1.10.2008

Arvostelussa: Miss Pettigrew - päivä täynnä elämää (2007) (Hyvän tuulen elokuvia osa 2)

Tämä kuuluu taas kategoriaan loistava-traileri-tulis-nyt-jo-heti-teattereihin-miksi-näillä-trailereilla-pitää-kiusata-ihmistä-kun-leffat-tulee-levitykseen-vasta-puolen-vuoden-päästä.

Miss Guinevere Pettigrew on saanut juuri potkut, taas kerran siis. Guinevere reppanalla ei ole onnea työnantajiensa tai hoivattavien lasten kanssa, eikä työvoimatoimistosta heru naiselle enää sympatiaa. Neiti Pettigrew kuulee kuitenkin toimiston naisten keskustelevan, että Delysia Lafosse etsii huoltajaa ja nainen päättää ottaa asiat omiin käsiinsä.

Kun hän saapuu asunnolle, Delysialla (usein samankaltaisia, mutta niin hellyttäviä rooleja näyttelevä Amy Adams) on ongelma, tai oikeastaan kolme ongelmaa (miestä siis, mitäpä muuta). Alun hämmennyksen jälkeen, neiti P. ottaa rivakasti hommat haltuunsa ja ansaiten samalla Delysian luottamuksen ja arvonannon. Samalla hän pääsee näkemään vilauksen siitä, kuinka rikkaat ja huolettomat elävät ja saa Delysian muutosleikin myötä itsekin kokea olevansa kaunis ja haluttu.

Painostava sodan uhka saa neiti Pettigrewn kuitenkin surulliseksi, varsinkin kun juhliva nuoriso pitää Lontoon yllä lentäviä sotakoneita lentonäytöksinä, eikä ota merkkejä vakavasti. Siksi hän yrittää saada elokuvatähteydestä unelmoivaa Delysiaa tajuamaan, mikä elämässä oikeasti on tärkeää, löytäen samalla omalle elämälleen uuden suunnan.

Tämä elokuva jätti ihanan lämpimän tunteen jälkeensä ja sopii mainiosti harmaan syyspäivän ohjelmistoon, kun kaipaan todisteita siitä, että toivottomissakin elämäntilanteissa ihmeitä voi tapahtua.

★★
Vuosi:2007
Ohjaus: Bharat Nalluri
Pääosissa:Frances McDormand, Amy Adams, Ciarán Hinds

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews