19.10.2012

Elokuvat suoraan verkosta - mitäs nyt?

Netflix, joka tarjoaa elokuvia ja sarjoja katsottavaksi suoraan netistä, rantautui tällä viikolla Suomeen ja muihin pohjoismaihin kilpailemaan mm. Viaplayn, Elisa viihteen / Voddlerin ja Sonera Koti -palveluiden kanssa. Kun Netflixin saapumisesta Suomeen alettiin uutisoida, ainakin MTV Media ilmoitti, ettei aio lähteä hintakilpasille palvelun kanssa. Toisin toimi ainakin Viaplay, jonka palvelu on itselläni testauksessa. Kun sain Netflixin tiedotteen palvelun avautumisesta, ei mennyt paria tuntia kauempaa, kun Viaplaylta tuli ilmoitus myös heidän palvelunsa hinnan alentamisesta. Eri palveluiden elokuva/tv-sarja -pakettien hintaerot ovat vain muutamia senttejä (Netflix 7,99€/kk, Viaplay 7,95€/kk, Voddler Plus 7,90€/kk), joten asian ratkaisee oikeasti se kenellä on paras tarjonta ja palvelun toiminnallisuus. Edellä mainituilla palveluilla on myös mahdollisuus kuukauden ilmaiseen kokeilukauteen, jolloin voi helposti päättää mikä toimii itselle parhaiten.

Useamman vuoden olen kateellisena haikaillut vain rapakon takana toimivan Netflix palvelun perään ja nyt meillä onkin runsauden pula vaihtoehdoista. Ikävä kyllä tämä povaa luultavasti elokuvavuokraamojen katoamista jollakin aikavälillä, mutta tosiasia on, että on helpompaa klikata pari kertaa hiirellä, kuin lähteä etsimään lähintä vuokraamoa.

Yksi asia kaihertaa. Mitä käy elokuvaekstroille? Se oli viimeinen syy, miksi aikoinaan annoin pois VHS-soittimeni ja siirryin ns. digitaaliseen aikaan. Olen behind the scenes -dokumenttien, haastatteluiden ja muiden hauskojen ekstrojen iso fani. Tämän vuoksi ostankin edelleen myös (siis tietysti myös niiden elokuvien vuoksi) DVD ja Blue Ray versiot lempielokuvistani. Luultavasti elokuvat tulevat siirtymään kokonaisuudessaan bittiavaruuteen jollakin aikavälillä, mutta toivottavasti ekstrat eivät katoa samaa tietä. Jos ne on tehty hyvin, ekstrat ovat antaneet ei-ammattilaisille mielenkiintoisia vilauksia elokuvan taustoihin ja ehkä innoittanut myös uusia tulevia Spielbergejä.

2 kommenttia:

Reta kirjoitti...

Netistä kyllä löytyy noita ekstrojakin. Jos seuraa vaikka lempisarjojensa virallisia youtube-kanavia, niihin on monesti latailtu kaikkea kivoja ekstroja. Youtubesta muutenkin löytää fanien lataamia ekstrapätkiä. Ekstrat ovat kyllä parhaita. Mikään ei tosin vielä voita LotR lisämateriaalia.

Marja kirjoitti...

Kyllä mä niitä blooper reelejä katon joskus myös youtubesta, mutta mikään ei voita kunnon dokkareita, jotka ei ihan toimi pätkityissä formaateissa :).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews