20.12.2010

Arvostelussa: Dreamkeeper (2003)

Shane (Eddie Spears), Lakota heimoon kuuluva aikuisuutta lähestyvä nuorukainen on pulassa. Hän on velkaa paikalliselle jengille, joka janoaa tämän verta. Nuorukaisen isoisä (George Aguilar) on eksentrinen, mutta arvostettu tarinankertoja ja tämä haluaa matkustaa alkuperäiskansojen kokoontumiseen powwowiin New Mexicoon. Shanen äiti taivuttelee poikansa ajamaan isoisänsä tapahtumaan ja vasta lupaus saada isoisänsä auton omakseen saa tämän kyynisen nuorukaisen taipumaan.

Matkalla isoisä kertoo kiehtovia, eri Amerikan alkuperäiskansojen tarinoita pojanpojalleen, joka alkaa vähitellen kiinnostua. Elokuvan päätarinan ympärille nivoutuu yhdeksän tarinaa, jotka isoisä kertoo omien sanojensa mukaan, niin kuin hänen isoisänsä ja tämän isoisä oli ne aikoinaan kertonut.Tämä Hallmark tv-kanavalle tehty minisarja on todellinen helmi. Shanen ja isoisän keskustarina olisi itsessäänkin ollut hyvä itsenäisenä elokuvana, mutta olen onnellinen, että tämän elokuvan kautta pääsin tutustumaan eri Amerikan alkuperäiskansojen tarinoihin, joita valtavirta Hollywood olisi tuskin koskaan tuottanut. Kaksi elokuvassa kerrotuista tarinoista jäi hieman torsoksi, mutta se ei elokuvaa huononna. Länsimaisen kerronan mukaan kaipaan vain selkeää loppua, joka näistä kahdesta tarinasta puuttui.

On virkistävää nähdä monia Amerikan alkuperäikansojen näyttelijöitä näin laadukkaassa tuotoksessa. Yleensähän (jos milloinkaan) heitä näkee vain hyvin stereotyyppisissä rooleissa. Erityismaininta ehdottomasti isoisää näytelleelle Aguilarille, jonka kertojaääni on kuin balsamia.

Jos teillä on mahdollisuus nähdä tämä elokuva, älkää missään tapauksessa jättäkö sitä väliin. Jos jakelisin arvosteluissani tähtiä, antaisin tälle 4 ja ¾. Linkki elokuvan IMDB:n sivulle.★★1/2
Vuosi:2003
Ohjaus:Steve Barron
Pääosissa: August Schellenberg, Eddie Spears, Gary Farmer


3 kommenttia:

Kinogangsteri kirjoitti...

Hyvää joulua ja reteetä uutta vuotta. :D
T: Kinogangsteri (aka CountCthulhu)

Marja kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta ja onneksi olkoon uuden blogisi johdosta!

Kinogangsteri kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta myös sinulle :D Ja kiitos. Pitkään tuota pohdin, josko moisen blogin uskaltaisin tehdä. Sitten menin ja tein moisen :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews