24.1.2011

Podcast pick - This American Life

Jeps, ensimmäisenä podcastin nimestä tuli mieleen Amerikka propagandaa! Onneksi en antanut nimen estää minua katsastamasta tätä mielenkiintoista ja netissäkin kovasti kehuttua podcastia.

Viikoittainen radio-ohjelma/podcast keskittyy aina yhden tietyn aiheen ympärille. Joulun alla olevassa jaksossa useat koomikot kertoivat tarinoita joulusta, yhdessä jaksossa käsiteltiin urbaaneja legendoja ja viimeisimmässä pohdiskeltiin sitä, kuinka lapsia sotketaan politiikkaan. Pari viikkoa sitten ohjelmassa mietittiin rahan todellisuutta, joka sai minut hätkähtäen tajuamaan, että suurin osa rahasta ei koskaan kulje käsieni kautta, vaan se on vain numerosarja nettipankissa. Vaikka ohjelmaa tehdäänkin Amerikan mantereella,  sen aiheet ovat globaaleja ja erittäin mielenkiintoisia. Erittäin monipuolinen podcast, jota voin suositella mm. tarina-podcasteista tai dokumenteista pitäville.

iTunesta -voi aina ladata vain uusimman jakson, mutta vanhempia jaksoja voi kuunnella This American Life -nettisivuilta, jonka arkistoista löytyy tarinoita useiden vuosien ajalta.


7 kommenttia:

Kinogangsteri kirjoitti...

Äkkiseltään kun tuota kuvaa katsoin, niin hetken luulin siinä olevan itsensä David Lynch.

Marja kirjoitti...

Mä taas luulin hetken, että se on Alan Ruck!

Kinogangsteri kirjoitti...

Niin se Ferris Buellerin kaveri Cameron :D Kieltämättä tyyppi muistuttaa myös juurikin häntä.

Pauliina kirjoitti...

Jos pidät This American Lifesta, niin kannatta ehdottomasti vilkaista Wait Wait.. Don't Tell Me! Se on viikottainen ajankohtaisiin asioihin keskittyvä kilpailumuotoinen radio-ohjelma/podcast. Ajankohtainen, humoristinen ja liberaali-demokraatti-USA-linjainen This American Lifen tapaan, mutta niin niin viihdyttävä. Nämä kaksi muodostavat ehdottomasti podcastien top 2:n.

Löytyy osoitteesta http://www.npr.org/programs/wait-wait-dont-tell-me/ ja myös iTunesista.

Marja kirjoitti...

Kiitos Pauliina, olen myös tilannut Wait Wait Don't tell Me -podcastia viime syksystä lähtien. Toinen samantyyppinen podcast jota tilaan on BBC:n Friday Night Comedy podcast. Tilaus feedissä kiertää noin neljän viikon välein muutama eri ohjelma ja se joka on saman tyyppinen kuin WWDTM on News Quiz. Ei ehkä yhtä hauska ja hieman Britteihin sisäänpäin lämpiävämpi, mutta ihan mukavaa kuunneltavaa työmatkoilla.

Tykkään noista NPR:n podcasteista ja WWDTM:n ja Pop Culture Happy Hour:n (IHANA!) lisääksi tilaan myös Fresh Air -podcastia.

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Onko WNYC:n Radiolab jo tuttu? NPR:n PlanetMoney?

Marja kirjoitti...

Kiitos taas Kaisa! Tsekkasin Radiolabin sivuja ja vaikuttaa kiinnostavalta, pitääpä kuunnella :). NPR:n PlanetMoneyta ei ole tullut kuunneltua... luulin nimestä päätellen, että kyse on jostain pelkästään finanssiasioihin keskittyvästä podcastista, joten en edes testannut... pitää käydä kuuntelemassa sitäkin :). Mä tykkään muutenkin noista "yleisradio" podcasteista. Tuottavat todella laadukasta ohjelmaa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews