825–1829) Kiitos Wikipedia (hakuaika 15 sekuntia).

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews