22.10.2010

Hobitti palaa viimeinkin keskimaahan (koputa kuitenkin puuta)

Taru Sormusten Herrasta trilogian ns. prologitarina, Hobitti, eli sinne ja takaisin on viimeinkin nytkähtänyt  eteenpäin. Koko tuotannon alkuunsaanti on ollut todellinen vastoinkäymisten suma. New Line Studion ja Peter Jacksonin väliset kiistat näyttivät tuhoavan projektin heti alkuunsa ja kun tämä kiista saatiin selvitettyä MGM, toinen studio joka on mukana rahoittamassa projektia, joutui finanssivaikeuksiin.


Lopulta Guillermo del Toro, joka oli alunperin valittu elokuvien ohjaajaksi, päätti jättäytyä projektista sen jatkuvien viivästymisten vuoksi. Kun Jackson ilmoitti itse ohjaavansa elokuvat näytti homma viimeinkin lähtevän liikkelle. Mutkunei. Useat näyttelijäliitot nostivat hälyn siitä, että elokuvissa käytetään liittoihin kuulumattomia näyttelijöitä, ja yhdistykset määräsivät liittoihin kuuluvat näyttelijät boikotoimaan elokuvaa. Boikottimääräys olisi estänyt mm. Hugo Weavingiä, Ian McKelleniä ja muita liittoihin kuuluvia näyttelijöitä työskentelemästä elokuvassa.

Peter Jackson ilmoitti selväsanaisesti, ettei suostu liittojen kiristysyritykseen ja aikoi siirtää tuotannon Eurooppaan. Tämän seurauksen useat eri tahot nousivat barrikaadeille vaatien boikotin lopettamista. Näyttelijäliitot taipuivat kovaäänisten vaatimusten ja Hobitti -elokuvien maastakarkaamisuhan vuoksi ja vetivät boikotointiuhkauksensa takaisin. Tämä näyttää kuitenkin tapahtuneen liian myöhään, sillä Fran Walsh, Peter Jacksonin vaimo ja yksi elokuvien käsikirjoittajista ilmoitti, että Hobitti-elokuvien kuvaukset siirtyvät mahdollisesti Englantiin.

No joissakin asioissa on sentään päästy eteenpäin, nimittäin joitakin tulevien elokuvien näyttelijävalintoja on nyt paljastettu yleisölle:

Bilbo Baggins (Reppuli) rooliin on vahvistettu Martin Freeman (Hot Fuzz, Linnunradan käsikirja liftareille)

Kolmestatoista kääpiöstä on roolitettu nyt kahdeksan:   
Richard Armitage on Thorin Oakenshield, kääpiöiden johtaja (Armitage kääpiönä???)
Aidan Turner on Kilin ja Rob Kazinsky Filin, Thorinin veljenpoikina
Graham McTavish = Dwalin
John Callen = Oin
Stephen Hunter = Bombur
Mark Hadlow = Dori   
Peter Hambleton = Gloin  

Ian McKellen tietysti palaa elokuvaan Gandalfin rooliin (jee!). Ihanalle Doctor Who näyttelijälle, David Tennantille on myös vinkkailtu löytyvän rooli elokuvista ja Smaug -lohikäärmeen ääneksi on vihjailtu niin Stephen Fryta kuin Bill Nighyakin.

7 kommenttia:

CountCthulhu kirjoitti...

Vaikeuksien kautta voittoon, sano.

Eeva kirjoitti...

En huokaa helpotuksesta ennen kuin istun teatterissa tätä katsomassa :D Joku korkeampi voima vaan tuntuu olevan tämän leffan tekoa vastaan! Mutta ehkä tämä tästä. Freemanista tullee ihan kelpo hobitti, ja olen vaan niin iloinen että PJ palaa ohjaajan puikkoihin ja mukana ovat vanhat tutut McKellen ja Andy Serkis (ja Hugo Weawing, eikös...?).

Nyt vaan peukut pystyyn että ne suurimmat vaikeudet olivat nyt siinä (eikä Keskimaa siirryy Uudesta-Seelannista yhtään minnekään). Niin ja se kirjakin kai pitäisi saada luettua, hohhoi.

Marja kirjoitti...

CC: Pidättelen vielä puolittain hengitystä, kuten Eeva :).

Eeva: Weavingin pitäisi olla mukana elokuvassa, mutta kun missään sitä ei ole vahvistettu virallisesti, niin en uskalla vielä toivoa :).

Jossain vaiheessahan puhuttiin myös Viggon, Billy Boydin ja Dominic Monaghanin takaisin tulosta, mutta nyt ei uskalla mitään toivoa, ennen kuin asiasta virallisesti mitään kerrotaan :).

Eeva kirjoitti...

Ooh! Olisipa mahtia! Mutta joo, eipä aleta liikoja odottamaan ;)

CountCthulhu kirjoitti...

Heh, koitin vain vaihteeksi positiivista ajattelua, ainaisen negaation sijaan. :D

Mielikuvittelija kirjoitti...

Raivostuttavaa vehtaamista, mutta minkä voit. Tuntuu että Jacksonin-raasun kaikki projektit tehdään ulkoapäin mahdollisimman hankaliksi. Kuinka idiootteja tuotantoyhtiöt oikein on. Niiden pitäis vain antaa sen olla rauhassa ja tehdä leffoja - ja sitten tienata aivan tajutomia määriä rahaa. Ei kitistä joka yksityiskohdasta etukäteen. Grr... Vieläkin harmittaa se käsittämättömän typerä Halo fiasko.

Mutta keskitytään positiivisiin asioihin. Oh joy. Mun brittinäyttelijöiden top ten ihastus-listalta tuli heti kolme oikein sarja. Tennant ehkä hobittina? Melkein yhtä omituista kuin Armitage kääpiönä. (Miestä ei tarvisi peittää partamassoihin...)

Marja kirjoitti...

Mielikuvittelija: Jeps, tuntuu tuskaselta, että Armitagen piirteet pitää piilottaa. Ihanaa nähdä Tenant (siis, jos hänet roolitetaan) taas. Tuntuu, että mies on kadonnut kokonaan tutkasta :(.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews