2.11.2005

Miksi komedia on niin aliarvostettua?

Raivostuttaa se tapa, millä kaiken maailman filmifestivaalit ja palkitsijat noteeraavat aina saman tyyppisiä elokuvia ja suorituksia. Jos maskeeraat/laihdutat/lihotat/esität henkisesti/fyysisesti vajaavaista niin Oscar/kultainen palmu jne. palkinnot ovat lähes varma nakki.

Monet näyttelijät ja ohjaajat ovat todenneet komedian tekemisen olevan paljon haasteellisempaa, kuin esimerkiksi draaman. Kyky saada ihmiset nauramaan on huomattavasti vaikeampaa kuin saada heidät itkemään. Annetaan päähenkilölle vain jokin kiduttava sairaus niin kyyneltulva on taattu. Heti tulee mieleen vain palkituista komedia-elokuvista Allenin Annie Hall ja Marisa Tomein sivuosa-Oscar elokuvasta My Cousin Vinnie.

Missä mättää?!!

En nyt väitä etteivätkö palkitut elokuvat olisi palkintojaan ansainneet, mutta se että ns. komedia-elokuvia ei edes valita ehdokkaiksi kilpajuoksuun... se ottaa pattiin. Hyvästä komedia-elokuvasta, joita tosi osuu kohdalle valitettavan harvoin, saa yhtä hyvän mielen, jollei jopa paremman, kuin loistavasta draamasta.

Ja kyllä muuten on menneisyydessä palkittu monia elokuvia vain ulkoisten seikkojen vuoksi. Tai miten muuten olisi Minun Afrikkani tai Titanic... mutta hei tämähän on vain minun mielipiteeni.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews