21.8.2010

Arvostelussa: The Karate Kid (2010)

Hei yllätys, tämä oli oikeasti ihan hyvä elokuva! Olen ollut erittäin skeptinen uudelleenversioidun Karate Kid -elokuvan onnistumis mahdollisuuksista siitä lähtien kun elokuvan tekeminen aloitettiin, mutta myönnettävä on että uusi Karate Kid (hah!) on ihan viihdyttävä paketti. Vaikka alkuperäisellä, Ralph Macchion Pat Moritan tähdittämällä elokuvalla on oma paikkansa sydämessäni, täytyy myöntää että Jaden Smith ja Jackie Chan tekivät hahmoista omansa eivätkä kopioineet niitä suoraan alkuperäisestä lähteestä, vaikka elokuvan juoni muuten noudatteleekin paljolti alkuperäistä.

Dre (Jaden Smith) muuttaa äitinsä (Taraji P. Henson) kanssa Detroitista Pekingiin uuden elämän perässä ja vain toinen Parkerin kaksihenkisestä perheestä on innoissaan asiasta. Siis todella, TODELLA innoissaan, eikä se henkilö ole Dre. Kielitaidottoman, muutenkin muutosta masentuneen Dren elämä ei helpotu, kun hän joutuu paikallisen koulukiusaajan Chenin (Zhenwei Wang) ja tämän Kung Fu -jengin silmätikuksi kun Dre on erehtynyt juttelemaan sievän viulutytön, Meiyingin (Wenwen Han) kanssa. Kun sadistinen jengi kerran jahtaa Dren tämän kotipihaan ja hakaa pojan henkihieveriin, saapuu Dren avuksi kaikkien (paitsi katsojien) yllätykseksi taloyhtiön huoltomies Mr. Han (Jackie Chan), joka hoitelee jengin sulavalla Kung Fu näytöksellä.Mr. Han lupaa puhua Chenin Kung Fu opettajalle, jotta tämä pakottaisi jengiläiset jättämään Dren rauhaan. Tämä ei kuitenkaan suju aiotusti, sillä mestari Li (Rongguang Yu) on sadisti jonka opetusmenetelmä perustuu siihen että hän laittaa oppilaansa hakkaamaan toisiaan. Mr. Hanin ja mestari Li'n keskustelu päätyy siihen, että Chenin jengi lupaa jättää Dren rauhaan, mutta tämän tulee otella jengiläisiä vastaan tulevassa Kung Fu ottelussa. Mr. Han lupaa opettaa Drelle todellista Kung Futa, jonka ensisijainen tarkoitus ei ole vain murskata vastustajaa. Harjoittelun edetessä Dre alkaa murtautumaan Mr. Hanin apaattisen ulkokuoren lävitse ja lopulta molemmat kykenevät antamaan toisilleen mitä nämä tarvitsevat, ystävyyttä ja ehkä jopa isä-poika suhteen.

Jaden Smith oli minulle erittäin positiivinen yllätys, tosin en ollut asettanut odotuksianikaan kovin korkealle, mutta hänessä on mielestäni erittäin paljon potentiaalia ja karismaa. Jackie Chan oli tämän elokuvan elokuvan sielu. Olin todella otettu hänen suorituksestaan vakavassa roolissa, itse kun olen vain nähnyt miehen näyttelevän yleensä komedioissa. Nyt käynkin kovaa sisäistä taistelua yrittäessäni päättää kumpi, Mr Miyagi vai Mr. Han on mentori-suosikkini. Ehdottomasti rasittavin hahmo elokuvassa oli Dren äiti, rouva Parker ja jokainen minuutti jonka hän oli valkokankaalla oli minulle liikaa.


Uusi Karate Kid opetti taas kerran sen, että elokuvia ei pitäisi arvioida ennen niiden näkemistä ja tämä elokuva olikin yksi niistä muutamista positiivisista elokuvakokemuksista joita olen tänä vuonna kokenut. Molemmat peukut pytyyn tämän Karate Kidin puolesta.


★★1/2
Vuosi:2010
Ohjaus:Harald Zwart
Pääosissa:Jackie Chan, Jaden Smith, Taraji P. Henson

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews