21.9.2010

Lue edes tämä - Lyhyt historia lähes kaikesta, Bill Bryson

Olen sitä mieltä että Bill Brysonin olisi ehdottomasti pitänyt kirjoittaa peruskoulun fysiikan ja kemian oppikirjani. Olisin aivan varmasti ollut kiinnostuneempi kyseisitä aineista.

Brysonin kirjassa Lyhyt historia lähes kaikesta käydään pikaisesti (557 sivua) läpi maailman ja maailmankaikkeuden historia. Kirjaa lukiessa ihmettelin sitä, millainen luonnonoikku onkaan, että olemme nyt tässä... tai että olemme tässä vielä. Kun luin luvusta IV Vaarojen planeetta kaikki ne seikat, jotka voisivat (olisivat voineet) tuhota heiveröisen planeettamme... myönnän, että nukuin pari yötä aika levottomasti.

Bryson on tunnettu myös kirjoittamistaan matkakirjoista (Neither Here Nor There: Travels in Europe, Down Under) joita myös suosittelen erittäin lämpimästi. Miehen kirjoitus vilisee sarkastisia huomioita ja itseironiaa. "Tietokirja", joksi kategorioisin LHLK:n hyvin löyhästi, olisi voinut olla jonkun toisen kirjailijan kirjoittamana erittäin tylsää luettavaa. Brysonin kirjoitustyyli sai minut kuitenkin kiirehtimään sivulta toiselle. Ainoastaan Vaarojen planeetta -luvussa jouduin laittamaan kirjan joksikin aikaa pakaaseen (Frendit referenssi).

Lukekaan edes tämä... ja jatkakaa siitä miehen muihin teoksiin.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews