7.3.2006

Yöllistä Oscar löpinää -uncut-

Älkää hätäilkö, ei tässä olekkaan tarkoitus olla päätä tai häntää.

Gaala alkaa... Näkyvissä Brokeback vuori, jolla yksinäinen valkoinen teltta.... jaa ´a yrittääköhän Stewart tehdä Christalit... toivottavasti se ei vaan laula, se oikeus on yksin Billyn.

Oh my God! Se on Christal ja Rock, ehkä juontoon onkin tullut viime hetken muutos...
Heh, heh

Hee, Steve Martin! Myös yksi lemppari juontajista. Hänkään ei voi hoitaa keikkaa tänä vuonna, surku. Mielessäni Stewartn harteille alkaa kasautua aika vastuu shown vetämisestä kunnialla. Kunhan ei vaan ole viime vuoden kaltaista Take away palkinnon jakoa... siinä tapauksessa annan akatemialle paljon anteeksi.

Whoopin kommentti siihen, että hän juontaisi gaalan tänä vuonna...? ”Oh Hell no!”.

Ei edes Lettermania. Onni, onni, onni!

Hmm! Gibson olisi mielenkiintoinen valinta... nääh!

Noh kaipa se sitten on pakko tyytyä Stewartiin, onha heppu kuitenkin aika terävä.
heh, ja ihan hauska.

Stewart kritisoi elokuvapiratismin pyörittäjiä ja vetoaa heidän inhimillisyyteen, sillä kauppaamalla piraattielokuvia he vievät rahat näyttelijöiltä. Hän myös huomauttaa että piratismi on aiheuttanut sen, että sali on täynnä naistähtiä, joilla ei ole edes varaa hankkia pukuja, jotka peittäisivät heidän rintamuksensa.

Myös politiikkaa vilautettiin Stewartin alkupuheessa. Hän pahoitteli, ettei Björk päässyt tänä vuonna Oscar gaalaan, sillä hän oli sovittamassa Oscar asuaan jolloin Dick Cheney vahingossa ampui hänet.


Steward moitti myös Brokeback Mountainia siitä, miten se tahraa miehisen amerikkalaissymbolin, eli Cowboyn ja haluten osoittaa, ettei heidän miehisyydessään ole epäilystä, hän esitteli montaasin lännen elokuvista... öm. Juu, jokin pointti tuli selväksi ;).

Kidman tulee jakamaan parhaan miessivuosapalkinnon. Clooneyyyyy! Syriana pitää käydä kattomassa. Hauska puhe, vaikka ryöstikin hieman Humphrey Bogartin Oscar puheesta, joka meni joten kuten näin: ”Ainoa tapa selvittää, kuka meistä on paras näyttelijä,olisi siten, että me kaikki näyttelisimme Hamletia jonka jälkeen paras palkittaisiin”.

Herra Hanks on ystävällinen ja demonstroi, miten käy niille palkituille, jotka eivät pysy aikarajoissa kiitospuhetta pitäessään. Massacre of the orchestra! Viululla päähän ja oboella ammuttu rauhoittava. Kaamea letti, mies tulee näyttämään todella omituiselta Da Vincissa.

Stiller tulee jakamaan palkinnon parhaista visuaaliefekteistä vihreissä spandexeissa... ok, alan huomata mihin suuntaan tämän gaalan taso on menossa. Stiller taitaa olla vakio palkinnonluovuttaja useimmissa gaaloissa. .. Ja voittaja on! King Kong... whatta surprise... not!

Reese Witherspoon tulee jakamaan parhaan animaatioelokuvan palkinnon. Voittaja on Wallace ja Gromit: kanin kirous. Söötti puhe ja pysyi aikarajoissa. Oscaritkin saivat matsaavat rusetit kaulaansa. Aaaaw!
Argh, minkä takia ihmisten pitää jauhaa aina purkkaa. Ei todellakaan sovi tällaseen tilaisuuteen.

Jaiks! Naomi Watts esittelee Dolly Partonin, joka uskomattominen maan vetovoimaa vastustavine.. öm vartaloineen laulaa Oscar ehdokas laulun elokuvasta Transamerica. Ihan kiva ralli. Ei paha.

Luke ja Owen Wilson jakavat lyhytelokuva Oscarin. Nonniin. Nyt ovat molemmat, Stiller ja Owen olleet jakamassa oscar palkintoja jo parina vuonna. Voittaja on Six Shooter ja Martin McDonagh. Tuntematon kuuluisuus, mutta hellyttävä ja LYHYT puhe.

Animaatioelokuva Oscarin jakavat Kana Kananen ja Sini Sorsa. Ääni työ ei ollut huipussaan kyllä tässä kohdin (Ironista kyllä). Piti arvella vaan, kuka voitti... ahh siis The Moon and the Sun. Oukei.

Jennifer Aniston tulee jakamaan puvustus Oscarin. Geisha ja Colleen Atwood vievät voiton. No selkeä voittaja näistä ehdokkaista, vaikka Jali ja Suklaatehdas elokuvan vaatetus olikin mielikuvitusta kutkuttavaa.

Russel Crow esittelee montaasin bioelokuvista ja niiden esikuvista. Montaasit ovat yksi lempiosuuksistani Oscareissa.
Ihan hieno. Montaaseja katsoessa tulee sama fiilis kun karkkikaupassa. Aih, toi pitäis nähdä... ai ai ai mistäköhän ton elokuvan löytäisi....

Steve Carell ja Will Ferrel jakavat palkinnon parhaasta maskeerauksesta. Kyllä on kommeita poikia. Itse en ole koskaan oppinut laittamaan tekoripsiä ja Carellillakin näyttää olevan niiden kanssa vaikeuksia. Jaaaa.... Narnia vie voiton. Äija vei koko puheajan ja nainen sai sanottua vaan thanksit, kun orkesteri jyräsi päälle. Tympeä tyyppi.


Rachel McAdams esittelee edellisellä viikolla jaetut ”tekniikka Oscarit”.

Nam! Morgan Freeman jakamaan parhaan naissivuosa Oscarin. Juuri kun pääsin ihailemaan, kuinka mies osaakin olla noin karismaattinen, niin tyyppi menee sotkemaan vuorosanansa, tsaah! Ja palkinnon vie... Rachel Weisz. Hengästynyt nainen, mutta sai silti pidettyä hyvin perienglantilaisesti itsensä koossa ja sädehtien piti kiitos puheensa. Itse olisin tuollaisessa tilanteessa ihan täpinöissäni, eikä puheessa olisi mitään järkeä.

Lauren Bacall, vanhuus ei tule yksin. Käynti on ontuvaa ja teleprompterilta luku hieman takkuaa, mutta kaunis on nainen edelleen. Jee! Taas montaasi Film Noirista tällä kertaa. Ei mikään lenpi alueeni, mutta montaasi on hyvä. Upeaa musiikkia.
Hauska lobbausmainos Keira Knightleylle. Reese Witherspoonille ja Felicity Huffmanille.

Terence Howard jakaa parhaan lyhyt dokumenttielokuvapalkinnon, ja voittaja on A note of Triumph the Golden age of Norman Corwin. Heh ! ”I´d like to thank the academy for seating me next to George Clooney at the nominees lunchelon”.

Charlize Theron jakaa palkinnon parhaasta dokumenttielokuvasta pingviinien matka.

Lopez esittelee Crashin originaalilaulun. Yaawn.

Sandra Bullock ja Keanu Reeves saapuvat lavalla Speedin musiikin tahdissa esittelemään tuotannon suunnitelu Oscarin joka menee Geishan muistelmille. Jee, menen katsomaan sen naistenpäivänä!

Grrau! Sam J. Jackson tulee esittelemään.... MITÄ! Taasko montaasi, no Minä en valita. Aiheena miten elokuvissa käsitellään vaikeita aiheita, kuten sotaa rasismia jne.

Hei. Stewart on itse aisassa aika hauska... omalla pistävällä tavallaan.

Akatemian päämies Sid Ganis pitää vetoavan puheen elokuvien puolesta.
Salma Hayek esittelee Itzhak Perlmanin, joka soittaa ehdokaselokuvien musiikkia. Kaunista. Brokebakin score on lempparini, rauhallinen ja kaunis. ja Perlmanin ja orkesterin kanssa esitettynä todella vaikuttava, melkkein tulee taas tippa silmään. Kylmiä väreitä.. Vau! Jee! Palkinto meni Gustavo Santolallalle Brokebackista. Ihanan hengästynyt puhe, mikä nallekarhu.

Taasenko Montaasi? Bring it! Ah niin tottakai. Teemahan oli tänä vuonna glamouri, ehkä siksi siis niin monia montaaseja vedet kielelle tuovista klaasikoista. Ah West Side Story. Ben Hur, jossa myös aivan uskomaton musiikkia. Arabian Lawrence, jep, jep. Blackhawke down, Sormusten ritareita, titanic uppovaa, ihanaa E.T. musiikkia ja paluu tulevaisuuteen, Apollo 13. Kwai joen silta nam, nam, nam. Ah Tuulen viemää. Järjettömän ihanaa.

Stewart - ”I can´t wait till later when we´ll see Oscars salute to motages. Holy Crap, we´re out of clips”.

Jessica Alba ja Eric ”grrau” Bana jakavat palkinnot äänimiksauksesta, joka menee King Kongille.

Meryl Streep ja Lily Tomlin tekevät upean esittely Robert Altmanille, jota kunnitoitetaan kunnia Oscarilla.
Nää naiset on upeita. Ja taas montaasi. Ah, M.A.S.H. Jee Gosford Park.

Altman tulee vastaanottamaan palkintonsa ja pitää kauniin puheen väräjävällä äänellä. Paljastaa myös, että hänelle on tehty sydämmensiirto vuosia sitten ja luovuttaja oli 30 vuotias nainen. Tämän vuoksi Altman on sitä mieltä, että häntä ei kannata hyllyttää aivan vielä, sillä tikuttimessa on virtaa ainakin vielä 40 vuotta.

Ludackris tulee esittelemään Oscar ehdokas kappaleen. ”It´s hard out here for a pimp”. Vau! Tää on kyllä jotain totaalisen uutta. Olihan Eminemin ”Lose yourself” ehdokkaana ja vei Oscarinkin muutama vuosi takaperin, mutta tää on jo jotakin ihan uutta.

Ludackris haluaa muistuttaa, ettei hänen esittelemänsä kappale ole kuitenkaan ainoa ehdokas kappale, jolla on ollut hyvin kaksinaismerkityksellinen nimi, kuten ”The morning after”, ”Can you feel the love tonight”, ”All the way” ja ”Shaft”.

Queen Latifah tulee jakamaan Oscarin parhaasta alkuperäiskappaleesta. JA SE MENEE It´s hard out here for a pimp:lle elokuvasta Hustle & Flow. Aika makeeta. Oli se kyllä vetävin biisi näistä ehdokkaista. Three 6 Mafia saapuu noutamaan Oscarinsa ja näyttävät siltä, kuin olisivat tulleen MTV Movie awardseihin. Virkistävää! Intokin on samaa luokkaa. Jee, jee jee! Puoliakaan ei saa selvää, mutta pääasia, että sen sai sanotuksi.

Stewart – ”You know what! I think it just got a little easier out here for a pimp”.

Vuorossa Äänieditointi ehdokkaan, Wylie Statemanin lobbausmainos, joka saattaa avautua vain alan ammattilaiselle.

Äänieditointi Oscarin tulee jakamaan Jennifer Garden, joka meinaa kompastua kolttuunsa, mutta korja tilanteen: ”Thank you. I do my own stunts”. Voitto menee King Kongille.

George GRRRRAU Clooney tulee alustamaan montaasin, jokavuotinen juttu nykyään, jossa esitellään vuoden aikana pois nukkuneet. In Memoriam. Minkä takia ihmisten pitää taputtaa aina tiettyjen ihmisten kohdalla, kun toisten, tuntemattomiempien kohdalla on lähes hiljaista. Voitaisiin odottaa loppuun asti ja sitten osoittaa suosiota kaikille yhtenäisesti. Onks Anne ”Mrs. Robinson” Banckroft kuollut?!

Will Smith tulee jakamaan parhaan ulkomaalaisen elokuvan palkinnon. Etelä Afrikkalainen ”Tsotsi” vei voiton. Näin juttua Talkin Moviessa ja trailerin Brokebakin alussa. Vaikuttaa ihan hyvältä. Gavin Hood pitää ihanan puheen ja pitää yleisöä koko ajan tasalla siitä paljonko hänellä on ”puheaikaa”.

Stewart –”For those who are keeping score at home I just want to make something clear. Martin Scorsese zero Oscars, Three 6 Mafia, one”.

Ziyi Shang tulee jakamaan Oscarin parhaasta editoinnista. Palkinto menee Crashin editoinneelle Hughes Winbornelle.

Hilary Swank jakaa palkinnon parhaasta miespääosasta.... jaaa Oscari menee Philip Seymore Hoffmanille. Muut ehdokkaat pystyvät pitämään pokkansa kiitettävän hyvin. Hoffman on aivan sekona. Taitaakohan muistaa edes seuraavana päivänä mitä tuli sanottua.

Travolta saapuu jakamaan palkinnon parhaasta kuvauksesta. Palkinnon saa Dion Beebe Geishan muistelmista.

Jamie Foxx tulee luovuttamaan palkinnon parhaasta naispääosasta. Palkinto menee.... Reese Witherspoonille. ihan hienoa, mutta ehkä sittenkin Hoffman olisi ansainnut paremmin. No kyllä Reesekin palkinnon ansaitsee, mutta hieman tuntuu antikliimaksilta. Mitenkä Ryan Philippe näyttääkin noin kiusaantuneelta. Ettei nyt sitten taas miehelle olisi kova pala, kun vaimo menestyy paremmin näyttelijäurallaan. Hilary Swankin ja Chad Lowen ja Alec Balwinin ja Kim Basingerin liitot alkoivat natista, kun naiset pokkasivat Oscarit.

Sovitettu käsikirjoitus palkinnon tulee jakamaan Dustin Hoffman, joka melkein ehtii repiä kuoren auki, ennen kuin on edes ehtinyt luetella ehdokkaita. ”It´s so much easier to act than do this”.
Ja voittaja on ... Brokecack Mountain ja työstäjinä Larry McMurtry ja Diana Ossana. No kyllä on vakavaa, koko talossa on ihan hautajaistunnelma, naamat on niin vakavat.

Uma Thurman jakaa Oscarin parhaasta Alkuperäiskäsikirjoituksesta... ja palkinto menee Crashille.

Tom Hanks tulee palkitseman parhaan Ohjaajan. Ja palkinto menee Ang Leelle. No tämä oli varmana ansaittu palkinto. Osasina ehkä hieman vajavainen, mutta kokonaisuutena kaunis elokuva.. ja upea musiikki. Kuulin tänään, että tätä puhetta oli sensuroitu Kiinassa esitetyssä lähetyksessä, koska Ang Lee mainitsi Taivanin erillisenä Kiinasta puheensa aikana.

Jack ”the king” Nicholson tulee jakamaan parhaan elokuvan palkinnon. ja voittaja on ... MITÄ! Crash? No se taisi olla yllätys aika monelle... vaikka onkin puhuttu, että Brokebackia on hehkutettu niin paljon, että ihmiset ovat alkaneet jo kyllästyä siihen. Nicholsonkin lippasi ”Wow” ilmoitettuaan voittajan.

No nyt ei tainnut kukaan saada kolmea Oscaria enempää. Crashin porukka näyttää olevan aivan yhtä hämmentyneitä, kuin kaikki muutkin. No eipähän ainakaan ollut täysin ennalta arvattava tilaisuus!

Nelosen väliosiot olivat aika huonot. Mikko Silvennoinen sai vaan ärtymään, mutta voidaanko pistää se vaikka väsymyksen piikkiin, niin Mikon, kuin omankin. Nainen, joka ilmeisesti toimi enemmän muodin asiantuntijana, voisi opetella suomenkieltä. Riipi, kun sanat vilisi, ”posteja” ja ”nomineerauksia”.

Ei ollut yhtään huono gaala, vaikka ei mitään suuria muistettavia hetkiä ollutkaan. Stewart hoiti mielestäni homman hyvin, ja melkein voisin rankata heti Billyn perään oman aikani lempi juontajista.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews