16.6.2011

Podcast pick - Radiolab

Haluan antaa suurkiitoksen sinulle Kaisa, joka jätit kommentin This Americal Life Podcast Pick -postaukseeni ja ehdotit, että katsastaisin Radiolab nimisen podcastin. Olin aiemminkin nähnyt mainintoja kyseisestä podcastista, mutta jostain syystä jätin sen aina huomiotta. Kiitos, kiitos Kaisa! Ilman sinua olisin luultavasti jäänyt paitsi tästä älykkäästä, hauskasta ja ajatuksia herättävästä podcastista.

Radiolab... nimi tuo minulle heti mieleen matematiikan, kemian ja fysiikan. Kaikki kouluaineita, joissa en koskaan loistanut. Radiolab ei kuitenkaan ole mikään akateemikkojen keskusteluohjelma. Juontajat Jad Abumrad ja Robert Krulwich keskittyvät tieteellisiin ja filosofisiin aiheisiin, mutta lähestyvät niitä tarinoiden, eivät kaavojen kautta. Radiolab muistuttaa tuotannollisesti This American Life -ohjelmaa, vaikka aiheet ovatkin erilaisia.

Ohjelman juontajat Jad Abumrad ja Robert Krulwich.

Olen ahminut jaksoja hirmuisella vauhdilla ja tässä tuleekin sitten Radiolabin ainoa huono puoli... siis sen kouluttavuuden lisäksi. Jaksot nimittäin ilmestyvät noin 5-6 viikon välein. Välillä riippuvaista tosin helpotetaan lyhyillä Radiolab Shorts -jaksoilla, mutta viikoittaisiin, joidenkin podcastien kohdalla jopa päivittäisiin päivityksiin tottuneelle pitkät julkaisuvälit ovat tuskaa.

Otan erittäin mielelläni vastaan myös muita podcast suosituksia jos teiltä niitä löytyy. Kiitokset vielä kerran Kaisa!

Tässä linkki Radiolabin sivuille. 
Tässä linkki Radiolabin Symmetry -jaksoon liittyvään ihastuttavaan videoon.


2 kommenttia:

Mörri kirjoitti...

Oma suosikkini on The Ricky Gervais show, jonka kaikki jaksot oon kuunnellut varmaan sadasti. HBO on tehnyt siitä myös piirrossarjan, jota on ilmestynyt nyt 2 kautta. Omasta mielestäni se tosin toimii paremmin vain kuunneltuna. Monesti iltaisin nukkumaan mennessä kuuntelen jaksoja ja välillä herään omaan nauruuni.

Marja kirjoitti...

Sarjassa taas podcast, jonka ajattelen joskus katsastavani ja unohdan samantien... *menee heti iTunesiin tilaamaan Gervaisen shown*.
Kiitos Mörri... teen luultavasti tästä postauksen ja jos on niin hyvä kuin kaikki sanovat, laitan ehdottomasti sinulle kiitokset :).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews