24.8.2010

Arvostelussa: Annie Get Your Gun (1950)

George Sidneyn vuonna 1950 ohjaama musikaali Annie Get Your Gun (Annie Mestariampuja) perustuu erittäin, ERITTÄIN löyhästi Annie Oakleyn uraan mestariampujana. Betty Hutton korvasi aikoinaan Judy Garlandin Annien roolissa resuisena metsäläisenä, joka on uskomaton ampujakyky. Hänen taitonsa huomaa myös Buffalo Bill, jonka villin lännen show on saapunut Annien kaupunkiin. Shown ampuja sankari, itsekeskeinen ja omahyväinen Frank Butler (Howard Keel) ja tähän heti ihastunut Annie laittavat pystyyn ammuntakilpailun, jonka Annie Frankin nolostukseksi voittaa leikiten.

Buffalo Bill tarjoaa Annielle paikan villin lännen showssaan ja Annie, joka haluaa seurata Frankia, suostuu. Kiertueen aikana myös Frankin tunteet lämpenevät, mutta kun Anniesta tuleekin shown tähti, ei Frank kestä joutumista kakkosnumeroksi ja eroaa, siirtyen kilpailijan leipiin. Pajon melua tyhjästä ja loppu on tietenkin onnellinen. Minu tosin kaivelee se, että onnellinen loppu saadaan aikaiseksi vasta sitten, kun Annie häviää tahallaan Frankille ammuntakisassa, mutta koetan niellä tämän katkeran palan. Itse kun en koskaan ole sulattanut "oi, olen heikko ja avuton naisenpuolikas" ajattelumallia.Elokuvan musiikista vastasi Irving Berlin ja filmin parhaimmat ja tunnetuimmat kappaleet ovat "There's no business, like show business" ja "Anything you can do". "They say it's wonderful" on myös yksi lemppareistani, sillä olin aiemmin kuullut kappaleen Doris Dayn laulamana.


Annie Get Your Gun elokuvaa ei kannata katsoa ajatuksella, että elokuva kuvaisi tarkasti oikean Annie Oakleyn ja Frank Butlerin elämää, sillä heidän suhteensa oli todellisuudessa vähemmän myrskyisä, ei tosin yhtään vähemmän rakkauden täyteinen. Musikaali on hauska ja Huttonin ja Keelon välillä on kunnon kemiaa. Kaiken kruunaa Berlinin musiikki

★★
Vuosi:1950
Ohjaus:George Sidney
Pääosissa:Betty Hutton, Howard Keel, Louis CalhernEi kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews