2.9.2010

Arvostelussa: Toy Story 3 (2010)


Se on virallista, hämmästyttävää, uskomatonta. Toy Story 3 ohittaa hiuksen hienosti Toy Story 2:n lempi Pixar elokuvanani. Se on koskettavampi, jännittävämpi ja synkempi, kuin trilogian kaksi muuta elokuvaa. Tällä kertaa panokset ovat korkeimmat mahdolliset. Andy on kasvanut nuoreksi mieheksi ja lähdössä collegeen opiskelemaan. Tämä on kohtalon hetki Andyn vanhoille leluille. Kuinka heidän käy? Onko kohtalona kaatopaikka ja ikuinen unohdus vai ullakko, jolloin on pieni mahdollisuus, että tulevaisuudessa Andyn lapset saattaisivat vielä leikkiä isänsä aarteilla.


Tämä päätös viedään kuitenkin Andyn käsistä, kun lelut päätyvät erehdyksessä roskasäkkiin. Sydämistyneet lelut päättävät että kaatopikkaa parempi vaihtoehto on lahjoittaa itsensä paikalliseen päiväkotiin Woodyn (Tom Hanks/ Antti Pääkkönen) vastalauseista huolimatta. Ensin paratiisilta vaikuttava päiväkoti, jossa lapsia riittäisi ikuisesti leikkimään kaikilla leluilla, paljastuukin diktattorimaisen Lots O'Huggin' Bear / Tuhti-karhun(Ned Beatty/ Markku Huhtamo) pyörittämäksi vankilaksi. Lelut päättävät paeta ja löytää tiensä takaisin Andyn luo. Valmistautukaa suureen pakoretkeen!


Toy Storyn tekijät eivät pyri pehmittelemään elokuvan sanomaa. Lapset kasvavat aikuisiksi ja lelut hyljätään komeron perille ja työnnetään ullakolle ja joskus tovereita katoaa matkan varrella. Tämä elokuva on yksi koskettavimmista jonka olen nähnyt pitkään aikaan ja olisi vähättelyä sanoa että itkin sitä katsoessani, vollottaminen on paremmin tilaa kuvaava sana.


Ei elokuva ole kuitenkaan pelkkää nyyhkytystä, sillä huumoria elokuvassa riittää. Erittäin metroseksuuaali Ken ja Babie ovat hauskimmat "uusista" hahmoista (vaikka Barbi olikin lyhyessä cameo-roolissa TS2:ssa). Barbi jopa sai minut melkein huutamaan ääneen "You go Girl!" eräässä kohtauksessa ja vain se etten ole tarpeeksi katu-uskottava sitä tekemään esti minua. Tuhti-karhu oli inhottava hahmo, mutta kaikista karmaisevin "pahiksista" oli Iso Vauva / Big Baby -nukke. Hrrr... Vanhoista hahmoista Buzz Lightyear on aina ollut suosikkini ja kun Avaruus seikkailijan asetukset menevät sekaisin on se hulvatonta katsottavaa.

Kiitos Pixar, että teitte Lelujen päätöstarinasta näin täydellisen, vaikka elokuvateatterista poistuessa sydänalaa hieman kivistikin.

★★1/2
Vuosi:2010
Ohjaus:Lee Unkrich
Pääosissa:Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews