1.8.2010

Viisi... Why I wanna kick Hollywood's butt

What's the big idea?
Onko Hollywood kadottanut kyvyn ajatella originaaleja ajatuksia? Ei oikeastaan, niiden toteuttaminen vain on turhan riskialtista. Miksi syytää rahaa elokuviin, joka eivät ole jatko-osia, perustu kirjoihin, sarjakuviin, tietokone- ja lautapeleihin, televisiosarjoihin tai jo aiemmin tehtyihin elokuviin. Näillä on jo valmis kohderyhmä joka kyselemättä maksaa elokuvalippunsa nähdäkseen fanittamansa hahmot valkokankaalla. Myönnetään, että itsekin kuulun joiltain osin näihin ryhmiin, mutta olisi kiva nähdä useammin elokuvia joiden juonikuvioita ei tunne läpikotaisin jo ennen elokuvan näkemistä.


Good enough is not great
Jaksan edelleen vaahdota Inceptionista, mutta sen nähtyäni tuntui, kuin suomut olisivat pudonneet silmiltäni. Ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa koin euforian tunteen kun kävelin ulos elokuvateatterista. Olen jo niin tottunut "ihan-kiva" fiilikseen elokuvakäyntien jälkeen että olen unohtanut mitä elokuva voi parhaimmillaan olla.

Pretty bland
Se että elokuvassa on upeat erikoisefektit, hurjat takaa-ajokohtaukset ja mielettömiä stuntteja ei saa minua teatteriin. Elokuvien hirviöbudjeteista voisi lohkaista edes osan myös käsikirjoituksen työstämiseen.

Sequel, prequel ...
Jos Hollywood onnistu tuottamaan kassamagneetin, aletaan heti puhua jatko-osista. Miksi? Useasti jatko-osat vain jättävät pahan maun suuhun, kun ne harvemmin pääsevät samalle tasolle alkuperäisen kanssa. Sitten on vielä ne elokuvien etko-osat à la Wolverine ja tuleva X-men First Class... Oy vey!

... reboot, remake
 Kaikista laiskin tapa tehdä elokuvia ovatuusintaversiot. En sano etteikö tällä saralla olisi ollut myös onnistumisia, sillä pidin todella paljon J.J. Abramsin Star Trek -elokuvasta. Älyttömin remake on mielestäni Gus Van Santin versio Psychosta (1998) joka kuvattiin täsmälleen samoin kuin alkuperäinen. Myös studioiden into uudelleenbuutata elokuvia nopeutuvalla tahdilla on älytöntä. Tästä esimerkkinä Hulk ja The Incredible Hulk, joiden tuotantoväli oli kokonaista viisi vuotta! Nythän ollaan jo buuttaamassa myös Spider-Man elokuvia ja nimikkorooliin on palkattu up-and-comin näyttelijä Andrew Garfield, jonka palkkapussin koko on vain murto-osa siitä mitä edelliselle hämikselle, Tobey Maguirelle maksettiin.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews