4.9.2010

Arvostelussa: Salt (2010)

Angelina Jolie tekee elokuvassa Salt miehen työn. Tarkoitan tätä kirjaimellisesti, sillä elokuvan päähenkillön, CIA agentti Saltin rooli oli alunperin tarkoitettu Tom Cruiselle, joka päättikin tehdä sen sijaan elokuvan Knight and Day Cameron Diazin kanssa.
Kuten elokuvan ohjaaja, Philip Noyce on todennut, se että mies tekee elokuvassa uskomattomia stuntteja ja hakkaa kaikki vastustajansa ei ole mitään uutta. Mielenkiintoisempaa on kun sen saman tekee nainen.


SALT ei anna katsojan odotella liikaa ennen kuin Action-vaihde isketään päälle, eikä toiminta pysähdy ennen kuin lopputekstit alkavat pyöriä valkokankaalla. Lyhyesti juonesta, lyhyesti siksi, että juoni on elokuvassa yhtä kuin takapenkin matkustaja, joka välillä huutelee kääntymisoheita kuskille. CIA:n toimipisteeseen kävelee venäläinen loikkariagentti (Daniel Olbrychski) joka väittää tulleensa paljastamaan Evelyn Saltin Venäläiseksi kaksoisagentiksi. Tämän agentin salaisena tehtävänä on tappaa Venäjän presidentti joka aikoo osallistua Yhdysvaltojen varapresidentin hautajaisiin synnyttän näin konfliktin USA:n ja Venäjän välille. Salt vakuuttaa syyttömyyttään, mutta koska hänen kollegansa ovat epävarmoja Evelynistä, nainen pakenee. Tässä vaiheessa kannattaa vetää syvään henkeä, sillä seuraavan kerran sen muistaa luultavasti tehdä vasta elokuvan lopussa.


Salt on erittäin viihdyttävä toimintaelokuva ja suurin kiitos siitä menee Jolielle. Myös Evelynin kollegaa näytteleä Liev Schreiber tekee huomionarvoisen roolin elokuvassa. Elokuvan juoni on kovin ennalta-arvattava, varsinkin kun jotkin asiat melkein tavataan katsojalle ennalta tapahtumia, jolloin voi tyytyväisin mielin hihkaista, "Mä arvasin ton!" Mutta ei haittaa. Ei kun aivot narikkaan ja nauttimaan vajaa pari tuntia Girl Powerista! You Go Girl!
That's right! Mä sanoin sen!

★★1/2
Vuosi:2010
Ohjaus:Phillip Noyce
Pääosissa:Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews