3.11.2011

Arvostelussa: Young@Heart (2007)

Bob Cilmanin johtama kuoro ei ole se tavanomaisin. Jäsenten keski-ikä on 80 -vuoden paikkeilla ja ryhmän musiikkivalikoimaan kuuluu niin Talking Headsia, Jimi Hendrixiä kuin Clashiakin. Kuorolaisten oma musiikkimaku eroaa suuresti esitettävästä materiaalista, mutta jäsenet tunnustavat nauttivan laajentaessaan musiikillista repertuaariaan, joka ei kuitenkaan ole helppo tehtävä. Sanat, rytmi ja sanat sekä rytmi eivät noutada niitä sääntöjä, mihin tämä vanhempi sukupolvi on tottunut eikä Bob ole kuorojohtajista lempeimpiä.Dokumentissa seurataan kuoron valmistautumista uuteen konserttiin ja uusi musiikkivalikoima aiheuttaa (lisää) harmaita hiuksia niin kuorolaisille, kuin kuorojohtajallekin. Jännitys nousee elokuvan edetessä; oppivatko sooloistit kappaleensa, saako Bob hermoromahduksen, selviävätkö kaikki kuorolaiset ensi-iltaan asti? Elokuvaa rytmittävät kuoron omat "musiikkivideot", joista henkilökohtainen lempparini on Talking Headsien Road to Nowhere. Elokuvan koskettavin musiikkiesitys on ehdottomasti happilaitteeseen sidotun Joe Benoitin versio Coldplayn Fix You kappaleesta (linkki).

Elokuvaa katsoessani toivoin, että itse pysyisin yhtä virkeänä ja aktiivisena ikääntyessäni. Näiden ihmisten elämänjanoa voi vain kadehtia.
★★1/2
Vuosi:2007
Ohjaus:Stephen Walker, Sally George
Pääosissa:Bob Cilman, Joe Benoit, Helen Boston, Louise Canady

2 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Muistan katsoneeni tämän tv:stä jokunen vuosi sitten, ja päällimmäisenä jäi mieleen nimenomaan Fix You. Samainen vanha surullinen mies happilaitteineen tulee aina mieleen kun tuon kappaleen jossain kuulen.

Marja kirjoitti...

Mulla tää oli mennyt aivan ohitse... joskus aikoinaan olin nähnyt trailerin ja sitten se katosi mun tutkastani täysin. Ihana!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews