8.4.2008

Arvostelussa: Be Kind Rewind (2008)

Lauantaina teki mieli pistäytyä pitkästä aikaa elokuviin. Tennispalatsin kassalla kaverini kanssa seisoskellessa pohdimme mihin sitä vähäiset pennosensa sijoittaisi. Silmiimme osui Jack Blackin (School of Rock) ja Mos Defin (Linnunradan käsikirja liftareille) tähdittämä Be Kind Rewind. Muistelin että elokuvan traileri oli ainakin herättänyt kiinnostusta joten pistimme rahat likoon.



Be Kind Rewind on elokuva josta haluaisin ihan oikeasti tykätä. Leffan idea on todella herkullinen. Defin hahmo on videovuokraamon (siis oikeesti! VHS, ei DVD) työntekijä jonka kaveri (Black) on onnistunut magnetisoimaan itsensä epäonnistuneen sähkölaitoksen sabotointi keikan seurauksena. Kävelevä magneetti tuhoaa vahingossa kaikki vuokraamon nauhat vetovoimaisella olemuksellaan ja liikkeestä vastuuseen jätetty epätoivoinen Def päättää kuvata Blackin ja läheisen pesulassa työskentelevän tytön (Melonie Diaz) kanssa elokuvat uusiksi. Uusinta versioihin lukeutuvat mm. Ghostbusters, Driving Miss Daisy ja Rush Hour 2. Uudet "ruotsitetut" (Sweeded) nauhat saavuttavat yllättävän kulttimaineen ja pian koko naapurusto osallistuu uusintaversioiden tekoon. Voitoilla on pyrkimys kunnostaa rapistunut vuokraamorakennus, joka on purku uhan alla. Ikävä kyllä Hollywood ei ole yhtä innostunut uusintaversioista ja päättää pistää stopin uustuotannoille.

Elokuva onnistui olemaan paikoitellen hauska, mutta yleensä väsähdin kuuntelemaan Defin valittavaa narinaa ja Blackin harhateille joutuvaa höpinää. Paikka paikoin mieleni teki huutaa POIKKI! Hauskimmat kohtaukset ovat ehdottomasti uusintaversioiden teon parissa, mutta ne juoksutetaan läpi turhan nopeasti. Elokuvan imelänsokerinen loppukin tuntui pakotetulta, aivan kuin komediasta olisi yhtäkkiä yritetty tehdä Capra -elokuva. "Kaikki tarttukaa toisianne kädestä ja laulakaa We are the world!".

★★
Vuosi:2008
Ohjaus:Michel Gondry
Pääosissa:Jack Black, Mos Def, Danny Glover


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews