18.9.2010

Viisi... Chick Flicks

Chick Flick eli pääasiassa naisille suunnattu elokuva, on saanut jostain syystä turhakemaineen. Vaikka levityksessä ei ole aikoihin ollut elokuvia, jotka olisivat tämän kategorian mainetta parantaneet on olemassa monia Chick Flick elokuvia joita ei pitäisi leimata pelkäksi haihatteluviihteeksi. Tuskaisen pohdinnan jälkeen sain olen saanut kynittyä listan viiteen lemppari Chick Flick kategotian alle kuuluvaan elokuvaan.

Kun Harry tapasi Sallyn  -  Can men and women be friends or does sex always get in the way?


Harryn (Billy Crystal) ja Sallyn (Meg Ryan) tuttavuus kehittyy useiden vuosien ja kohtaamisien kautta ystävyydeksi. Kaverukset avaavat toisilleen miesten ja naisten salaista ajatumaailmaa asioista, joita toinen sukupuoli ei välttämättä haluaisi tietää, kuten siitä, että miehet ajattelevat kaikista naispuolisista ystävistä/tuttavistaan seksuaalisia ajatuksia ja naiset feikkaavat isoa O:ta (tunnustus, jota seuraa yksi elokuvahistorian tunnetuimmista kohtauksista). Harry ja Sally haluavat pitää suhteensa täysin platonisena sillä he pelkäävät seksin tuhoavan heidän ystävyytensä Elämä vain ei aina suju suunnitelmien mukaan.


Thelma & Louise  -  Somebody said get a life... so they did


Aviomiehensä alistama Thelma (Gena Davis) ja spontaani Louise (Susan Sarandon) päättävät ottaa hatkat ja lähteä tien päälle. Naisten kokema vapauden tunne on lyhytaikaista, kun Louise ampuu miehen joka uhkaa raiskata Thelman. Tämän seurauksena naiset joutuvat pakenemaan lakia ja he yrittävät paeta rajan yli Meksikoon. Elokuvan mieleenpainuva loppukohtaus on yhtäaikaa sydäntäsärkevä ja toisaalta ainoa oikea tapa päättää elokuva.


Bridget Jonesin Päiväkirja  -  Uninhibited. Uncensored. Unmarried.


 
Helena Fieldingin kirjaan perustuva (en koskaan päässyt kolmatta lukua eteenpäin) Bridget Jonesin Päiväkirja on hyväntuulinen, romanttinen ja hauska. Jokainen miehistä pitävä tahtoisi varmasti elokuvan nähtyään muuttaa Lontooseen yrittäen saalistaa itselleen Colin Firthin näyttelemän Mark Darcyn. Bridgetin hötöpäisyys, joka ajoi minut kirjaa lukiessa (yritäessä siis) hermarin partaalle toimii Renée Zellwegerin näyttelemänä. Kukapa ei tykkäisi Bridgetista,"Just as you are".

Pieni Suklaapuoti  -  One Taste Is All It TakesSalaperäinen Vianne (Juliette Binoche) muuttaa tyttärensä kanssa pieneen ranskalaiskylään, jota johtaa moraalinvartijan osan ottanut pormestari (Alfred Molina). Vianne avaa kylään suklaapuodin juuri paaston alla, yrittäen näin pormestarin mielestä saattaa kyläläiset kiusauksen. Vielä skandaalimaisempaa on se, että Vianne seurustelee kylän ulkopuolelle leiriytyneiden romanien kanssa. Viannen lämpö ja Suklaapuodin lumo alkaa vähitellen sulattaa myös kyläläisten vastarintaa, synti jota pormestari ei pysty antamaan anteeksi.

Sabrina (1954)  -  All's fair in love . . . with Sabrina Fair and her men!Kukapa ei rakastaisi Audrey Hepburnea? Sabrinassa hän näyttelee rikkaan perheen autonkuljettajan tytärtä, joka on rakastunut perheen nuorimpaan playboy poikaan Davidiin (William Holden). Sabrinan Isä lähettää tytön Pariisiin toivoen tyttären unohtavan Davidin. Palattuaan kotiin kahden vuoden jälkeen Sabriina-ankanpojasta on sukiutunut todellinen joutsen, joka viimeinkin saa osakseen Davidin huomion, perheen vanhemman pojan Linuksen (Humprey Bogard) harmiksi. Linus pelkää Davidin aikovan naimisiin Sabrinan kanssa, eikä kilpailevan yrityksen tyttären kanssa, kuten oli suunnitelu. Linus päättää pitää nuoret kaukana toisistaan keinolla millä hyvänsä, vaikka viettämällä itse aikaa Sabrinan kanssa.

Honorable mentions: Sweet Home Alabama, Tuulen Viemää, Uneton Seattlessa, Princess Bride, Skandaalihäät, Ghost, Pretty Woman, Kuuma tanssi, Love Actually, Workng Girl, Ylpeys ja Ennakkoluulo, Pretty in Pink, Hiljaiset Sillat, Kauppa Kulman Takana, Pikkunaisia, Valasratsastaja, Bend it Like Beckham, Murielin Häät, Clueless, Stepmom, Erin Brockovich..... and many, many more.

2 kommenttia:

Eugen Gurjasti kirjoitti...

En oo ite ikinä aatellu harry&sallya, thelma&louisea ja sabrinaa kattoessani kattovani chick flickia. Ehkä ne sitte on sellasia, bridget jones ja suklaapuoti selkeemmin. Kaikki kuitenki loistavia leffoja!

Selkeillä chick flickeilläkin on oma paikkansa sydämessäni, tosin on hyvin vähän elokuvatyylejä joista en tykkäisikään.

Marja kirjoitti...

Chick Flick -elokuvaksi yleensä kategorioidaan elokuvat, jotka käsittelevät naishahmoja ja/tai naisia kiinnostavia aiheita (kiitos Wikipedia). Oli aika nuorallatanssia miettiä näitä elokuvia tälle listalle :D!

Se on hyvä, että kykenee nauttimaan laaja-alaisesti erilaisista elokuvista. Mä olen niin rajoittunut, että esim. kauhuelokuvat jäävät useimmiten näkemättä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews