7.9.2010

The Hunger Games -elokuva

The Hunger Games on amerikkalaisen kirjailijan, Suzanne Collinsin kirjoittaman trilogian ensimmäinen kirja, joka kertoo tulevaisuuden Amerikasta joka on jaettu kolmeentoista sektoriin ja joita johdetaan pääkaupungista, Capitolista. Sektorien kansalaiset elävät kädestä suuhun tuottaen elintarvikkeita yltäkylläisyydessä eläville Capitolilaisille.

Kauan sitten kolmentoista sektorin kansalaiset nousivat kapinaan, joka kuitenkin kukistettiin ja rangaistukseksi Capitol aloitti vuosittaisen Nälkäpeli -kilvan, johon valitaan jokaisesta sektorista teini-ikäinen tyttö ja poika. Nuoret suljetaan peliareenaan jossa osallistujien tulee taistella toisiaan vastaan kuolemaan asti. Viimeinen henkiinjäänyt julistetaan kilpailun voittajaksi. Kirjan päähenkilö Katniss Everdeen on 16 vuotias tyttö, joka uhrautuu pikkusisarensa puolesta osallistumaan Nälkäpeliin sektorinsa tyttötribuuttina. Kirjan toinen tärkeä hahmo on Peeta Mellark, saman sektorin poikatribuutti.Collinsin maailma tuntuu kirjoissa lähes toivottomalta ja sen lukeminen sai lähes raivon partaalle. Se on myös erittäin koukuttava ja sivut kääntyvät ennätysvauhtia. Lopettaa ei voi ennen kuin pääsee viimeiselle sivulle. Kirjasarjan kolmas osa ilmestyi elokuussa ja odotan kuumeisesti saadakseni sen käsiini.

Selvää oli, että kirjasarjasta pyrittäisiin tekemään myös elokuva ja tässä vaiheessa elokuvan ohjaajanpuikkoihin on ehdolla mm. Gary Ross (Seabiscuit, Pleasantville), Sam Mendes (Revolutionary Road, American Beauty) ja David Slade (Hard Candy, X-Men Origins: Wolverine). Mielenkiintoista on että nämä ovat kaikki ohjaajia, jotka ovat ohjanneet laadukkaita elokuvia, mutta ohjaustöitä ei ole kenelläkään yhdeksää enempää. Katnissin rooliin on suunniteltu kolmetoista vuotiasta Chloe Moretzia (Let Me in, Kick Ass), jolla on jo CV:ssään 36 elokuvaroolia. Jään kiinnostuneena odottamaan lisää tuotantouutisia elokuvan saralta.hloe

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews