29.11.2010

Extras, extras - Kaunotar ja Hirviö

Disneyn ihana Kaunotar ja Hirviö uudelleenjulkaistiin äskettäin DVD:nä ja Blue-rayna ja koska en jaksa odottaa Joulupukkia, kävin ostamassa DVD:n itselleni. Koska edellisestä katsomiskerrasta oli aikaa, osasin arvostaa elokuvaa toisella tavoin. Lapsena elokuvassa minuun vetosivat hauskat sivuhahmot, Lumiere, Könni ja Rouva Pannu ja olihan Belle kaunis ja laulut kivoja. Nyt pääsen paremmin elokuvan tarinaan sisään ja näin elokuvan enemmänkin Hirviön tarinana, samaistuen häneen enemmän, kuin "Disney prinsessa" Belleen.

Runsaat DVD ekstrat saavat minut aina vinkumaan innosta ja niitä löytyy kiitettävästi myös tältä kahden levyn Kaunotar ja Hirviö DVD:ltä.Levy 1.
  Elokuvan lisäksi ensimmäiseltä levyltä löytyy kommenttiraita, jossa elokuvan ohjaajat, Kirk Wise ja Gary Trousdale, sekä tuottaja Don Hahn ja säveltäjä Alan Menken keskustelevat elokuvan tekemistä hauskalla ja kiinnostavalla tavalla. Levyllä on myös Sing-along -versio, joka tarkoittaa periaatteessa sitä, että kun hahmot alkavat laulaa, menee tekstitys päälle... hmmm. Esittelemme /Sneak Peek osion takaa löytyy mm. kuolauslistani, eli klippi tulevasta Leijonakuningas uudelleenjulkaisusta (ensi vuonna) ja Toy Story 3:sta (joululahjalistalla!)Levy 2. Kulissien takana -osion takaa löytyy ihastuttava, lähes tunnin pituinen dokumentti Kaunotar ja Hirviö -elokuvan luomisesta. Myös Broadway musikaalin syntyhistoriaa käsitellään pintapuolisesti lyhyessä dokumentissa. Alan Menken, elokuvan säveltäjä käy lävitse musiikin luomisprosessia n. 20 minuutin pituisessa keskustelutuokiossa elokuvan tuottajan Don Hahnin ja agenttinsa Richard Kraftin kanssa. Bonuksista löytyy myös Celine Dionin ja Peabo Brysonin musiikkivideo ja Poistettuja kohtauksia joista löytyy tarinalle mm. vaihtoehtoinen alkuversio.

Lisäbonuksina levyltä löytyy lyhyitä katsauksia tiettyjen kohtausten animointiprosessista, musiikista ja muutama helppo peli perheen pienimmille. Ihastuttava osio on Tarina tarinan takana, jossa käydään lyhyesti lävitse Disneyn versiot Tuhkimosta, Leijona Kuninkaasta, Pocahontaksesta, Viidakkokirjasta, Prinsessa Ruususesta, Mulanista ja Notre Damen Kellonsoittajasta. Tämän jälkeen kerrotaan mihin nämä keromukset perustuvat. En tiennytkään, että alkuperäinen Prinsessa Ruusunen -satu ei päättynytkään satuhäihin.

Vaikka katsonkin elokuvat pääasiassa alkuperäisellä äänillä englanniksi, olen iloinen siitä, että DVD:llä on säilytetty alkuperäinen suomenkielinen ääniraita. Vieläkin itkettää Pieni Merenneito -elokuvan ääniraidan sörkkiminen. En ymmärrä mitä vikaa alkuperäisessä versiossa oli.

Arvostan sitä, että DVD:n julkaisijat näkevät vaivaa ja tuottavat vanhemmillekin elokuvilleen uutta kiinnostavaa materiaalia, ei pelkkää takakannen tekstitäytettä. Varsinkin dokumentti Kaunotar ja Hirviö -elokuvan taustasta ja sen työstöstä saa arvostamaan elokuvan vaatimaa työtä ja sen tekijöitä.

8 kommenttia:

Tiinanen kirjoitti...

Oi mäkin niin haluaisin tämän omaksi, nyt kun siihen on mahdollisuus. :)

Nyt kiinnitin huomiota, että tuon Bellen kultaisen mekon yläosa on tosi paljastava!

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Minä katsoin tämän just viime perjantaina tyttären kanssa, suomeksi dubattuna :) viimenäkemästä on todella paljon aikaa, mutta paljon tuttuahan tässä kuitenkin oli (varsinkin kun on tullut kirjaa luettua muutamaan kertaan...). Ihana tarina ja ihana elokuva, Belle on kunnon girlpower-tyttö, kun antaa Gastonille ansionsa mukaan ;-)

Ekstroja en vielä ehtinyt katsastamaan, mutta jossain vaiheessa nekin :)

CountCthulhu kirjoitti...

Hieno tuo sinun jouluinen bannerisi :D

Eeva kirjoitti...

Oih, ihanimmista ihanin Kaunotar ja Hirviö! Itselläkin tämä on jo hyllyssä, suurin osa ekstroista odotta vielä katselua. Tuo Tarina tarinan takana on varmaan tosi kiva! Ai Leijonakuningas tulee taas ensi vuonna! Jes! Ja TS 3 on mun toivelistalla myös... :)

Marja kirjoitti...

tiinanen: Tää on kyllä niin ihana! Katoin kahden vuorokauden aikana kolmesti läpi ja vielä kerran kommnettiraidalla, plus kaikki ekstrat 8)!

Päivi: Itse oon nähnyt tämän varmaan kymmenen vuotta sitten viimeksi, hyvin kyllä kestänyt ajan hammasta. Myönnetään, että Belle ei ole mikään heikko neitonen ja osaa pitää puoliaan niin Gastonelle, kuin Hirviöllekin :).

CC: Kiitoksia :). Mietin eilen, että onkohan hieman liian aikasta, mutta sitten päätin, että kun olen jo kerran laulellut joululaulujakij jo syyskuusta lähtien...

Eeva: Juu muistelin, että tää taisi olla sun ylimpiä Disney suosikkeja :). Nyt vaan molemmat joulupukkia odottelemaan :)!

Pia kirjoitti...

Jellonakunkkua on kyllä jo odoteltu, piiiitkään ja hartaasti. Mutta noiden ekstrojen luettelointi sai hinkuamaan tätäkin, sinä senkin :D Edellisestä kerrasta on kyllä vierähtäny aikaa. Disneyn vanhimmat klassikot on niin ajattomia ja ihania, että nostalgisoin näitä varmaan vielä kiikkustuoli-iässäkin xD

Anonyymi kirjoitti...

Pienen merenneidon ääniraidan sorkkiminen = rikos ihmiskuntaa vastaan D:! Tämä meikäläisen pukinkonttiin, kiitos hehkutuksesta <3~

Marja kirjoitti...

Pia: Jee, ensi syksynä pitää taas täydentää Disney kokoelmaansa Simban seikkailuilla :). Nää "prinsessasadut" on niin ihania. Vähän surettaa, kun Disney ilmoitti, että Tangled tulee olemaan näillä näkymin viimeinen prinsessasatu :(.

cinefiliaa: Mä olin niin raivona siitä Pieni Merenneito äänisolkkauksesta ja jos joskus tapaan jonkun Disneyn edustajista aion kyllä sanoa sanasen asiasta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews