17.10.2008

In a World...

Monta kertaa on käynyt niin, että elokuvissa käynneistä parhaiten mieleen on jäänyt katsotun elokuvan sijaan sen alussa esitetyt trailerit. Protestoin aina kovaäänisesti huokaillen ja ähkien suurelle kankaalle raijattuja televisiomainoksia, mutta vierustoverin paree pitää turpansa kiinne, kun aletaan näyttämään elokuvamainoksia. Anyways, kuka oikein mölisee trailereiden aikana???

Trailereiden tekeminen on kyllä todellinen taiteenlaji. Kuinka saada huono elokuva vaikuttamaan ihan-pakko-nähdä -tuotokselta tai herättää mielenkiinto seuraavan kesän äksön flikkaan, nostaen sen esiin muiden samankaltaisten joukosta. Nykypäivänä kenellekkään ei enää kelpaisi 90-luvun puolivälistä alaspäin valmistetut trailerit.

CountCthulhun blogissa oli juttu American Ninja elokuvasta ja sen traileri. Nykyihmisen mielenkiintoa ei pystyttäisi moisella pätkällä enää pitämään yllä viittä sekuntia kauempaa. Toinen hauska esimerkki on jokin aika sitten elokuvateattereissa pyörineestä Goro Miyazakin ohjaamasta Maameren Tarinoista. Traileri oli kuin elokuvareferaatti, jossa käytiin lävitse suurin osa leffan tapahtumista. No eipä tarvinnut maksaa lippua siihenkään elokuvaan.

Parhaimpia trailereita ovat omasta mielestäni olleet niitä, jotka vain vihjailevat. Loistava esimerkki tästä on ensimmäisen Matrixin traileri. Upeita ennen näkemättömiä bullet-time hidastuksia, spektaakkelimainen musiikki ja lopussa pimeälle ruudulle ilmestyy osoite www.whatisthematrix.com. Minulla ei ole mitään mielikuvaa siitä, minka elokuvan alussa näin tuon kyseisen trailerin, mutta heti elokuvan päätyttyä kipaisin nettikahvilaan (juu, siitä on niin kauan) tsekkaamaan annetun osoitteen. Mikä-Matrix-HÄH?!

Alla on Jerry Seinfeldin "The Comedian" -elokuvan traileri joka on huippu! Elokuvasta se ei kerro yhtikäs mitään (enkä sitä koskaan ole edes nähnyt), mutta epäilen että traileri on hauskempi, kuin elokuva jota se mainostaa.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews