24.11.2011

Arvostelussa: Tintin seikkailut - Yksisarvisen salaisuus (2011)

Steven Spielberg on luonut kaksiulotteisesta sarjakuva-Tintistä kolmiulotteisen hahmon, niin tarinallisesti, kuin valkokankaallakin. Olin aluksi skeptinen elokuvan suhteen, sillä mielessäni häilyi Polar Express -elokuva, jonka hahmojen kasvojen tunneskaala oli kuin botox-yliannostuksen saaneella edustusrouvalla. Elokuvan Motion-caption tekniikan avulla (tuttu mm. Taru Sormusten Herrasta Klonkku hahmon toteutuksesta) Hergén yksinkertaistetut sarjakuvahahmot on kuitenkin saatu heräämään eloon ja ne ovat yllättävän realistisia.


Elokuvassa tupsuhiuksinen reportteri Tintti (Jamie Bell) ja tämän uusi tuttavuus Kapteeni Haddock (Andy Serkis) ratkovat kapteenin esi-isän omistaman aarrealuksen, Yksisarvisen arvoitusta. Perässään näillä on salaperäinen Ivanovich Sakharine (Daniel Craig) ja apuna/ jaloissa pyörivät etsivät Dupond (Simon Pegg) ja Dupont (Nick Frost).

Kolmeen Tintti-albumiin perustuva elokuva etenee joutuisasti ja animaatio on herkkua silmille. Välillä tosin tuntui siltä, että tekijät olivat niin innoissaan uudesta tekniikasta, että joitakin takaa-ajo- ja taistelukohtauksia oli venytetty ylettömän pitkiksi vain tästä ilosta. Elokuva päätös petaa jatko-osaa, jonka ohjaimiin on lupailtu Peter Jacksonia, joka on toiminut tämän elokuvan tuottajana.
Vuosi:2011
Ohjaus:Steven Spielberg
(Ääni) Pääosissa:Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg, Nick Frost

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews