25.1.2013

Viisi... syytä tykätä J.J. Abramista
1. Just because
Muutama viiko sitten luin jutun Danielista, kuolemansairaasta syöpäpotilaasta ja kiihkeästä elokuvafanista. Daniel odotti innoissaan Abramsin seuraavaa Star Trek Into Darkness -elokuvaa, vaikka hänen tilansa oli niin heikko, että oli erittäin epätodennäköistä että Daniel olisi enää elossa ensi-illan saapuessa. Mies oli perheineen hankkinut liput Hobitti -elokuvaan, jonka edellä oli luvattu esitettävän 10-minuuttisen trailerin Star Trek -elokuvasta. Miehen tila kääntyi kuitenkin huonompaan ja hän joutui takaisin sairaalaan, eikä näin nähnyt traileria.

Pettyneen miehen ystävä laittoi Reddit -palveluun avunpyyntöviestin, jotta Daniel voisi nähdä trailerin jollain keinoin.Viesti kulkeutui Redditin kautta Abramsin korviin, joka otti yhteyttä perheeseen ja järjesti Danielille ja tämän perheelle lopulta yksityisen elokuvanäytöksen vielä keskeneräisestä elokuvasta. Danielin vaimo paljasti jälkikäteen ainoastaan sen, että Daniel oli rakastanut Abramsin elokuvaa. Daniel menehtyi seuraavana päivänä. Voit lukea tapahtumista myös täältä.

2. Kaikkea kivaa
J.J. Abramsin tuottamien sarjojen ja elokuvien määrä ei ole huikea, mutta niihin mahtuu paljon hyvää. Abrams aloitti käsikirjoittajana ja päälle kaksikymppisenä kirjoitti mm. Harrison Fordin tähdittämän Tapaus Henryn ja Mel Gibsonin Ikuisesti nuori -elokuvan. Hän on luonut ja käsikirjoittanut loistavia tv-sarjoja, kuten Felicity, Alias, Lost, Fringe, ja Alcatraz ja hänen muutamat elokuvaohjauksensa, kuten Star Trek ja Super 8 ovat tavoittaneet sen taianomaisen, epäkyynisen tunteen, kuin seikkailun mahdollisuus olisi vain kulman takana.

3. Järki päässä
Viime elokuussa Abrams totesi LA Timesille antamassaan haastattelussa että on "naurettavaa ja  noloa", että elokuvien budjetit ovat tänä päivänä paisuneet jopa satoihin miljooniin dollareihin. Abrams totesi, että suuret budjetit tekevät elokuvaohjaajista laiskoja, koska nämä voivat aina luottaa jälkituotannon, erikoisefektien ja editoinnin korjaavan laiskan ohjaustyön. Abrams sanoi että jos tietää ettei rahaa ole, täytyy haastaa itsensä löytämään keino toteuttaa visionsa ilman sitä. Ei niin etteikö Abramsinkin elokuvat olisi maksaneet, sillä Star Trekin budjetti oli 140 milj. ja Mission Impossible III:n 150 milj., mutta Super 8 oli Hollywoodin tasolla kohtuullinen 50 milj.

4. Tarinankertoja
Viisi vuotta sitten Abrams oli puhujana TED -konferenssissa, jossa hän kertoi viihdyttävästi mistä hänen rakkautensa mysteereihin on lähtöisin. Katso esitys TEDin sivuilta tai Youtubesta.

5. Star Wars -Duh!
J.J. Abramsin on vahvistettu ohjaavan seuraavan Star Wars Episodi VII -elokuvan. Pystyykö mies tekemään toiselle avaruussaagalle saman, minkä teki Star Trekille? Viihdyttävän elokuvan, jossa on mukana myös sydäntä (eikä Jar Jar Binxiä)? I'm so excited and I just can't hide it!
Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews