13.4.2012

Arvostelussa: Haywire (2012)

Mallory Kane (Gina Carano) on freelancer palkkasoturi jonka työkeikka saa odottamattoman verisen käänteen. Tämän vuoksi hän joutuu pakomatkalle, tietämättä keneen luottaa. Tässä on juoni pähkinänkuoressa. Oikeasti. 

Steven Soderberghin ohjaama Haywire on kuin balettia. Todella kivuliasta Au-ai-kamala-AIHIRVEE!-Wau! -balettia. Elokuvan pääosaesittäjä Carano on suhteellisen tuore näyttelijänä. Hänen aiempi uransa oli naisten vapaaottelijana ja se näkyy. Elokuvan miehillä ei ole mitään mahdollisuuksia kun Carano, elokuvan ainoa naishahmo potkii, leijuu, hyppii ja kaikin tavoin vastustaa fysiikan lakeja tehdessään selvää vastustajista. Jos olisin mies, olisin viettänyt suurimman osan elokuvasta varjellen haarusväliäni pelkästä sympatiasta.Elokuva on täynnä tunnettuja nimiä; Ewan McGregor, Michael Douglas, Antonio Banderas, Channing Tatum, Michael Fassbender, Bill Paxton ja Mathieu Kassovitz, ja heitä alikäytetään elokuvassa häpeämättömästi. Hei, kerrankin näinkin päin! Elokuvan miehet tuntuvat viettävän suuren osan elokuvasta miettien, "Mistäköhän tässä on kyse", yrittäen samalla näyttää siltä, että oikeasti tietäisivät mitä ihmettä tässä elokuvassa oikein tapahtuu.

Jollakin tapaa elokuva muistuttaa Soderberghin ohjaamaa Ocean's 11:a. Myös sitä katsoessa katsoja ei ole aina varma siitä mitä on tapahtumassa, mutta koska elokuva on viihdyttävä, nopeasti etenevä ja hyvin ohjattu, ei sillä ole väliä. Haywire ei oikein onnistu tässä ja vietin suuren osan elokuvan alkuosasta lievässä hämmennystilassa. Tässä elokuvassa ei todellakaan purra vastauksia valmiiksi katsojalle. Olin kohtuullisen hienosti pihalla.

Juonesta ei kannata siis yrittää saada kiinni. Se kyllä selviää loppujen lopuksi. Sillä aikaa kannataa vain keskittyä nauttimaan komeasta taistelukoreografiasta.

Vuosi:2012
Ohjaus:Steven Soderbergh
Pääosissa:Gina Carano, Ewan McGregor, Michael Douglas, Antonio Banderas, Channing Tatum, Michael Fassbender, Bill Paxton ja Mathieu Kassovitz

2 kommenttia:

Joku kirjoitti...

Yllättävää, mielenkiintoista. Pakko katsoa. :-)

Marja kirjoitti...

Jaa, en oikein tiedä suosittelenko tätä oikeastaan. Jos tietysti haluaa katsoa komeaa nyrkkibalettia, niin siilloin kyllä :).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews