26.9.2012

J. K. Rowlingin uusin kirja huomenna kauppoihin

J.K. Rowlingin ensimmäinen Potter -kirjojen jälkeinen romaani, aikuisille suunnattu The Casual Vacancy ilmestyy huomenna maailmanlaajuisesti, vain englanninkielisenä tosin. Suurimmat suomalaiset kirjakaupat lupailevat romaanin löytyvän myymälöistään ja Otava julkaisee suomenkielisenkin laitoksen jo syksyn aikana. The New Yorker julkaisi jo aiemmin tällä viikolla arvostelun uutuusromaanista, mutta kieltäydyn ehdottomasti, ehdottomasti lukemasta sitä. En halua minkäänlaista ennakkoasennetta, ennen kuin luen kirjan itse. Tässä linkki kyseiseen arvosteluun.

Edit:
Luin juuri The Guardianin sivuilta, että Rowling on kohtuullisen varma siitä, että hänen seuraava romaaninsa tulee olemaan jälleen suunnattu lapsille. Sanojensa mukaan hänellä on jo alustava juoni mielessä ja kirja tulee olemaan Potter-kohderyhmää nuoremmille lukijoille. Kun häneltä oli udeltu mahdollisesta uudesta Potter -maailmaan liittyvästä kirjasta, hän totesi olevansa vastahakoinen, mutta ei sulje pois mahdollista sivuaskelta ("side-step") Potterien velhomaailmaan.

3 kommenttia:

Reta kirjoitti...

Ikuisesti odotan Kelmeistä kertovaa kirjaa, tosin en enää tiedä haluaisinko sitä oikeasti. Mutta itse olen jo ennakkotilannut tuon kirjan ja toivottavasti tulee postissa pian. Potterien fanina olen kiinnostunut uudesta Rowlingin kirjasta, mutta yritän lukea kirjan mahdollisimman puhtain mielin, en halua lukea sitä "OMG POTTERIN KIRJOITTAJALTA UUSI KIRJA!!!" asenteella xD

Joku kirjoitti...

Hop. Ohhoh, kiitos ennakkovaroituksesta (siis tänäänkö se jo tuli?).

Sydän sanoo, että tekisi mieli tehdä all-nighterit (niin kuin tein viimeisen Potterin kanssa), mutta järki sanoo, että kannattaisi nukkua itsensä paremmaksi ja lukea kirja vasta paremmalla ajalla (silloin oli vähän erilainen elämäntilanne); silloin siitä ehkä osaisi nauttiakin enemmän. 8-o

Marja kirjoitti...

Reta: Joskus aikoinaanhan Rowling kirjoitti lyhyen tarinan Jamesista ja Siriuksesta. En muista missä foorumissa se ilmestyi. Kelmien kerholaiset olisi kyllä hauska idea!

Joku: Kyl vaan :). Rämmin läpi tuulen ja tu...suihkun hakemaan kirjan Akateemisesta. Vähän sama fiilis, että olisi kiva rauhassa syventyä kirjaan. Tällä hetkellä niin väsynyt, että tankkaisin varmaan samaa rivia kymmeneen kertaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews