29.11.2011

Arvostelussa: Tower Heist (2011)

Arthur Shaw (Alan Alda) vaikuttaa mukavalta kaverilta. Hän on kuin herttainen isoisä, joka sattuu olemaan miljonääri... kunnes hän paljastuu todelliseksi paskiaiseksi, joka on tuhlannut kaikki häneen sijottaneiden rahat. Näihin onnettomiin sattuu kuulumaan myös Shawn asuinrakennuksen (The Tower) henkilökunnan eläkerahastot. Josh Kovacs (Ben Stiller), talon isännöitsijä on muun henkilökunnan kanssa ollut täydellisen omistautunut asiakkaittensa hyvinvoinnin takaamiseen ja tuntee tulleensa petetyksi, kun herttainen Shaw osoittautuukin pirullisen ilkeäksi, tunteettomaksi ihmiseksi.

Josh päättää iskeä takaisin sinne mihin sattuu, eli Shawn omaisuuteen, jonka Josh uskoo löytyvän piilotettuna Shawn Tornin  kattohuoneistoon. Avukseen hän houkuttelee naapurinsa, rääväsuisen pikkurikollisen, Sliden (Eddie Murphy) ja mukana jengissä on myös Joshin lanko Charlie (Casey Affleck), Tornin entinen, taloudelliseen ahdinkoon ajautunut asukas Fitzhugh (Matthew Broderick) ja Joshin entinen työtoveri Enrique (Michael Pena). Naisenergiaa ryhmään tuo Jamaikalainen siivooja Gabby (Gabourey Sibide), joka miehen metsästyksen lisäksi hallitsee kassakaappimurrot. Kaiken lisäksi Joshin ryöstökuvioita tulee sotkemaan viehättävä FBI agentti Claire Denham (Tea Leoni).

Aldan Shaw on vastenmielisin elokuvapahis naismuistiin, koska tältä näyttää täydellisesti puuttuvan kyky empatiaan ja sitä suurempaa tyydytystä sitä tuntee, kun altavastaajat päättävät ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Itse ryöstösuunnitelma tuntuu erittäin hataralta ja siksi kaikki mikä voi mennä pieleen tietenkin menee pieleen, mutta *Spoileri- Spoileri* lupaan että kaikki päättyy enemmän tai vähemmän hyvin.

★★
Vuosi:2011
Ohjaus:Brett Ratner
Pääosissa:Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Matthew Broderick, Alan Alda, Michael Peña, Téa Leoni, Gabourey Sidibe

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews