8.1.2011

Arvostelussa: Megamind (2010)

Megamind on mielestäni enemmänkin aikuisten animaatioelokuva ja luulen että aikuiset saavat siitä enemmän irti, kuin nuoremmat katsojat. Jäinkin miettimään onko elokuvan ikäraja (7) arvioitu hieman alakanttiin filmissä olevan väkivallan vuoksi.

Minä tykäsin! (Ei siis sen väkivallan vuoksi).

Megamind (Will Ferrell) ja Metromies (Brad Pitt) lähetettiin vauvoina maahan, turvaan kotiplaneetoiltaan jotka imeytyivät mustaan aukkoon. Megamind kasvatettiin vankilassa ja supervoimia omaava Metromies päätyi rakastavan, varakkaan perheen kasvatiksi. Metromies oli lapsuudessaan kaikkien kaveri ja Megamind, joka teki kaikkensa tullakseen yhtä suosituksi, päätyi aina vaikeuksiin. Elokuvan mukaan Megamindilla ei koskaan ollut muuta mahdollisuutta, kuin kasvaa pahikseksi ja Metromiehestä tuli kasvuympäristönsä vuoksi kaikkien rakastama sankari (ja suoraan sanottuna ällöttävän lipevä tyyppi).

Megamind ja Metromies käyvät ikuista taistoaan Metro Cityssä, kunnes eräänä päivänä kaikkien järkytykseksi (jopa Megamindin) taistelu päättyy Metromiehen kuolemaan. Megamindin alkuekstaasi muuttuu pian epätoivoksi, kun hänen elämäntarkoituksensa, eli taistelu Metromiestä vastaan on poissa. Epätoivoissaan Megamind päättää luoda ja kouluttaa uuden supersankarin Titanin (Jonah Hill), mutta tämä suunnitelma menee kauhealla tavalla pieleen (kuten yleensä kaikki Megamindin suunnitelmat), kun aiottu sankari päättääkin, että rikolliselämä on paljon antoisampaa kuin sankarina oleminen.Elokuvan ainoana järjenkannattajana toimii paikallinen televisiotoimittaja, Roxanne Ritchie (Tina Fey), joka herättää Megamindin tunteet. Ongelmana on, että Roxanne inhoaa pahistamme, joten Megamind kosiskeleekin tätä valepuvun turvin. Elokuvan palan kurkkuun nostattava kohatus nähdään, kun asian oikea laita paljastuu Roxanelle. Siinä vaiheessa päätin, että tämä on minun lempi Will Ferrell -elokuva... joka ei vaadi paljoakaan, mutta siltikin!Megamind oli erittäin positiivinen yllätys. Vaikka juoni lainailikin paljon muista elokuvista, onnistui se myös yllättämään. Huumori oli minun makuuni ja irroittikin muutamat kunnon naurut. Asia, joka minua kuitenkin häiritsi on se, että Metromiehen hahmo muistuttaa mielestäni aivan Bruce Campbellia, joten aina Metromiehen puhuessa odotin kuulevani Campbellin äänen. Katsokaa nyt!


★★1/2
Vuosi:2010
Ohjaus:Tom McGrath
Pääosissa:Will Ferrell, Tina Fey, Jonah Hill, Brad Pitt


5 kommenttia:

tiinanen kirjoitti...

Okei, leffa rupeskin nyt kiinnostamaan. Ja totta, on kyllä ihan Bruce C:n näköinen! :)

Marja kirjoitti...

Mulle oli ihan yllätys, että pidin elokuvasta. Tietysti sekin voi vaikuttaa mielipiteeseen.

Kinogangsteri kirjoitti...

Kas kun eivät pyytäneet Bruce ääneksi. Varmasti olisi suostunut mukaan, jos niin olisivat tehneet.

Anonyymi kirjoitti...

Henkilökohtaisesti tässä elokuvassa risoo metronvarsimainonta: Miksi "Megamimmi"? Laimeaa.. Ehkä tämä kuitenkin tulee joskus DVD:ltä tsekattua~.

En myöskään käsitä miksei Bruce "The Chin" ole äänenä. Why???!!
Mikä vääryys. Gotta love that guy. Oon jopa nähnyt sen livenä Skotlannissa ja puhunutkin sille :D

Marja kirjoitti...

Cinefiliaa: Mä olen ihan samaa mieltä! Kampin metroportaita sahatessa ylös alas oon aatellut, että johan on varsinaisen idioottimainen idea ollut markkinointitiimillä. MEGAMIMMI? WTF!

Ohmygoddes! Mä olen järjettömän kateellinen sulle? Mun elämäni olisi täydellinen, jos pääsisin joskus tapaamaan Brucen livenä. Me loooove Bruce *namnamnamnam!*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews